Het is bevestigd: Ruby Rose verlaat de Batwoman TV Show

Inhoudsopgave:

Het is bevestigd: Ruby Rose verlaat de Batwoman TV Show
Het is bevestigd: Ruby Rose verlaat de Batwoman TV Show
Anonim

Ruby Rose, ster van de CW's Batwoman, heeft aangekondigd dat ze de show heeft verlaten. De finale van de serie werd uitgezonden op 17 mei 2020. De rol wordt herschikt voor het tweede seizoen van de show.

Rose werd in 2018 gecast als Batwoman. De show ging in première in oktober 2019 als onderdeel van Greg Berlanti's CW onderling verbonden universum van shows, waaronder Arrow, The Flash en Supergirl.

Batwoman Begins

Batwoman is in 1956 gemaakt door Edmond Hamilton en Sheldon Moldoff. In 1954 schreef de Amerikaanse psycholoog Frederic Wertham een boek met de titel Seduction of the Innocent, waarin zijn vermeende gevaren van stripboeken werden beschreven.

Een van zijn beschuldigingen was dat de relatie tussen Batman en Robin homoseksueel was. En aangezien het de jaren vijftig waren, werd dit als een ernstig probleem beschouwd. De oplossing van DC Comics was om liefdesbelangen te creëren voor het Dynamic Duo en zo werden Batwoman en Batgirl geboren. Hun geheime identiteiten waren respectievelijk Kathy Kane en Betty Kane.

Afbeelding
Afbeelding

Julius Schwartz werd in 1964 de redacteur van de Batman en Bat-gerelateerde boeken. Hij besloot Batwoman en Batgirl uit de boeken te verwijderen. In 1967 werd een nieuwe Batgirl geïntroduceerd. Dit was de meest bekende versie van het personage, Barbara Gordon, die werd gemaakt voor de populaire Batman-televisieshow met Adam West in de hoofdrol. Yvonne Craig speelde Batgirl en het personage is sindsdien een geliefde held. Batwoman zou echter pas een paar decennia later dezelfde behandeling krijgen.

Batwoman werd in 2006 opnieuw geïntroduceerd als onderdeel van de wekelijkse serie 52. Ze gaven haar een nieuw kostuum en achtergrondverhaal en veranderden haar naam in Kate Kane. In plaats van een liefdesbelang voor Batman te zijn, maakten de schrijvers haar een lesbienne en de neef van Bruce Wayne. Deze versie werd behoorlijk populair en sindsdien heeft ze verschillende van haar eigen stripseries.

Batwoman op tv

In 2018 werd aangekondigd dat Batwoman zou verschijnen in Elseworlds, een driedelige televisie-crossover tussen Arrow, The Flash en Supergirl. Rose werd kort daarna gecast als het personage. Ze stond bekend om haar werk voor Netflix' Orange is the New Black en voor actiefilms zoals The Meg en John Wick: Chapter 2.

Nadat de crossover was uitgezonden, werd een Batwoman-show aangekondigd op basis van de versie uit 2006. Het ging in première in oktober 2019. Rose nam deel aan een andere cross-over van december 2019-januari 2020, de vijfdelige Crisis on Infinite Earths die Arrow, Batwoman, Black Lightning, The Flash, Legends of Tomorrow en Supergirl combineerde.

Rose verliet de show

Er werd gemeld dat Rose besloot te stoppen met de serie. In een verklaring gerapporteerd door Deadline, zei ze: "Ik heb de zeer moeilijke beslissing genomen om volgend seizoen niet terug te keren naar Batwoman. Dit was geen beslissing die ik lichtvaardig nam, want ik heb het grootste respect voor de cast, crew en iedereen die betrokken is bij de film. show in zowel Vancouver als in Los Angeles."

Afbeelding
Afbeelding

In een gezamenlijke verklaring zeiden Berlanti Productions en WBTV: "Warner Bros. Television, The CW en Berlanti Productions bedanken Ruby voor haar bijdragen aan het succes van ons eerste seizoen en wensen haar het allerbeste. De studio en de netwerk zijn vastbesloten om het tweede seizoen en de toekomst van Batwoman te maken, en wij - samen met het getalenteerde creatieve team van de show - kijken ernaar uit om de nieuwe richting te delen, inclusief de casting van een nieuwe hoofdrolspeelster en lid van de LGBTQ-gemeenschap, in de komende maanden."

Variety gaf wat meer details over waarom Rose mogelijk de show verliet. In hun artikelen staat: "Volgens meerdere bronnen was Rose niet tevreden met de lange uren die van haar werden vereist als hoofdrolspeler, wat leidde tot wrijving op de set. Daarom werd besloten door haar en het netwerk en de studio … dat ze uit elkaar zouden gaan."

Bovendien liep Rose een zware blessure op tijdens een vroege aflevering van het seizoen, waardoor ze bijna verlamd raakte. Dat in combinatie met stuntzware draaidagen die 12-16 uur per dag, zes dagen per week duren, kan voor Rose een onaangename werkomgeving hebben gecreëerd. Rose kreeg ook veel terugslag tijdens haar eerste casting. Een vleermuis spelen, of het nu een man of een vrouw is, is een stressvol optreden, zoals Ben Affleck weet, dat veel luide en vaak wrede meningen oproept.

Zoals altijd met stripboekaanpassingen, hebben fans veel meningen over wie de nieuwe Batwoman zou moeten zijn. Velen hebben Brooklyn 99-ster Stephanie Beatriz voorgesteld voor de rol nadat ze enigszins gekscherend interesse tweette. Seizoen twee van Batwoman zal naar verwachting in januari 2021 in première gaan.

Aanbevolen: