Hier is hoe Stargirl in de DC / Arrowverse past - en wat het onderscheidt

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Stargirl in de DC / Arrowverse past - en wat het onderscheidt
Hier is hoe Stargirl in de DC / Arrowverse past - en wat het onderscheidt
Anonim

Stargirl is de nieuwste toevoeging aan de Arrowverse, uitgezonden op zowel The CW als het DC Universe-abonnementsplatform. Met het einde van Arrow slaat de nieuwe live-actieserie de Arrowverse in nieuwe richtingen - ironisch genoeg, door een oude superheldengroep nieuw leven in te blazen.

Stargirl showrunner Geoff Johns is ook de stripboekschrijver die het personage in 1999 creëerde. Ze maakte haar debuut in een serie genaamd Stars en S. T. R. I. P. E. Johns vertelde Inverse dat hij en zijn team een zwak hebben voor de minder bekende personages in het DC-universum, een eigenschap die hij deelt met veel fans. "Hoe onduidelijker, hoe beter voor ons", zei hij. "Wanneer heeft Hourman voor het laatst schermtijd gehad? Het gebeurt niet.”

Brec Bassinger speelt de rol van Courtney Whitmore. Ze speelt een tiener die niet enthousiast is om naar een klein stadje te verhuizen met haar nieuwe stiefvader, Pat Dugan, gespeeld door Luke Wilson - althans, niet in het begin. Nadat ze ontdekt dat stiefvader een superheld-sidekick was en een kosmische staf erft, gaat ze de misdaad bestrijden met Dugan, die is uitgerust met S. T. R. I. P. E., een mecha-pak.

Hoewel sommigen de toevoeging van nog een nieuwe DC-superheldenserie in twijfel trekken, lijken de eerste resultaten reden tot optimisme. Volgens Variety stond Stargirl gelijk voor de op een na hoogst gewaardeerde première in 2020 voor The CW.

Stargirl is een oud personage

De show combineert aspecten van de DC-wereld die fans al kennen, en een superheldentrouw die dateert van vóór de Justice League, de Avengers en elke andere superheldengroep. De Justice Society werd voor het eerst geïntroduceerd in 1940 via All-Star Comics, een anthologiereeks, en debuteerde op de cover van All-Star Comics 3. In het verhaal was de baas van Dugan Starman, leider van de JSA.

“De JSA en de Gouden Eeuw van DC zijn zo rijp voor verkenning. Stargirl is een geweldige doorgang naar dat onaangeboorde universum. We vinden het allemaal geweldig dat we aan Hourman kunnen werken in plaats van aan Mister Freeze”, zegt Johns.

De cast van de show is divers, en dat was een bewuste keuze, zoals Johns vertelde aan de New York Times, waaronder Yvette Monreal als Yolanda Montez/Wildcat – een ander verwaarloosd DC-personage – en Anjelika Washington als Beth Chapel, de nieuwe dokter Mid-Nite.

The Flash en Green Lantern verschijnen in de première-aflevering van Stargirl op een oude foto van de JSA, met Jay Garrick als Flash en Alan Scott als Green Lantern. Tijdens de openingsflashback worden beide superhelden gedood, hoewel Johns zegt dat dat niet betekent dat ze uit beeld zijn.

“Ze maken deel uit van de originele JSA en hun erfenis zal tijdens de show voelbaar zijn. Ik wil er niet te veel over verklappen, maar ik kan het hierbij laten.”

Doctor Fate, die ook op die foto staat, is in andere versies verschenen in verschillende DC-shows, waaronder Smallville en Constantine.

Hoe Stargirl anders is

Stargirl en de Justice Society
Stargirl en de Justice Society

In tegenstelling tot de donkere wereld van Arrow en Titans en de horrorvibe van Swamp Thing, is Stargirl vrolijk en optimistisch, met een klassieke Americana-look en feel.

Johns zegt dat hij werd geïnspireerd door de Spielberg-films waarin hij opgroeide, zoals E. T., door een zonniger, op het gezin georiënteerde toon voor Stargirl aan te nemen. Er zijn zoveel shows waarin personages verschijnen en bliksem schieten en het wordt alledaags. Het wordt niet als iets nieuws behandeld. Er is vreugde bij het ontdekken van het speciale en het verbazingwekkende. Dus als Courtney de kosmische staf heeft, is dat speciaal. Dat was een enorm element van de show: ‘Laten we het speciaal maken.’”

Het verhaal past in het DC-universum, maar Johns zegt dat hij op zoek was naar een nieuwe aanpak. "Het was een uitdaging omdat we probeerden de show naar een hoger niveau te tillen en dingen niet op dezelfde manier te doen als andere superheldenshows die er zijn."

Hoewel hij een fan is van de hele DC-canon, heeft Stargirl een speciale weerklank voor Johns. Zijn 18-jarige zus Courtney kwam in 1996 om het leven, een van de 230 passagiers en bemanningsleden die omkwamen bij de TWA Flight 800-ramp in 1996 in de staat New York. Johns zegt dat hij een deel van haar karakter in Stargirl heeft gestopt.

"Ik nam mijn liefde voor mijn zus en DC Comics en combineerde de twee", vertelde Johns aan The New York Times. “Mijn zus was een bal van energie en zo optimistisch en onbevreesd. Ik wilde proberen iets daarvan vast te leggen in een personage dat er voor altijd zou zijn.”

Hoe past Stargirl in de Arrowverse?

Brec Bassinger ontdekt haar krachten als Stargirl
Brec Bassinger ontdekt haar krachten als Stargirl

Het is niet de eerste keer dat Stargirl op tv is verschenen. Er was een verschijning in een aflevering van Smallville in 2010. Een andere versie van Stargirl and the JSA verscheen in een aflevering van Legends of Tomorrow seizoen twee.

De huidige versie van Stargirl is definitief, zoals opgezet door de Crisis. Zij en haar JSA-teamgenoten kwamen opdagen, zij het slechts voor een paar seconden, tijdens de Arrowverse Crisis on Infinite Earths-crossover tijdens de multiversummontage, waardoor veel fans speculeren over hoe snel ze op Earth Prime zal verschijnen.

In een interview met TV Guide zei Johns dat hij enthousiast was over de opname van Stargirl in de Arrowverse. "We zijn allemaal in voor een van [de cross-overs] wanneer het maar zinvol is. Als er een coole kans is om het te doen, zou dat geweldig zijn."<

Met de huidige vertragingen bij het fotograferen in de hele industrie, is het een raadsel wanneer dat zou kunnen gebeuren. Stargirl wordt uitgezonden op maandag op DC Universe en dinsdag op The CW.

Aanbevolen: