De kracht van Jon Snow's zwaard Longclaw in 'Game Of Thrones' uitgelegd

Inhoudsopgave:

De kracht van Jon Snow's zwaard Longclaw in 'Game Of Thrones' uitgelegd
De kracht van Jon Snow's zwaard Longclaw in 'Game Of Thrones' uitgelegd
Anonim

Aegon Targaryen, beter bekend als Jon Snow, is een van de meest essentiële en prominente personages in Game of Thrones. Hoewel hij sinds het begin van de serie samen met de kinderen van Lord Eddard Stark opgroeit, wordt hij voorgesteld als de bastaardnakomelingen van Ned. Jon Snow wordt in de show getoond met zijn exclusieve zwaard, Longclaw. Het publiek vindt het zwaard fascinerend terwijl het karakter van Jon Snow past bij zijn unieke uiterlijk.

De erfenis van het zwaard

Longclaw is gemaakt van Valyriaans staal en draagt de trots en waardering van het Mormont House. Het is echt uniek in zijn soort. Tegen het begin van Game of Thrones seizoen 1 ziet men Lord Commander Jeor Mormont praten over de erfenis van het zwaard. Hij vermeldt dat Langklauw eigendom was van zijn grootvader en vervolgens van zijn vader. Het voorouderlijke wapen is gedurende vijf lange eeuwen door de Mormonts als erfenis doorgegeven. Ser Jeor bezit het tot zijn pensionering van de heerschappij van het bevel over de Nachtwacht. Op dat moment draagt hij Langklauw over aan zijn zoon Jorah Mormont. Maar Jorah brengt pure schaamte over het Mormont House met zijn poging om verschillende stropers als slaven te verkopen. Terwijl hij in ballingschap gaat, laat hij het voorouderlijke zwaard achter, en later wordt het door zijn zus Maege aan Lord Jeor teruggegeven.

Na vele jaren van dit incident, redt Jon Snow het leven van Lord Jeor Mormont van een wight, en de laatste biedt Longclaw aan als beloning aan de redder van zijn leven. Aanvankelijk aarzelt Jon Snow om zo'n prestigieuze prijs van hem in ontvangst te nemen, maar zoals ser Jeor aandringt, stemt Jon ermee in om hem bij zich te houden. Maar voordat Lord Jeor het zwaard aan Jon Snow schonk, bracht hij er een belangrijke verandering in aan. Hoewel het authentieke zwaard een beerachtige pommel had, veranderde hij het in een dire wolf pommel zodat Jon Snow, een lid van House Stark, hun familiezegel op het zwaard kan dragen.

Longclaw speelt een belangrijke rol in GOT

Vanaf seizoen 1 tot seizoen 8 van GOT is het Zwaard Longclaw getoond als een teken van kracht. Het wordt zo goed in het verhaal opgenomen dat het een integraal onderdeel wordt van Jon Snow's bestaan in de serie.

In seizoen 1 ziet het publiek dat ser Jeor Longclaw overhandigt aan Jon Snow. Het zwaard heeft zoveel waarde dat de andere rekruten van ser Jeor, vooral Grennand Pyparurges, het zwaard van dichtbij willen bekijken.

In seizoen 2 waarschuwt Mormont Jon Snow om Longclaw niet te vergeten en stelt hij hem voor om hem altijd bij zich te hebben. In dit seizoen speelt Langklauw een cruciale rol bij het markeren van Jons allereerste moord. Hij doodt Qhorin met Langklauw om de wildernis te bluffen om het kamp van Mance Rayder binnen te dringen. In seizoen 3 wint Jon het vertrouwen van ManceRayder en krijgt hij zijn zwaard terug van The Lord of Bones, een wildling raider. Hier gebruikt Jon Longclaw om Orell te verslaan, een wildling warg die zijn allereerste moord op een tegenstander markeert.

In seizoen 4, tijdens zijn aanval op Craster's Keep, gebruikt Jon Snow Longclaw om Karl Tanner en vele andere muiters te doden. Hij doodt ook talloze wilds met behulp van Longclaw in de Battle of Castle Black. In seizoen 5 wordt Longclaw gebruikt om Janos Slynt te doden, die weigert Greyguard te herstellen. In dit seizoen, wanneer Langklauw een van de Witte Wandelaars doodt en niet wordt aangetast door wrijving met hun ijsblad, wordt onthuld dat er een vervanging is voor drakenglas om de Witte Wandelaars te executeren.

In seizoen 6 redt Jon zijn bondgenoten en Davos door een touw door te snijden met zijn zwaard Longclaw en Thorne en andere muiters te laten vallen. In de Battle of Bastards doodt hij te veel vijanden met zijn wapen Longclaw. In seizoen 7, na het doden van een White Walker met Longclaw, realiseert Jon zich dat dezelfde Walker's Wights zijn veranderd in zodat dezelfde Walker onmiddellijk sterft met de dood van de betrokken Walker. Hij doodt te veel Wights van het Night King-leger en redt zichzelf uit een bevroren meer met zijn zwaard.

En seizoen 8 ontmoeten Arya Stark en Jon Snow elkaar in Winterfell's godswood. Arya wordt opgewonden als ze Langklauw ziet. Jon vraagt of ze er jaloers op is, maar ze zegt dat het te zwaar voor haar is. In dit seizoen gebruikt Jon Snow zijn zwaard in zowel de Battle of King's Landing als de Battle of Winterfell. Hij wordt ook gezien terwijl hij Langklauw draagt terwijl hij zich buiten de Muur begeeft voor zijn verspreiding naar de Nachtwacht.

Aanbevolen: