Waar gaat 'De kracht van de hond' over?

Inhoudsopgave:

Waar gaat 'De kracht van de hond' over?
Waar gaat 'De kracht van de hond' over?
Anonim

Hoewel we ons nog maar in het eerste kwartaal van 2022 bevinden, heeft The Power of the Dog ongetwijfeld zijn positie als een van de films van het jaar al verstevigd. In de door Jane Campion geregisseerde westernfilm speelt Benedict Cumberbatch de hoofdrol.

De Engelse acteur staat bekend om het spelen van de lucratieve rol van Doctor Strange in de MCU, evenals de detective Sherlock Holmes in de BBC-misdaaddramaserie Sherlock.

Ondanks deze gevarieerde en illustere rollen, vindt Cumberbatch zijn betrokkenheid bij The Power of the Dog tot nu toe de moeilijkste klus in zijn carrière. "Hiervoor moest ik mijn normen verhogen", werd de acteur onlangs geciteerd."Ik moest iets pakken waar ik nog niet eerder mee gespeeld heb."

Het zweet, bloed en tranen dat hij en de rest van de cast en crew van de film in de film hebben gestopt, zijn naar behoren beloond met in totaal 12 Academy Award-nominaties, het meeste van alle films op dit evenement dit jaar.

Dus, waar gaat deze veelgeprezen film precies over, en waarom is er zo'n wijdverbreide hype voor?

Waar gaat 'De kracht van de hond' over?

Volgens Rotten Tomatoes is The Power of the Dog het verhaal van de gebroeders Burbank [Phil en George, twee] rijke boeren in Montana. In restaurant Red Mill, op weg naar de markt, ontmoeten de broers Rose, de eigenaresse die weduwe is, en haar beïnvloedbare zoon Peter.'

'Phil gedraagt zich zo wreed [dat] hij ze allebei tot tranen drijft, genietend van hun pijn en zijn mede-koehands aan het lachen wekt - allemaal behalve zijn broer George, die Rose troost en dan terugkeert om met haar te trouwen.'

Een onverwachte wending in het verhaal zorgt ervoor dat de antiheld in het verhaal de jonge Peter aardig gaat vinden, die hij vervolgens onder zijn hoede neemt. Van deze zet roept de synopsis de vraag op: 'Is dit laatste gebaar een verzachting die Phil blootstelt, of een complot dat verder in gevaar wordt gebracht?'

De film is geschreven door de met een Oscar bekroonde Hollywood-regisseur Jane Campion (The Piano, Top of the Lake), gebaseerd op een gelijknamige roman uit 1967 van Thomas Savage. Het verhaal speelt zich af in de staat Montana, hoewel Campion ervoor koos om de meeste van de belangrijkste fotografie in haar geboorteland Nieuw-Zeeland te doen, waar het over het algemeen goedkoper was om te filmen.

Wie zit er nog meer in de cast van 'The Power Of The Dog'?

Benedict Cumberbatch speelt het personage van de rancher Phil Burbank, die wordt beschreven als 'ernstig, bleekogig, knap en brutaal verleidelijk'. Voor het eerst werd aangekondigd dat de Marvel-ster in mei 2019 in The Power of the Dog zou zijn.

Tegelijkertijd informeerden de studio's achter de productie ook dat Elisabeth Moss van The Handmaid's Tale zich zou voegen bij Cumberbatch in de film, in de rol van herbergeigenaar Rose. Paul Dano, bekend van Little Miss Sunshine, werd ook een rol gespeeld, als Phil's meer goedhartige broer, George.

Het zou blijken dat planningsconflicten betekenden dat noch Moss noch Dano de rollen konden vervullen waarin ze waren gecast. Bijgevolg werden ze vervangen door respectievelijk Kirsten Dunst en haar verloofde, Jesse Plemons.

De intensiteit van de bitterheid tussen de personages van Cumberbatch en Dunst was zo hevig, dat het paar naar verluidt tijdens de productie niet met elkaar sprak op de set van de film.

Andere acteurs in de cast van The Power of the Dog zijn Kodi Smit-McPhee en Thomasin McKenzie.

Wat zeggen de recensies over 'De kracht van de hond'?

Late night talkshowhost Jimmy Kimmel haalde de krantenkoppen in februari, toen de genomineerden voor de 94e Academy Awards officieel werden aangekondigd.

Volgens de presentator van Jimmy KImmel Live!, The Power of the Dog was niet zo gerechtvaardigd om het enorme aantal nominaties te ontvangen dat het deed, in tegenstelling tot Spider-Man: Homecoming, dat volledig werd afgewezen voor het evenement.

"De grootste stomp vandaag, naar mijn mening - en ik ben hier zelfs boos over, ik schaam me een beetje om te zeggen - is de onvergeeflijke omissie van Spider-Man: No Way Home, " knipoogde Kimmel. "De grote Oscar-nominatieleider was The Power of the Dog. Het kreeg 12 nominaties, één voor elk van de mensen die ernaar keken."

Kimmels mening staat ver af van wat de meeste critici en fans die de film hebben gezien erover zeggen. 'The Power of the Dog herbevestigt [Jane Campion] als een krachtige kracht in de hedendaagse cinema', schrijft criticus David Stratton voor The Australian.

Fans leken het over het algemeen ook eens te zijn, met een op Rotten Tomatoes die schrijft: 'Campion blijft de onbetwiste meester van films over verlangen. Dit kan ook het definitieve gebruik van Cumberbatch blijken te zijn.'

Aanbevolen: