Ava DuVernay betuigt haar dankbaarheid als 'When They See Us' Peabody Award wint

Inhoudsopgave:

Ava DuVernay betuigt haar dankbaarheid als 'When They See Us' Peabody Award wint
Ava DuVernay betuigt haar dankbaarheid als 'When They See Us' Peabody Award wint
Anonim

Een van de meest invloedrijke en drukste vrouwen in het land, Emmy-winnaar, Academy Award-genomineerde, Sundance beste regisseur, BAFTA-winnaar en 2018 NAACP Image Award-ontvanger voor entertainer van het jaar, Ava Duvernay, zorgt ervoor dat ze maakt tijd om nederige dankbaarheid te uiten voor haar laatste eer.

When They See Us, het Netflix-drama uit 2019 dat de harten van de natie veroverde, won in 2020 een Peabody-prijs en Duvernay is toevallig de maker, co-schrijver en regisseur.

The Peabody Award

The Peabodys werden voor het eerst opgericht in de jaren 1940 om uitmuntendheid in het vertellen van verhalen voor radio-uitzendingen te belonen. Naarmate het medium voor verhalen toenam, werden de prijzen verschoven naar televisie, websites en blogs.

De ontvangers van dit jaar zijn naar verluidt een "levendig collectief van inspirerende, innovatieve en krachtige verhalen", aldus Jeffrey P. Jones, uitvoerend directeur van Peabody.

Winnaars worden geselecteerd uit 1200 inzendingen, 60 genomineerden, en beraadslaagd in de loop van een jaar door een mix van professionals uit de industrie, mediawetenschappers, critici en journalisten. Elke winnaar moet unaniem worden gekozen door de commissie. De persoonlijke ceremonie van 2020 werd geannuleerd vanwege gezondheidsproblemen in verband met COVID-19, dus werden de prijzen virtueel aangekondigd en geaccepteerd.

Als ze ons zien

When They See Us, lijkt perfect te passen bij het verhaal van inspirerende en krachtige verhalen zoals het gaat over Central Park 5. 5 tienerjongens die door wetshandhavers werden gedwongen om valse bekentenissen af te leggen, in de aanval en verkrachting van Trisha Meili, resulterend in onterechte veroordelingen die zes tot dertien jaar duurden.

De 4-delige miniserie die debuteerde op 31 mei 2019, werd overweldigend goed ontvangen, werd genomineerd en won verschillende Emmy-awards, waaronder Outstanding Directing For A Limited Series. When They See Us voegt zich bij een prestigieuze groep van Peabody-winnaars, waaronder Black-ish, Mr. Robot, The Simpsons, Fleabag, Stranger Things en Ramy.

Duvernay, die ook de regisseur is van Disney's A Wrinkle In Time en Selma, ging naar haar Twitter om de Peabody Association te bedanken met de volgende woorden:

"Dankbaar aan de @PeabodyAwards voor het eren WANNEER ZE ONS ZIEN. Een Peabody is speciaal voor mij vanwege de manier waarop de beslissingen worden genomen. Namens iedereen die aan het project heeft gewerkt, hebben de Exonerated5 en hun families, we bedanken het comité en groeten onze mede-eerbewaarders."

Duvernay toonde bijzondere trots op de manier waarop het stemproces bij Peabody's plaatsvindt, omdat het systeem vrij lijkt te zijn gebleven van Hollywood-lobby of -invloed.

Duvernay keert echter terug naar haar drukke schema, aangezien ze onlangs werd genomineerd voor de Raad van Bestuur van de Filmacademie. Ze bereidt zich ook voor op haar volgende regie-inspanningen DC-superheldenfilm, The New Gods.

Aanbevolen: