Casting van Chris Hemsworth en Tom Hiddleston was de belangrijkste beslissing in de MCU

Inhoudsopgave:

Casting van Chris Hemsworth en Tom Hiddleston was de belangrijkste beslissing in de MCU
Casting van Chris Hemsworth en Tom Hiddleston was de belangrijkste beslissing in de MCU
Anonim

Thor, uitgebracht in 2011, was een belangrijk element in de ontwikkeling van de MCU. Het diende als een overgang van de meer gefundeerde sciencefiction van Iron Man naar de meer fantastische benadering van de latere films.

Directeur Kenneth Branagh sprak onlangs met Collider over de druk van het maken van die eerste Thor-film. Hij onthulde ook dat Marvel Studios-president Kevin Feige zei dat het casten van Chris Hemsworth en Tom Hiddleston als respectievelijk Thor en Loki de belangrijkste beslissing was die Marvel ooit zou nemen.

Een heelal starten

Voor filmseries zoals X-men en Spider-Man kochten de grote filmstudio's de filmrechten van Marvel. Maar in 2006 besloot Marvel om zijn eigen studio te beginnen en de titels die ze nog hadden te gebruiken om een ambitieus universum van films te beginnen die over konden steken.

De eerste film in dit project was Iron Man in 2008. De film, geregisseerd door Jon Favreau, was een kritische en financiële hit. Marvel volgde dat met The Incredible Hulk en Iron Man 2. Maar de film die op die twee volgde, zou de meest kritische zijn.

Thor's belang voor de MCU

In de zomer van 2011 bracht Marvel zowel Thor als Captain America: The First Avenger uit. Branagh regisseerde de eerste. Hij sprak onlangs met Collider over het belang dat film had voor Marvel.

Hij zei: "Het lijdt geen twijfel dat Thor tonaal kritisch was na het enorme succes van de briljante Iron Man van Mr. Favreu en Robert [Downey Jr.]… Thor werd cruciaal om het soort tonale brug te zijn - met letterlijk ook een regenboogbrug - tussen als het ware de aardgebonden en ruimtegebonden en fantasiegebonden delen van het Marvel-universum. Er was dus een soort verbindingsmatrix die Thor, Asgard, de Negen Rijken en alles wat erbij betrokken was, konden bieden in dat grote Marvel Cinematic Universe dat enorm belangrijk was en niet kon worden gedaan door de briljante Captain America omdat het niet hetzelfde materiaal was. Dit was degene die zei: "Is er een fantastische toekomst?"

Het is eerlijk om te zeggen dat de Iron Man-films en The Incredible Hulk relatief meer geaarde films zijn. Ze zijn gebaseerd op verheven sciencefiction. Maar als het doel is om een groter universum te bouwen, kan dat niet zo blijven. Marvel was slim in hoe het een meer fantastische wereld bouwde. Ze hadden niet kunnen beginnen met Guardians of the Galaxy of Avengers: Endgame. De eerste Thor-film was de eerste stap om Marvel uit te breiden.

Feige vertelde Vanity Fair in 2017: "Wat als mensen Thor haatten? Wat als mensen dachten dat Loki belachelijk was? … We waren op dat moment in de productie van het eerste kwartaal van [The Avengers] en we gingen niet om te stoppen. Het was op dat moment een beetje all-in."

Casting Hemsworth en Hiddleston

Om Thor te laten slagen, moesten de hoofdrolspelers overtuigend zijn. Thor moest iemand zijn die meerdere solofilms kon dragen en een belangrijk lid van de Avengers moest zijn. Loki was belangrijk omdat hij het eerste grote kwaad was waarmee de Avengers te maken zouden krijgen. Elk van die rollen die fout gaan, kan het hele project hebben verdoemd.

Branagh zei: "Ik zal het moment waarop we die twee jongens castten nooit vergeten. Het was als een soort meditatie of een soort bezwering… Kevin Feige moet honderd keer rond deze lange ovale tafel hebben gelopen op die zaterdagochtend terwijl ik steeds zei: 'Ik denk dat we ze moeten bellen.' 'Weet je het zeker?' 'Ja, ik denk dat we ze moeten bellen.'… en ik wist hoe zeer serieus die beslissing was. Kevin zei: 'We zullen nooit een belangrijker besluit nemen in dit bedrijf dan wat er in deze kamer gebeurt, zaterdagochtend om 10 uur: 30, als je de telefoon opneemt met Chris Hemsworth en vervolgens met Tom Hiddleston. Het gaat werken of niet. Veel succes.'"

Het werkte duidelijk; Thor bracht $ 449,3 miljoen op en de nieuwste film, Thor: Ragnarok, bracht $ 854 miljoen op. Een vierde film, Thor: Love and Thunder, zal naar verwachting in 2022 worden uitgebracht en zal de Jane Foster-versie van Thor bevatten, gespeeld door Natalie Portman, naast het personage van Hemsworth.

Branagh besprak ook waarom hij niet terugkeerde om een Thor-vervolg te regisseren en zei: "De manier waarop dingen werken, er was een versie van gebeurtenissen waarbij… soms met deze verhalen ik ze graag als trilogieën plan, maar het is veel moeilijker in deze wereld om dat te laten werken omdat de inzet zo hoog is dat je echt moet zien hoe de eerste het doet. Toen de eerste klaar was, waren het in wezen drie fantastische jaren van mijn leven geweest, maar ik moest opladen op iets anders. Ik zat daar te dicht bij het glas, dus ik zou zeker nooit meer nooit meer zeggen, want het heeft mijn leven en mijn carrière veranderd en ik ben er enorm dankbaar voor. Ik was er niet klaar voor om er meteen in te gaan nog een…"

Branagh's nieuwste film, Artemis Fowl, is momenteel beschikbaar om te bekijken op Disney Plus.

Aanbevolen: