Jamie Foxx krijgt meer dan 30 pond om Mike Tyson te spelen in biopic

Inhoudsopgave:

Jamie Foxx krijgt meer dan 30 pond om Mike Tyson te spelen in biopic
Jamie Foxx krijgt meer dan 30 pond om Mike Tyson te spelen in biopic
Anonim

Academy Award-winnende acteur Jamie Foxx heeft onlangs aangekondigd dat hij de titelrol van Iron Mike Tyson zal opnemen in een biopic. Foxx staat op 5 ft 9 in, 189 pond, is een stuk lichter dan in zijn prime dan Tyson, die ongeveer 5 ft 11 in, 216 - 220 pond was.

Dat betekent dat om een geloofwaardige prestatie op het scherm te krijgen, de 52-jarige acteur meer dan 30 pond moet aankomen voordat de productie van de film begint, een taak waar de multi-getalenteerde Foxx meer dan klaar voor lijkt te zijn.

Trainen zoals Mike

Beschreven als kort en gedrongen, was Tyson in zijn beste jaren gebouwd als een bakstenen huis en gaf hij ook een klap met alle kracht van één. Snel voor zijn grootte, met ongelooflijke knock-out kracht, er was een gespecialiseerd trainingsregiment voor nodig om Tyson in zijn zwaargewicht kampioenschap-winnende lichaamsbouw te krijgen.

Enter Cus D'Amato, een gerenommeerde boksmanager en trainer, die Rocky Graziano ontdekte, gouden medaillewinnaar Olympisch en zwaargewicht kampioen Floyd Patterson, licht zwaargewicht kampioen Jose Torres en jongste zwaargewicht kampioen Mike Tyson opleidde.

Tyson dankt D' Amato met het bijbrengen van discipline en het begeleiden van Tyson als vaderfiguur. De fysieke training begon om 04:00 uur in de sportschool op 422 Main Street en duurde 50-60 uur in de loop van zes dagen per week. Gedurende deze zes dagen zou Tyson drie tot vijf mijl rennen, met 50 pond op zijn rug, en dan gymnastiek. Na het ontbijt 10 rondjes sparren, nog 4-6 rondjes na de lunch, taswerk, sliptas, springtouw, Willie-tas en een uur op een hometrainer, gevolgd door meer gymnastiek.

Tyson zou dan om 20.00 uur overgaan op avondgymnastiek, schaduwboksen en gericht oefenen op één vaardigheid. hij zou nog eens 30 minuten op de hometrainer doorbrengen. In de loop van een dag zou Tyson het volgende hebben gedaan:

  • 2000 squats
  • 2500 sit-ups
  • 500-800 dips
  • 500 push-ups
  • 500 ha alt zijn schouders op

Pas nadat D'Amato was overleden en Tyson verder in zijn carrière kwam, begon hij regelmatig gewichtheffen toe te passen (waarvan D'Amato het gevoel had dat de snelheid negatief werd beïnvloed).

Foxx's benadering van ballaststoffen

Foxx is er altijd in geslaagd om een respectabel gewicht en vorm te behouden voor optredens op het scherm, maar voor het uitbeelden van Tyson moet hij een ruimte betreden waar hij nog nooit eerder is geweest, mentaal en fysiek.

Nu zal Foxx op 52-jarige leeftijd niet deelnemen aan iets dat zo intensief is als Tyson deed in zijn vroege tienerjaren tot aan de jonge volwassenheid, maar hij heeft zich gecommitteerd aan een streng dieet en trainingsregiment. Dit regiment omvat: "om de dag doe ik 60 pull-ups, we doen 60 dips, we doen 100 push-ups."

Foxx's doel is om op te groeien tot een mooie 230 pond, zodat het op de camera lijkt op 250 pond, wat veel groter lijkt in vergelijking met de jongere Tyson, maar het zal helpen de wreedheid te duwen die de jonge kampioen in de ring.

Foxx heeft ook opgemerkt dat hij veel hulp zal krijgen van technologie en protheses, met verouderingstechnologie en make-up om hem er een stuk jonger uit te laten zien. Foxx gaf lachend toe: "Ik heb geen benen! Ik heb geen kuiten, dus daar moeten we wat protheses voor hebben - we gaan de bovenste helft fotograferen, "zei hij.

Wat het proces van Foxx ook is, hij ziet er merkbaar veel groter en versnipperd uit met zijn recente IG-post, en met geen woord over een officiële startdatum, heeft Foxx voldoende tijd om de transformatie verder te voltooien.

Aanbevolen: