Hier is hoe de Disney+ film 'Hamilton' beter kan zijn dan de liveshow

Inhoudsopgave:

Hier is hoe de Disney+ film 'Hamilton' beter kan zijn dan de liveshow
Hier is hoe de Disney+ film 'Hamilton' beter kan zijn dan de liveshow
Anonim

Hamilton (2016) sloeg furieus op Broadway, en aangezien een nieuwe Disney+ film met dezelfde titel binnenkort uitkomt, doemt er vragen op alsof de film dezelfde essentie kan vastleggen als de liveshow.

Schrijver en ster Lin-Manuel Miranda maakte serieuze herrie met deze bewerking van een biografie uit 2004 over het leven van Alexander Hamilton, sterk puttend uit hiphop als invloed, samen met traditionele Broadway-showmelodieën. De show was uniek omdat niet-blanke acteurs de hoofdpersonen waren om een nieuwe kant van Amerika met diversiteit te portretteren.

De groene productie van The Call Of The Wild
De groene productie van The Call Of The Wild

De nieuwe Disney+ versie is ingesteld om kijkers een soortgelijke ervaring te bieden tijdens het kijken naar de Broadway-show op hun scherm. Terwijl de show een luide en geanimeerde sfeer creëert, heeft de film een paar dingen weggelaten, het meest herkenbare de godslastering, zodat Disney er PG-13 van kon maken. Hoewel de nieuwe film de inhoud ongetwijfeld naar nieuwe hoogten zal brengen met een nieuwe golf van kijkers, kan de ervaring wel of niet hetzelfde zijn als het live zien van de show.

De Live Show

Aangezien streamingdiensten schijnbaar bioscopen en andere vormen van entertainment hebben overgenomen, is Broadway hard getroffen. Terwijl Broadway-shows fantastisch blijven en Broadway-acteurs toptalenten blijven, zijn de dagen van massaal naar de theaters steeds minder geworden, omdat mensen vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen genieten van shows en films van hoge kwaliteit. Maar Hamilton veranderde de manier waarop mensen naar Broadway kijken, want het bracht een eigentijdse kijk op een klassieke kunstvorm. De mix van hiphop, soul en R&B, gecombineerd met de traditionele stijl van Broadway-showmelodieën, was een geniale uitvinding van Miranda, de krachtpatser achter de musical.

Hamilton Scène
Hamilton Scène

De sfeer van de liveshow was elektrisch, want elke ademhaling en elk pond van het podium weergalmde door het theater. De energie van de acteurs was bijzonder en nacht na nacht zongen, dansten en rapten ze de Broadway-geschiedenis in. De aantrekkingskracht om naar Hamilton te gaan werd net zo sterk als het willen zien van de show zelf, waardoor de show een internationale sensatie werd.

De film kan meer vastleggen

De nieuwe Disney+ film is geen remake of scripted aanpassing van de musical, maar eerder een gefilmd live optreden dat drie dagen duurde. Miranda noemde de cast de "best gerepeteerde cast in de geschiedenis", want de show bleef exact hetzelfde, alleen met een camera.

Ze filmden twee live-optredens met publiek en gingen door op hun vrije dag en tot de volgende ochtend om verschillende close-ups, dolly-opnamen en andere interessante camerahoeken vast te leggen.

Hamilton Scène
Hamilton Scène

De film is misschien wel het beste voor Hamilton en in feite Disney. De film zal in ieder geval zoveel meer vastleggen, want er zijn nu close-ups van gezichtsuitdrukkingen en dansbewegingen en andere leuke aspecten van de show die over het hoofd worden gezien bij het kijken naar een live optreden.

Bovendien kan een geheel nieuw publiek, zowel jong als oud, nu genieten van de film, want hij kan steeds opnieuw worden gestreamd, terwijl degenen die misschien niet de kans hebben gehad om de liveshow te zien, dat nu kunnen geniet van de ervaring in hun woonkamers.

Aanbevolen: