Wie werd er meer betaald voor 'Two And A Half Men': Jon Cryer of Charlie Sheen?

Inhoudsopgave:

Wie werd er meer betaald voor 'Two And A Half Men': Jon Cryer of Charlie Sheen?
Wie werd er meer betaald voor 'Two And A Half Men': Jon Cryer of Charlie Sheen?
Anonim

Gedurende het grootste deel van de televisiegeschiedenis werd het beschouwd als een belangrijke stap terug voor een filmster om een hoofdrol of terugkerende rol in een serie te nemen. In de afgelopen jaren is dat heel erg veranderd. In 2019 debuteerde The Morning Show bijvoorbeeld op Apple TV+ en werd de headliner door drie enorme filmsterren, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carrell.

Toen Charlie Sheen ermee instemde om in de sitcom Two and a Half Men te schitteren, werd het nog steeds als behoorlijk verrassend beschouwd. Immers, hoewel Sheen eerder in een paar seizoenen van de show Spin City had gespeeld, gingen de meeste mensen ervan uit dat hij weer een filmster zou worden zodra die serie eindigde.

Charlie Sheen en Jon Cryer Two and a Half Men
Charlie Sheen en Jon Cryer Two and a Half Men

Als je achteraf terugkijkt op de beslissing van Charlie Sheen om in Two and a Half Men te schitteren, is het heel duidelijk dat het een geweldige zakelijke zet was. De sitcom werd tenslotte een enorme hit, dus de sterren van de show konden voor zichzelf extreem lucratieve deals sluiten. Hoewel het duidelijk is dat Two and a Half Men zijn twee originele sterren rijk heeft gemaakt, weten veel fans van de show niet of Charlie Sheen of Jon Cryer meer geld verdienden tijdens het werken aan de show.

Een uiterst winstgevende show

Tijdens het televisieseizoen 2011-2012 zond Two and a Half Men zijn 9th seizoen uit en het bereikte zijn hoogtepunt in termen van populariteit. In staat om enorme kijkcijfers te halen dat seizoen, aangezien zoveel mensen in die tijd op Two and a Half Men afstemden, kon CBS adverteerders een arm en een been kosten voor commerciële tijd.

Twee en een halve mannen cast
Twee en een halve mannen cast

Als gevolg van het enorme succes dat Two and a Half Men genoot tijdens het 9th seizoen, kon CBS naar verluidt $ 3,24 miljoen aan advertentie-inkomsten binnenhalen elke keer dat ze een nieuwe aflevering uitgezonden. Alleen al op basis van dat cijfer was Two and a Half Men dat seizoen de meest winstgevende tv-show ter wereld. Bovendien kon CBS, na enige tijd, de syndicatierechten op die afleveringen verkopen, waardoor ze opnieuw konden verzilveren. Het volstaat te zeggen dat Two and a Half Men een enorme melkkoe was voor CBS.

Jon Cashes In

Voordat Two and a Half Men werd uitgezonden, was Jon Cryer al beroemd geworden door zijn rollen in films als Pretty in Pink en Superman IV: The Quest for Peace. Als gevolg hiervan was Cryer in staat om een solide eerste deal te sluiten die hem opriep een goed bedrag te verdienen om te schitteren in Two and a Half Men. Dat gezegd hebbende, toen Two and a Half Men een enorme hit werd, kon Cryer op een enorme manier geld verzilveren.

Jon Cryer Emmy's
Jon Cryer Emmy's

Volgens rapporten ontving Jon Cryer $ 550.000 per aflevering voor de middelste seizoenen van Two and a Half Men. Dat is natuurlijk een duizelingwekkend bedrag, maar toen Charlie Sheen eenmaal werd ontslagen uit Two and a Half Men, werd Cryer een nog belangrijker onderdeel van de show. Als gevolg hiervan kon hij een loonsverhoging eisen, wat ertoe leidde dat Cryer $ 650.000 per aflevering verdiende voor de laatste twee seizoenen.

Charlie's geestverruimende deal

In 2011 sprak Mark Burg, de manager van Charlie Sheen, met Vanity Fair over de gespannen contractonderhandelingen die ertoe leidden dat zijn klant een verbluffende deal tekende om door te gaan met de hoofdrol in Two and a Half Men. Volgens Burg boden de mensen bij CBS Sheen aanvankelijk een contract aan waarin hij opriep om $ 1 miljoen per aflevering te verdienen, maar dat was niet genoeg voor Charlie die zou weglopen.

Volgens Charlie Sheen's manager Mark Burg werd het pas de dag voordat CBS hun plannen voor het komende seizoen aankondigde, echt serieus. Op dat moment bood CBS Sheen $ 1,5 miljoen per aflevering, wat betekende dat hij $ 72 miljoen zou verdienen over twee seizoenen. Verbazingwekkend genoeg koos Sheen er nog steeds voor om te slagen en zei: "Het is honderd miljoen of ik doe het niet".

Charlie Sheen Rich
Charlie Sheen Rich

Gezien het feit dat CBS hun bod van $ 72 miljoen aan Charlie Sheen had kunnen intrekken nadat hij het aanvankelijk had doorgegeven, nam de acteur een enorm risico, want dat is een verbluffend bedrag. Dat gezegd hebbende, heeft de gok van Sheen uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen toen CBS instemde met zijn vraag van $ 100 miljoen. Toen Sheen die deal eenmaal ondertekende, betekende dit dat hij meer dan $ 1,8 miljoen per aflevering kreeg. Bovendien riep de deal van Sheen hem op om een groter deel van de winst te krijgen die Two and a Half Men van syndication maakte. Met dat alles in gedachten, is het overduidelijk dat Sheen veel meer geld heeft gekregen om in Two and a Half Men te schitteren dan Jon Cryer.

Aanbevolen: