Netflix's seizoen 2 van 'Street Food' gaat deze woensdag in première

Netflix's seizoen 2 van 'Street Food' gaat deze woensdag in première
Netflix's seizoen 2 van 'Street Food' gaat deze woensdag in première
Anonim

Eten is troost voor veel mensen, maar streetfood is cultuur, identiteit en een rode draad.

Netflix' docuserie Street Food keert deze woensdag terug voor een tweede seizoen. Vorig seizoen nam het de kijkers mee op een culinaire en culturele reis door Azië. Dit seizoen zal het de culinaire identiteit van Zuid-Amerika verkennen.

Reizen is op dit moment voor velen van ons geen optie. Gelukkig hebben we shows zoals Street Food die je vanuit je luie stoel meenemen op wereldwijde culinaire avonturen. De trailer van seizoen 2 belicht verhalen van straatvoedselverkopers in Argentinië, Bolivia, Colombia, Mexico en Peru.

Vergelijkbaar met seizoen 1 neemt de serie je mee op een reis door het gezichtspunt van streetfoodchefs en verkopers. Door verschillende geïnspireerde gerechten te onderzoeken, onthult het boeiende menselijke verhalen die betrekking hebben op elk deel van de wereld.

De show verkent ook de cultuur van buiten eten en drinken, en het karakter van de mensen die dit achter de schermen mogelijk maken. Veel van de verkopers die vorig seizoen te zien waren, wijdden meer dan 50 jaar van hun leven aan het perfectioneren van hun gerechten. Velen van hen beschouwen zichzelf als de bewaarders van hun gerechten en de culturele identiteit van straatvoedsel in hun gemeenschappen.

Straatvoedsel
Straatvoedsel

De afleveringen in dit seizoen van Street Food zullen de verschillende culturele invloeden in Latijns-Amerika samenbrengen, een continent dat sterk wordt beïnvloed door Europese, Aziatische, Afrikaanse en inheemse culturen.

Die culturele invloeden zijn nog steeds invloedrijk in hun keukens over het hele continent. Het zal waarschijnlijk de diversiteit van talen, voedsel, gemeenschappen en de multiculturele samenstelling van Latijns-Amerika vermengen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de eetcultuur in dit continent Europese en Aziatische koloniale keukens overbrugt met Afrikaanse en inheemse eetculturen.

De trailer voor dit seizoen roept een sfeer van reislust op, vooral in een tijd waarin de meesten van ons thuis vastzitten of beperkt zijn in onze reizen. Street Food is ook een verfrissend vertrekpunt, weg van de culinaire elites en brengt ons terug naar waar eten het belangrijkst is voor ons, onze culturele identiteit, ons comfort en onze gemeenschappen.

Aanbevolen: