Netflix kondigt de release van 'Deaf U' aan en viert ADA

Netflix kondigt de release van 'Deaf U' aan en viert ADA
Netflix kondigt de release van 'Deaf U' aan en viert ADA
Anonim

26 juli 2020 is de 3e verjaardag van de Americans with Disabilities Act (ADA) - een belangrijke mijlpaal in de Amerikaanse geschiedenis. Netflix heeft besloten dit evenement te vieren door een documentaire uit te brengen over de dovengemeenschap, Deaf U.

Deaf U is een serie met een groep dove studenten van de Gallaudet University, een vrij bekende naam op scholen voor doof of slechthorenden. Nyle DiMarco, de uitvoerend producent, tweette onlangs enthousiast over de serie en beschreef het als volgt: "Terwijl de groep vrienden samen door de hoogte- en dieptepunten van het studentenleven navigeren, bieden hun verhalen een ongekende, ongefilterde en vaak onverwachte blik van binnen. de dovengemeenschap."

Deaf U staat gepland voor een release op 9 oktober 2020, en je kunt clips van de documentaire zien in de Netflix-campagne 'Celebrate Disability', die is gericht op het belichten van verhalen van mensen met een handicap. Het is ingesteld op acht afleveringen van 20 minuten en wordt geproduceerd door Eric Evangelista en Shannon Evangelista, samen met DiMarco.

De video die door Netflix is uitgebracht ter gelegenheid van het ADA30-evenement bevat trailers voor de volgende zes films, met uitzondering van Deaf U.

  • Crip Camp: A Disability Revolution (film, nu verkrijgbaar)
  • Love on the Spectrum (serie, nu verkrijgbaar)
  • Father Soldier Son (film, nu uit)
  • The Speed Cubers (film, vanaf 29 juli)
  • Rising Phoenix (film, vanaf 26 augustus)
  • Audible (film, releasedatum nog niet bekend)

Nyle DiMarco, die voor het eerst in de schijnwerpers kwam na het winnen van America's Next Top Model 2015 en Dancing with the Stars seizoen 22, zal ook schitteren in een comedyserie met Spectrum over een charismatische, slimme dove man en zijn ervaringen. Volgens Deadline: "De afleveringen lijken grappige, op personages gebaseerde verhalen te bieden die zijn ontworpen om een dieper perspectief te bieden op de ervaringen van doven en slechthorenden in Amerika."

Het dove model maakte ook deel uit van het bekroonde toneelstuk Children of a Lesser God.

DiMarco is een inspiratie geweest voor velen die worstelen om een leven met een handicap te leiden. Hij vertelde ooit hoe hij met ontberingen en discriminatie omging toen hij voor reality-tv werkte en vijandigheid ervoer als de camera's niet draaiden.

Hij is nu eigenaar van de Nyle DiMarco Foundation, die zich volledig inzet voor doven, met als doel taalachterstand uit te bannen. Deaf U zal zeker veel kijkers helpen om meer rekening te houden met slechthorenden en dove mensen, en de moeite te waarderen die ze nemen om obstakels in het dagelijks leven te overwinnen.

Aanbevolen: