Hier is hoe 'Shameless'-ster Emma Kenney er vandaag uitziet

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'Shameless'-ster Emma Kenney er vandaag uitziet
Hier is hoe 'Shameless'-ster Emma Kenney er vandaag uitziet
Anonim

Emma Kenney is niet de meest bekende naam in de Shameless-cast, maar ze is misschien wel een van de meest getalenteerde acteurs in de serie. Kenney speelt Debbie Gallagher, een aanhankelijk, gepassioneerd en koppig meisje en een van de vele nakomelingen van Gallagher, met zo'n levendigheid en geloofwaardigheid dat het moeilijk is om haar van haar karakter te scheiden.

Maar hoe kreeg Kenney de rol van Debbie bij spraakmakende acteurs zoals Emmy Rossum, die Fiona Gallagher speelt, en William H. Macy, die Frank speelt? Hoe is Kenney door de jaren heen getransformeerd en hoe is haar karakter ook veranderd?

Emma Kenney's pad naar succes

Kenney begon haar weg naar het sterrendom toen ze nog maar vier jaar oud was. Als kind volgde ze acteer- en improvisatielessen en ging daarna naar een toneelschool. Ze werd opgemerkt door een agent toen ze zeven jaar oud was en ging door met het boeken van nationale commercials, voice-overs en rollen in studentenfilms.

Kenney bleef in 2009 furore maken in korte films zoals Lyre, Liar en A (Not So) Civil Union. Na aan veel studentenfilms voor de New York University te hebben gewerkt, ving Kenney de bug voor het schrijven van scenario's. De jonge actrice begon haar eigen scripts te schrijven en heeft sindsdien meer dan 50 scenario's geschreven. Op slechts achtjarige leeftijd werd ze finalist op het New Jersey International Film Festival aan de Rutgers University voor een vier minuten durende film die ze schreef en regisseerde.

In 2009, na in verschillende televisiefilms te hebben gespeeld, deed Kenney auditie voor de rol van Debbie in Shameless. Kenneys harde werk als kindactrice had eindelijk zijn vruchten afgeworpen; ze kreeg de rol van haar leven.

Emma Kenney's carrière op Shameless

Emma Kenney begon haar carrière op Shameless toen ze nog maar 10 jaar oud was. Ze blijft tien jaar bij de serie en fans hebben haar op het scherm zien opgroeien.

Haar personage Debbie onderging ook enorme transformaties. In seizoen 1 werd Debbie afgeschilderd als de goedhartige Gallagher, nog steeds vasthoudend aan een deel van haar onschuld. Ze is aanhankelijk naar Frank, haar vader, en maakt het haar taak om baby Liam mee naar school te nemen. Debbie is echter aanhankelijk voor een fout. In één aflevering steelt ze een kleine jongen om met hem te spelen en wordt ze door de Gallagher-clan gedwongen hem in het geheim terug te brengen.

Het gevoel van onschuld dat Debbie in seizoen 1 omhult, begint af te nemen in seizoen 2. Ze begint een kinderdagverblijf te runnen vanuit het huis van Gallagher. Ze begint ook te experimenteren met make-up en leent de kleren van haar zus Fiona. In seizoen 5 is Debbie's onschuld volledig verdwenen - ze wordt zwanger en weigert een abortus te ondergaan, ondanks Fiona's smeekbeden. Ze bev alt uiteindelijk van Franny en van daaruit gaat haar leven verder op de weg van de chaos van Gallagher.

Debbie's laatste transformatie begint in seizoen 9 wanneer ze Fiona begint over te nemen als hoofd van het huishouden van Gallagher. Hier ziet het publiek Debbie een volwaardige vrouw en de nieuwe Gallagher-leider worden. Fiona vertrekt voorgoed (Emmy Rossum stopte na seizoen 9) en Debbie neemt de leiding over.

Kenney wordt al sinds het eerste seizoen geprezen voor haar werk aan Shameless. Sinds ze een jong meisje was in de bekroonde serie, heeft ze haar dynamische talent gebruikt om een onschuldig en aanhankelijk meisje te portretteren dat een gigantische verandering ondergaat in haar coming-of-age-jaren.

Emma kreeg behandeling voor drugsmisbruik

Tot verrassing van veel Shameless-fans nam Emma Kenney in 2018 een pauze van sociale media om zich te concentreren op de behandeling van middelenmisbruik. Kenney, die toen pas 18 jaar oud was en werkte aan de sitcom-revival Roseanne toen ze de aankondiging deed via Twitter.

"Ik liep met een heel snel publiek", zei ze via een woordvoerder. “Ik was naïef en erg onvolwassen, en ik deed dingen die ik niet zou moeten doen omdat het illegaal was en ik ben geen 21. Het was niet gezond en ik voelde me er nog slechter door – angstig en depressief. Het was gewoon een glibberige helling die ik niet wilde afdalen. En ik wist dat ik het moest stoppen.'

Kenney's Roseanne-castmates steunden de beslissing zeer. Sara Gilbert, die speelde als Darlene Conner, vertelde Kenney namelijk dat ze erg trots op haar was in een aflevering van The Talk.

“Ik wil eerst zeggen, Emma, ik ben zo trots op je,” begon ze. “Ik weet dat de hele cast en crew zo trots op je zijn. En er is veel moed voor nodig om – we hebben allemaal demonen – veel moed om ze onder ogen te zien, vooral op achttienjarige leeftijd. Ik benijd jou. Als ik terug zou kunnen gaan naar mijn achttiende en dingen zou kunnen doen om mezelf te verbeteren in het tempo dat jij doet, zou ik vandaag een beter mens zijn. Dus, ik prijs je, ik hou van je en ik weet dat je er aan de andere kant uitkomt.”

Gelukkig lijkt de behandeling Kenney enorm geholpen te hebben. Twee maanden na haar Twitter-aankondiging legde ze in een interview met Us Weekly uit dat ze opgewekt was.

“Ik voel me zo goed! Ik heb dit eigenlijk nog nooit eerder gevoeld', zei ze. “Weet je, alles was zo positief en gelukkig en ik ben zo opgewonden om weer te filmen en terug te gaan naar de oude routine … Ik denk dat ik op een plek was waar ik me niet erg op mijn gemak voelde en ik dacht echt uit hoe te vertragen en te doen wat ik moet doen voor mezelf,”legde ze uit. "En ik denk dat dat heel belangrijk is voor iedereen."

Als gevolg hiervan is Emma Kenney niet alleen getransformeerd van een actrice uit haar kindertijd in een volwassen ster, maar in een volleerde en inspirerende vrouw.

Aanbevolen: