Hier is hoe Randy Quaid uit 'National Lampoon's Christmas Vacation' er vandaag uitziet

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Randy Quaid uit 'National Lampoon's Christmas Vacation' er vandaag uitziet
Hier is hoe Randy Quaid uit 'National Lampoon's Christmas Vacation' er vandaag uitziet
Anonim

Als het gaat om een professionele acteur, lijdt het geen twijfel dat het een heel moeilijk leven kan zijn. Immers, in tegenstelling tot veel andere banen, blijf je als acteur niet in dienst omdat je anciënniteit hebt ten opzichte van je collega's. In feite is er altijd een druk in Hollywood om de volgende grote superster te vinden, wat betekent dat acteurs soms geen werk meer krijgen, simpelweg omdat ze al heel lang beroemd zijn.

Hoewel acteurs regelmatig de schijnwerpers verlaten, voelt het soms nog steeds verkeerd wanneer een acteur die de massa jarenlang heeft vermaakt, grotendeels lijkt te verdwijnen. Als je bijvoorbeeld terugkijkt op de carrière van Randy Quaid en je realiseert in hoeveel geliefde films hij een grote rol speelde, lijkt het heel vreemd dat de meeste mensen nooit meer over hem horen.

In de jaren sinds Randy Quaid voor het laatst in de schijnwerpers stond als acteur, is het heel veilig om te zeggen dat hij op meer dan één manier een enorme transformatie heeft ondergaan. Om die reden zal iedereen die de capriolen van Quaid de afgelopen jaren niet heeft gevolgd, waarschijnlijk geschokt zijn door de manieren waarop hij is veranderd, zowel visueel als anderszins.

Een rijzende ster

Geboren in Houston, Texas in de jaren '50, nam het traject van Randy Quaid's leven een dramatische verschuiving toen hij besloot om in een opwelling toneellessen te volgen op de middelbare school. Quaid bleek begaafd te zijn als artiest en een passie voor acteren te hebben, en ging acteren studeren aan de Universiteit van Houston.

In tegenstelling tot veel andere acteurs die bekendheid verwerven, waaronder zijn jongere broer Dennis Quaid, is Randy nooit een traditioneel knap type hoofdrolspeler geweest. Gelukkig voor hem heeft Randy Quaid een unieke aanwezigheid op het scherm waardoor het voor kijkers moeilijk is om van hem weg te kijken. Het lijkt zelfs zeer waarschijnlijk dat Peter Bogdanovich de aangeboren chemie van Quaid oppikte toen hij auditie deed voor de regisseur.

Toen Randy Quaid eenmaal een ondersteunende rol kreeg in Peter Bogdanovich' klassieke film The Last Picture Show, nam zijn carrière een hoge vlucht en keek hij nooit meer achterom. Als bewijs van het feit dat Quaid praktisch van de ene op de andere dag een opmerkelijke acteur werd, hoeft u niet verder te zoeken dan het feit dat hij een Oscar-nominatie verdiende voor zijn werk in zijn derde film, The Last Detail.

Superstardom

Voor degenen onder jullie die Randy Quaid het beste kennen vanwege zijn komische rollen, is het misschien verrassend om te horen dat hij in de vroege stadia van zijn carrière een zeer gevierd dramatisch acteur was. Zo speelde Quaid een opmerkelijke bijrol in een van de meest schrijnende films uit de jaren 70, een film over mensen die in een extreem harde Turkse gevangenis belanden, Midnight Express.

Natuurlijk, hoe getalenteerd Randy Quaid ook is als dramatische acteur, er is weinig twijfel over zijn beroemdste rol als neef Eddie uit de Vacation-films. Absoluut hilarisch in die franchise, Quaid stal vaak de schijnwerpers van de hoofdster van de serie, Chevy Chase, een acteur die destijds een groot probleem was, ook al is hij tegenwoordig erg controversieel.

Verre van een one-trick pony als het gaat om zijn komische optredens, lokte Randy Quaid ook gelach uit in films als Quick Change, Kingpin en Major League II. Alsof dat allemaal niet al indrukwekkend genoeg was, en dat was het zeker, wist Quaid ook de kijkers flink aan het lachen te maken in een van de grootste rampenfilms aller tijden, Independence Day. Gecast als een man die beweerde dat hij eerder was ontvoerd door buitenaardse wezens, was Quaid's karakter grappig genoeg om een genot te zijn, maar hij ging nooit te ver.

Randy's huidige uiterlijk en levensstijl

Nadat hij een aantal jaren als een van Hollywood's meest gevierde ondersteunende acteurs heeft doorgebracht, is Randy Quaid nu persona non grata in Hollywood, net als verschillende andere voormalige SNL-acteurs. Afgezien van een kleine rol in Brokeback Mountain en een hoofdrol in een veelgeprezen tv-film over Elvis, is Quaid sinds het midden van de jaren '90 niet meer in een populaire film verschenen.

Sinds de acteercarrière van Randy Quaid op de achtergrond is geraakt, ha alt hij af en toe de krantenkoppen met zijn buitensporige gedrag. Extreem uitgesproken over zijn politieke opvattingen, heeft Quaid de afgelopen jaren beweringen gedaan die de meeste van zijn oude fans zouden choqueren. Randy Quaid vroeg de pers bijvoorbeeld om 'asiel van de Hollywood-sterrenwhackers', een schimmige groep die hij de schuld geeft van de dood van Heath Ledger en David Carradine.

Als het gaat om de fysieke verschijning van Randy Quaid, heeft de beroemde acteur opnieuw een enorme transformatie ondergaan. Door zijn haar behoorlijk lang te laten groeien en een aantal jaren grijs te worden, liet Quaid zijn baard ook erg groot en behoorlijk pluizig worden. Meest recentelijk werd Randy Quaid echter op film vastgelegd terwijl hij in het openbaar was en zijn haar is nu kort en zijn baard, die nog steeds lang is, is aan de zijkanten getrimd en ziet er goed uit.

Aanbevolen: