Waarom Christian Bale het vervolg op Terminator: Salvation gedoemd heeft

Inhoudsopgave:

Waarom Christian Bale het vervolg op Terminator: Salvation gedoemd heeft
Waarom Christian Bale het vervolg op Terminator: Salvation gedoemd heeft
Anonim

2009's Terminator: Salvation blijft controversieel omdat het een van de zwaarst bekritiseerde inzendingen in de franchise is. De film presteerde slecht aan de binnenlandse kassa, critici gaven hem matige recensies over de hele linie, en McG's vertrek uit de traditionele stijl van John Connor die de Dag des Oordeels stopte was ook niet erg geliefd. Hoewel, wat mensen zich het meest herinneren van Salvation is de tirade op de set van Christian Bale.

Voor iedereen die het niet weet: Bale heeft cameraman Shane Hurlbut in de maling genomen tijdens een verhitte confrontatie op de set van Terminator: Salvation. Bale was een scène aan het opnemen op het moment dat Hurlbut hem onderbrak om de verlichtingsapparatuur op de achtergrond te controleren, een actie die hij verschillende keren herhaalde. Bale brak vervolgens karakter om de cameraman van de film uit te schelden en hem verbaal te kruisigen in het bijzijn van iedereen. Nou, het was niet zo erg, maar Bale verdiende een behoorlijke reputatie na het incident in juli 2008.

Wat gebeurde er na de kernsmelting van Bale

Christian Bale in Terminator: Salvation
Christian Bale in Terminator: Salvation

De dekking van Bale's uitbarsting schilderde hem in het slechtst mogelijke licht. De gelekte audio leek een donkere schaduw op zijn acteercarrière te werpen die het daar en toen mogelijk had kunnen beëindigen. Gelukkig gebeurde dat niet dankzij de castmates van Bale. Ze kwamen tot zijn verdediging tijdens een Q&A met de Associated Press, waar de meesten van hen oprechte reacties op het vermeende incident brachten. Niemand maakte excuses voor de Batman-acteur, hoewel verschillende wel hebben uitgelegd hoe intens acteren kan zijn in het heetst van de strijd. Bale verontschuldigde zich uiteindelijk voor zijn acties op de Salvation-set, wat de kwestie zou moeten oplossen, maar het is onmogelijk om de film ter sprake te brengen zonder aan de tirade van de acteur te denken.

Het grappige is dat het Bale-incident Terminator: Salvation nu tot een berucht stukje cinema heeft gemaakt. Acteurs liepen eerder van sets af, dwongen films af te sluiten, maar geen enkele is zo gedenkwaardig als Bale die losliet.

De andere reden waarom het zo veel bekendheid heeft gekregen, is dat 2008 en 2009 grote jaren waren voor internet. Sociale media floreerden en Facebook werd de nieuwe plek om contact te maken en opnieuw contact te maken met vrienden. YouTube werd in de jaren 2000 ultrapopulair en supersuccesvol als videohostingsite,. Kleinere sites zoals Myspace maakten de beelden ook toegankelijker. Al met al gaf dat de gelekte audio van Bale een nog groter platform om over te verspreiden.

Hoewel het onofficieel vrijgeven van de audio destijds lastig was voor Bale, zou de situatie waarschijnlijk veel meer kritiek hebben gekregen als een bemanningslid van McG's set erin was geslaagd om er een video van op te nemen. De camera's waren vermoedelijk aan het rollen toen Bale smolt, hoewel niemand het aandurfde de beelden vrij te geven. Als iemand een kopie heeft, is het McG, maar hij zal de clip waarschijnlijk niet delen. Hij zou waarschijnlijk worden aangeklaagd door Christian Bale, evenals elke partij die eerder of momenteel is aangesloten bij de Terminator-franchise; de lijst bevat James Cameron en alle betrokken regisseurs sindsdien.

Christian Bale als John Connor in Terminator: Salvation
Christian Bale als John Connor in Terminator: Salvation

Beeldmateriaal of niet, de capriolen van Christian Bale op de Terminator: Salvation-set hebben ervoor gezorgd dat de film er een is die mensen zich nog lang zullen herinneren. Het zal niet om de meest diepgaande redenen zijn, maar Bale maakte McG's intrede in de franchise in ieder geval een beetje interessanter dan de matte Terminator 3: Rise Of The Machines en de daaropvolgende follow-ups.

Aanbevolen: