Hier is waarom 'Pineapple Express 2' nooit is gemaakt

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Pineapple Express 2' nooit is gemaakt
Hier is waarom 'Pineapple Express 2' nooit is gemaakt
Anonim

Pineapple Express heeft sinds de release in 2008 een enorme cultstatus gekregen, maar ondanks alle hype kwam er nooit een vervolg. De film, met vrienden buiten het scherm en het komische duo Seth Rogen en James Franco, sloeg aan bij een publiek over de hele wereld en zorgde voor een aanhang van zowel stoners als niet-rokers. De actiekomedie is geschreven door Rogen en zijn schrijfpartner Evan Goldberg en geproduceerd door komische krachtpatser Judd Apatow, die door de jaren heen een groot kampioen is geweest voor Rogen's werk.

Pineapple Express volgt processerver Dale Denton (Rogen) en zijn drugsdealer Saul Silver (Franco) terwijl ze beginnen aan een wild avontuur vol wiet, misdaad en gerechtigheid. Nadat Denton getuige is van een moord, ontsnapt hij naar het appartement van Silver, waar ze het doelwit worden van huurmoordenaars. Op de vlucht ontwikkelen de twee een serieuze vriendschap en beseffen ze dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. Met collega-komieken Danny McBride, Kevin Corrigan, Craig Robinson en Rosie Perez als ondersteunende castmates, hebben fans zich lang afgevraagd waarom er nooit een tweede film is gemaakt.

Waarom fans dol waren op de eerste

Op het eerste gezicht leek Pineapple Express weer zo'n slapstickkomedie waar fans van kunnen genieten. Maar na de première was de film allesbehalve dat. De buddy-komedie die actiefilm werd, was gevuld met plezier, gelach en meer dan genoeg marihuana. Onder de oppervlakte was humor echter een verhaal over vriendschap, maar vooral over de ontwikkeling van een echte relatie in het licht van tegenspoed en overleving. In alle schandaligheid was er een gevoel van herkenbaarheid en soms waren de ideeën die zo belachelijk overkwamen eigenlijk enigszins geloofwaardig. Met beroemde citaten en iconische personages heeft Pineapple Express zichzelf gecementeerd als een van de grote stonerkomedies van deze generatie.

Het leek alsof fans massaal naar Pineapple Express stroomden omdat de timing precies goed was. Vier jaar eerder kwamen Harold and Kumar Go to White Castle uit en fans werden verliefd op de film. Wanhopig op zoek naar iets soortgelijks, gaf Pineapple Express fans precies dat en meer, waardoor het stoner-genre nieuw leven werd ingeblazen en naar nieuwe hoogten werd gebracht. De connectie van Rogen en Franco kwam tot leven en hun relatie was duidelijk, daterend uit 1999 toen ze voor het eerst samen op Freaks and Geeks verschenen. Door het geweld en de godslastering waren fans verheugd om deze twee op het scherm te zien.

Te duur

Pineapple Express bleek meer dan lucratief aan de kassa, met een opbrengst van 102,4 miljoen dollar op een budget van 26 miljoen dollar. Toen Apatow begon te praten met Sony-managers over het maken van het mogelijke vervolg, kwamen beide partijen tot stilstand. Er werd gemeld dat Apatow $ 50 miljoen voor het budget wilde hebben, maar Sony was slechts bereid om $ 45 miljoen te verstrekken. Als gevolg van het verschil van $ 5 miljoen heeft het vervolg nooit het daglicht gezien. Als het erop aankomt, bleek de eerste succesvol omdat het budget echt klein was in verhouding tot wat het had kunnen zijn. Nu de cast en crew meer ingeburgerd zijn en de evolutie van film steeds meer vereist, zijn studio's voorzichtig om geld uit te geven, ondanks het potentieel voor grote beloningen.

Rogen verscheen op The Howard Stern Show en onthulde dat ondanks het feit dat er al jaren in gesprek is over het vervolg, er geen oplossing is gevonden voor het financieringsgeschil. Voor een actiefilm was de film vrij goedkoop gemaakt, en het was goed gedaan. Het rendement op de investering voor de studio was duidelijk zichtbaar, want ondanks het stoner-genre en de aarzeling van Hollywood werden fans duidelijk verliefd op de film. Rogen gaf toe dat het wietgenre moeilijk te bereiken is vanwege de negatieve opvattingen over marihuana die, hoewel ze lijken te vervagen, nog steeds de filmindustrie achtervolgen.

Het potentieel

Hoewel het potentieel voor het vervolg op Pineapple Express onbekend blijft, kon je je alleen maar voorstellen hoe een tweede film van dat kaliber eruit zou zien. Met het dubbele budget zouden Apatow, Rogen en Franco een geweldig vervolg kunnen produceren waar fans dol op zouden zijn. Gezien hoe goed de eerste film werd ontvangen, lijkt het alleen maar eerlijk om te zeggen dat mensen massaal naar een vervolg zouden trekken. Hoewel sequels een risico kunnen zijn, vooral als er te veel tijd is verstreken, is het stoner-genre uniek omdat het geen bepaalde formule hoeft te volgen. Met onvergetelijke personages is het vervolg van de plot niet per se belangrijk. Cruciaal is dat fans zich blijven verhouden tot de personages en dat de kwaliteit hoog blijft.

Met Rogen en Franco nu grote namen in Hollywood, is het potentieel voor elke film waarin ze schitteren geweldig, maar vooral een film die zo geprezen wordt als Pineapple Express. Als gevolg van de Sony-hack die informatie heeft vrijgegeven over veel niet-uitgebrachte films en Rogen's interview met Howard Stern, weten fans over de hele wereld nu waarom een tweede Pineapple Express nooit is uitgebracht, maar vragen ze zich nog steeds af of er hoop is op een mogelijk vervolg.

Aanbevolen: