De kans dat Black Widow en nieuwe mutanten rechtstreeks naar Disney+ gaan, wordt steeds beter

Inhoudsopgave:

De kans dat Black Widow en nieuwe mutanten rechtstreeks naar Disney+ gaan, wordt steeds beter
De kans dat Black Widow en nieuwe mutanten rechtstreeks naar Disney+ gaan, wordt steeds beter
Anonim

Nu het jaar vordert en de Verenigde Staten nog steeds niet dichter bij een landelijke heropening van bioscopen zijn, is er weinig hoop om Black Widow op het grote scherm te zien. Marvel/Disney zit sinds mei op de voltooide film en heeft besloten de release te verplaatsen naar 6 november 2020, maar dat is om twee redenen problematisch.

Ten eerste zijn bioscopen in grote stedelijke gebieden nog steeds gesloten, waardoor een binnenlandse première hoogst onwaarschijnlijk is. Disney kan nog steeds meegaan met de geplande datum van Black Widow, hoewel een beperkte release een slecht rendement zou kunnen opleveren in de kassa. De mediagigant worstelt in geen enkel opzicht om geld, maar als Disney winst wil zien op hun initiële investering, moeten ze snel geld verdienen met hun filmproduct.

Ten tweede kan Disney niet alleen vertrouwen op de internationale kassa om het grootste deel van hun investering terug te verdienen. Hoewel een meerderheid van de landen in de E. U. en perifere landen beginnen bioscopen te heropenen, de opkomst zal nog steeds beperkt zijn totdat de pandemie volledig is verdwenen. Er moet ook rekening worden gehouden met scepsis van bioscoopbezoekers, aangezien een fractie van de gebruikelijke gasten hun eerste reis naar het theater waarschijnlijk zal uitstellen. Dat betekent op zijn beurt dat de door Scarlett Johansson geleide film zou kunnen lijden aan een gehaast uitje.

Is een VOD-release voor Black Widow logischer?

Scarlett Johansson wit pak Black Widow
Scarlett Johansson wit pak Black Widow

Gezien hoe winstgevend een bioscoopuitgave voor Black Widow wel of niet zal zijn, zou het Disney kunnen zijn om een VOD-uitgave te heroverwegen. De mediagigant heeft er al mee ingestemd om de langverwachte live-action Mulan-aanpassing op Disney+ te debuteren, naast een beperkte bioscooprelease, waarom zou je Black Widow niet dezelfde behandeling geven?

Op dezelfde manier zouden New Mutants ook profiteren van een digitale release in plaats van te vertrouwen op een onvoorspelbare kassa. Het nadeel is duidelijk, maar er zijn momenteel niet veel andere opties op tafel. Disney kan wachten en de op X-Men gebaseerde spin-off blijven uitstellen, natuurlijk, het zal het aantal kijkers alleen maar verder verlagen. Het minimale succes van X-Men-films in de afgelopen jaren maakt een bioscooprelease voor New Mutants ook steeds minder waarschijnlijk. Als die films iets bewijzen, is het dat het geen grote blockbusters zijn zoals de Disney-variant. Dat gezegd hebbende, zouden New Mutants de uitzondering kunnen zijn.

In ieder geval moet Disney erkennen dat fans veel vaker toegang hebben tot Black Widow in het comfort van hun huis dan wanneer ze terugkeren naar de bioscopen. Het aantal abonnees op Disney+ geeft het bedrijf ook een goed idee van hoeveel mensen een exemplaar zullen downloaden, en het is geen geheim dat de exclusieve streamingdienst een enorme hit is. Disney+ staat momenteel op 57.5 miljoen abonnees, die elk mogelijk $ 29,99 betalen om de nieuwste Marvel-film te bekijken. Volgens onze berekeningen zou Disney ongeveer 1,7 miljard dollar terugverdienen als elke abonnee de film zou huren. Er is geen garantie dat honderd procent van de abonnees Black Widow zal kijken, maar alles binnen het bereik van een miljard dollar is het vermelden waard. Dat zou de productiekosten van de film dekken en meer dan een miljard USD aan inkomsten opleveren, ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt.

Of het multimediabedrijf nu besluit om de on-demand-route te volgen of niet, ze moeten het niet uitsluiten. Er zijn voor- en nadelen aan het op deze manier uitbrengen van Black Widow door Disney, maar vreemde tijden vragen om creatieve oplossingen.

New Mutants staat gepland voor een release op 28 augustus 2020. Marvel's Black Widow staat gepland voor een debuut op 6 november 2020.

Aanbevolen: