The Matrix Creators onthullen dat de trilogie een diepere betekenis had

Inhoudsopgave:

The Matrix Creators onthullen dat de trilogie een diepere betekenis had
The Matrix Creators onthullen dat de trilogie een diepere betekenis had
Anonim

Matrix co-regisseurs The Wachowskis verbaasden de media toen ze naar buiten kwamen als transgender zussen, hoewel het duo de krantenkoppen ha alt met meer schokkende onthullingen over The Matrix.

In een recent interview met Lilly Wachowski sprak ze over de ware betekenis van de film en legde uit dat het een metafoor was voor de trans-ervaring. Fans vermoedden dat al lang, maar dit is de eerste keer dat Lilly of haar zus de theorie op een open platform heeft bevestigd.

Publiek dat pas op de hoogte is van de informatie, neemt waarschijnlijk aan dat Neo's transformatie van Mr. Anderson naar The One (Keanu Reeves) de focus van de Wachowski is, wat logisch is. Hij gaat door de hele eerste film, leert te zijn wie hij zou moeten zijn, en tart de eerdere maatschappelijke verwachtingen van hem. Dat klinkt op zijn beurt als een metafoor voor de ervaring die veel transgenders doormaken. Lilly had echter haar gedachten bij een ander personage.

Switch was oorspronkelijk een transgender-personage

Volgens de mederegisseur van Matrix moest Switch (Belinda McClory) van geslacht veranderen zodra hij in de virtuele wereld was. Het originele script beeldde Switch af als een man buiten de Matrix en vervolgens als een vrouw binnen. Dit detail zou de trans-metafoor natuurlijk veel transparanter hebben gemaakt, dat is waarschijnlijk de reden waarom Warner Bros. het idee verwierp toen het oorspronkelijk aan hen werd gepresenteerd.

Lilly spreekt ook over hoe de "zakelijke wereld niet klaar was" voor een film met trans-intentie, en het is een nauwkeurige inschatting van de tijd. Transgenderacceptatie heeft een lange weg afgelegd sinds 1999, omdat een groot deel van de bevolking toen nog bedenkingen had bij het steunen van de LGBTQ-gemeenschap. Het grootste deel van de entertainmentindustrie schuwde ook onderwerpen als trans en homo zijn. Aan de andere kant stelt de wereld zich nu open voor transgenderpersonages die steeds prominenter worden op televisie en in films. Misschien is dit het juiste moment voor Warner Bros. om van koers te veranderen bij zijn beslissing om het Switch-personage aan te passen.

Toen Matrix 4 tot stilstand kwam, hebben de Wachowski's tijd om het personage te ontwikkelen dat ze in de originele film wilden gebruiken. Switch is om voor de hand liggende redenen uit de running, maar dat betekent niet dat de duo-regisseurs niet met dezelfde intentie een nieuw personage kunnen schrijven.

Kunnen de Wachowski's overstappen op The Matrix 4?

Er is echter een mogelijkheid dat ze Switch in de komende inzending weer tot leven zullen brengen. Zoals we zijn gaan leren, kan alles gebeuren binnen een sciencefiction-universum als de Matrix, dus een opleving klinkt aannemelijk. Ze kunnen de oorspronkelijke dood van Switch in de eerste film niet achterhalen, hoewel het logisch is dat Trinity en Neo haar tegenkomen in de vernieuwde Matrix.

Sinds Cypher (Joe Pantoliano) Switch niet echt heeft vermoord - hij liet haar min of meer in de virtuele wereld achter zonder een uitgang - het vinden van de losgekoppelde overblijfselen van haar geest zou niet te ver weg zijn. Trinity (Carrie-Anne Moss) of een ander programma zal een manier vinden om Neo terug te brengen in The Matrix 4, dus er is geen reden waarom de Wachowski's ook niet creatief kunnen zijn met Switch.

Wat de co-regisseurs ook besluiten te doen, ze hebben een grote uitdaging in de manier waarop Warner Bros. De studio ontkende Switch's transformatie in de eerste film, en het is niet waarschijnlijk dat ze hun standpunt nu zullen veranderen. Hoewel de recente stap van Warner Bros om meer inclusief te zijn door LGBTQ-personages in hun films te laten zien, zegt dat de studiohoofden open zouden kunnen staan voor ideeën. Houd er rekening mee dat de Wachowski's WB nog steeds moeten overtuigen van de waarde van Switch als ze hem/haar ooit weer op het scherm willen zien.

The Matrix 4 staat gepland voor een release in april 2022.

Aanbevolen: