Breaking Down 'The Pirates Of The Caribbean' Franchise's $ 4,5 miljard waard

Inhoudsopgave:

Breaking Down 'The Pirates Of The Caribbean' Franchise's $ 4,5 miljard waard
Breaking Down 'The Pirates Of The Caribbean' Franchise's $ 4,5 miljard waard
Anonim

Om te bedenken dat een franchise van $ 4,5 miljard allemaal begon met een attractieparkrit in Disneyland, maar dat is precies hoe Pirates of the Caribbean is ontstaan, toen een van de laatste attracties onder toezicht van W alt Disney veranderde in een filmfranchise met in de hoofdrol Johnny Depp die momenteel vijf speelfilms bevat.

De filmreeks begon in 2003 met The Curse of the Black Pearl en in 2006 en 2007 eindigde de eerste trilogie met Dead Man's Chest en At World's End. Maar na miljarden verdiend te hebben aan die films, liet Disney de serie niet zomaar inslapen en kwam terug met nog twee speelfilms met de sympathieke Jack Sparrow, gespeeld door Depp, met On Stranger Tides in 2011 en Dead Men Tell No Tales in 2017.

En hoewel er nog een zesde film in overweging is, evenals een spin-off film, heeft Pirates of the Caribbean wonderen gedaan voor Disney's winst, en is momenteel de 14thmeest winstgevende filmserie aller tijden. Hoe bracht het $ 4,5 miljard op? Laten we eens kijken hoe deze attractie in het themapark een kaskraker werd.

Een nederig begin voor piraten

The Curse of the Black Pearl was de eerste film waarmee de trilogie begon en gaf iedereen een eerste glimp van Jack Sparrow toen hij probeerde zijn schip terug te krijgen. De film had een budget van $ 140 miljoen en zou $ 654 miljoen opleveren in de wereldwijde box office bruto. De film zou Depp als een Hollywood A-lijst acteur nieten, iets waar hij niet klaar voor was nadat de film uitkwam, zoals Depp in een interview zei dat hij het leuk vond om de personages te maken, maar het veroorzaakte problemen.

“Ik schrok ervan. Ik bedoel, in het begin gaf ik echt niet om acteren', zei Depp.“Maar ik begon het leuk te vinden. Ik heb genoten van het creëren van die personages daar, in de loopgraven en sparren met medewerkers, acteurs, regisseurs… Het probleem met het werken met deze grote studio's is dat ze zich ongemakkelijk kunnen voelen over bepaalde creatieve beslissingen die je neemt. Dat gebeurde met Pirates. Mijn mening is dat als de studio zich geen zorgen maakt, ik mijn werk niet goed doe.”

Blijkbaar genoten ze echt van wat Depp heeft gedaan, aangezien ze hem zouden contracteren om de volgende twee films te maken en Depp zou bijna de rest van zijn carrière Jack Sparrow worden, en zelfs het kostuum altijd bij zich dragen voor het geval hij zelfs maar in de rol van zieke kinderen moest kruipen.

De vervolg- en eerste trilogie

Na de eerste verschijning van Jack Sparrow konden fans er geen genoeg van krijgen en dus toen Dead Man's Chest in 2006 uitkwam, vestigde het het franchiserecord voor wereldwijde kaartverkoop. Tot op de dag van vandaag is Dead Man's Chest de meest winstgevende Pirates of the Caribbean-film, die $ 1 heeft verdiend.066 miljard aan de kassa. At World's End, dat een einde zou maken aan de trilogie, bracht amper een miljard binnen, goed voor $963 miljoen aan kaartverkoop.

De twee films werden achter elkaar opgenomen voor een bedrag van $ 225 miljoen en $ 300 miljoen elk. De stijging van de kosten kwam van het feit dat alle grote sterren, waaronder Depp, Orlando Bloom en Keira Knightly, en het was moeilijk om iedereen erbij te krijgen, samen met zoveel andere regisseurs die ze wilden hebben, dus producer Jerry Bruckheimer zei: dat is een van de redenen waarom ze rug aan rug filmden.

"Het is moeilijk omdat iedereen al een superstercarrière heeft", legde Bruckheimer uit in de dvd-bonus. "Ze terugbrengen voor een voortzetting van deze personages is duur en veel andere regisseurs jagen op hetzelfde talent."

Meer piratenverhalen om te vertellen

Toen de eerste trilogie eindigde, dacht men dat dit het einde zou kunnen zijn voor de Pirates of the Caribbean-franchise. Maar gooi genoeg geld en de acteurs komen terug. Depp kreeg $ 55 miljoen betaald om terug te komen als Captain Jack, en ondanks het feit dat Bloom en Knightly de franchise verlieten, waren fans maar al te blij om nog een Jack Sparrow-film te hebben, aangezien ze maar liefst $ 1,045 miljard aan de kassa hebben uitgegeven, gewoon verlegen van het doel set door Dead Man's Chest.

Hoewel de film wordt beschouwd als de op drie na beste van de serie, met een Rotten Tomatoes-score van 33%, heeft het toch bijgedragen aan de franchisewaarde van $ 4,5 miljard waar Disney nu van geniet.

Dead Men Tell No Tales volgde in 2017 en verdiende $ 794 miljoen aan verkopen, de op een na laagste van alle vijf films in de franchise, en versloeg alleen The Curse of the Black Pearl. En het heeft een Rotten Tomatoes-score van 30%. Helaas voor Disney is de kwaliteit van de films achteruit gegaan, ondanks dat de franchise een enorm succes voor hen was.

“De films zijn vervolgens groter en groter geworden en erg ingewikkeld en ze waren duidelijk op zoveel niveaus bevredigend, maar ik wil het hele ding een beetje opnieuw opstarten en het terugbrengen tot de kern, de essentie, alleen personages , zei Disney's productiehoofd Oren Aviv.

Nu is de toekomst in de problemen, omdat Depp misschien niet terugkeert naar de serie en de serie zal worden overgenomen door een vrouwelijke hoofdrol. Hoe dan ook, Disney moet gebeuren en $ 4,5 miljard verdienen aan iets dat begon als een ritje in hun themapark.

Aanbevolen: