Wat is er gebeurd met de 'Pirates Of The Caribbean'-franchise?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de 'Pirates Of The Caribbean'-franchise?
Wat is er gebeurd met de 'Pirates Of The Caribbean'-franchise?
Anonim

Proberen erachter te komen wat er precies gebeurt met Disney's Pirates of the Caribbean-franchise is als proberen te zoeken naar de Heilige Graal, of beter nog, de constant ongrijpbare Black Pearl.

Op dit moment weten we niet eens 100% zeker of Disney zelf weet wat ze gaan doen met een van hun meest populaire franchises ooit, die $ 4,5 miljard waard is, nu het lot van Jack Sparrow hangt in de lucht.

Sinds Johnny Depp zijn zaak wegens smaad tegen zijn ex-vrouw Amber Heard en de Britse tabloid The Sun verloor, maken fans zich zorgen dat we hem misschien niet meer als Captain Jack zien, vooral nadat Depp werd ontslagen uit de Fantastic Beasts franchisenemer. Die toegewijde fans zijn begonnen te beloven dat ze toekomstige Pirates of the Caribbean-films zonder Depp zullen boycotten en hebben goede hoop dat zijn zaak wegens smaad ongedaan zal worden gemaakt.

De schade kan echter worden aangericht. Pirates of the Caribbean 6 heeft al een wat hobbelige start gemaakt en er is nog niet eens een concreet plan voor.

'Pirates 5' en '6' zouden achter elkaar uitkomen

Voordat On Stranger Tides in 2017 in première ging, werd gemeld dat Disney van plan was om zowel Dead Men Tells No Tales als Pirates 6 achter elkaar op te nemen. Maar zoals we weten, is dat nooit gelukt.

Dead Men Tell No Tales was slechts het begin van het einde van de franchise. Sindsdien zijn er alleen maar geruchten over de film. In mei 2020 bevestigde de producer van de franchise, Jerry Bruckheimer, dat de eerste versie van het scenario binnenkort klaar zou zijn, maar dat was een hobbelige weg.

CinemaBlend schreef dat na Dead Men Tell No Tales, "hoewel er veel beweging is geweest in een nieuwe film, het allemaal heeft geleid tot heel weinig als het gaat om daadwerkelijke producties, en veel meer als het gaat tot verwarring."

Afgezien van alle andere details van de film, maken fans zich eigenlijk alleen maar zorgen of ze Depp nog een keer als Sparrow zullen zien. Dat is letterlijk alles waar ze om geven. Zonder Depp als Jack is er geen Pirates of the Caribbean. Maar voor zover we weten, zal Depp geen deel meer uitmaken van de franchise. We hebben die pijnlijke waarheid een beetje uitgezonderd toen Disney Pirates 6 begon te beschrijven als een "reboot", hoewel Bruckheimer naar verluidt probeert om hem op zijn minst een cameo in de film te geven.

We hadden het woord 'reboot' al in 2018 gehoord toen Disney aankondigde dat ze de franchise wilden herwerken met Deadpool-schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese. Maar dat plan werd snel gedoofd toen de schrijvers het project verlieten.

Toen werden in 2019 de originele trilogieschrijver van Pirates, Ted Elliot en Craig Mazin van Tsjernobyl binnengehaald. Dit was voor sommigen een goede keuze omdat het zowel nieuw als oud bij elkaar bracht.

CinemaBlend schreef in februari: "Met de bevestiging dat Jack Sparrow niet zal verschijnen, rijst de vraag of de nieuwe film die wordt geschreven nog steeds plaatsvindt in dezelfde versie van het Caribisch gebied, i.e. een waar Captain Jack bestaat (of zal bestaan, of heeft bestaan), of zal het iets 100% nieuws zijn dat de naam Pirates of the Caribbean gebruikt, maar verder helemaal nieuw is?"

We weten het niet zeker. Wat zou er kunnen gebeuren: Mazin en Elliot schrijven een film die niet samenhangend samengaat. Elliot zal schrijven wat normaal is voor een Pirates-film, en Mazin zal iets nieuws schrijven. Dus de resultaten kunnen rampzalig zijn.

De toekomst kan vrouwelijk zijn

Nadat Disney een vrouwelijke piraat genaamd Redd had toegevoegd aan de attractiepark Pirates of the Caribbean, begonnen sommige mensen te denken dat dit personage de hoofdrol zou kunnen overnemen in Pirates 6. Het gerucht gaat dat Karen Gillan van Guardians of the Galaxy een potentiële actrice zou zijn die haar zou kunnen spelen, en ze zou absoluut capabel zijn.

Voordat de Karen Gillan-geruchten begonnen, ging het gerucht dat een andere actrice de rol op zich zou nemen, Margot Robbie, maar Disney noch Robbie bevestigden dergelijke geruchten. Dit heeft sommige mensen ook doen denken dat er twee Pirates-films in ontwikkeling zijn; in welke hoedanigheid, we weten het niet zeker.

"Zelfs zonder dat Johnny Depp in andere films zou verschijnen, wil dat niet zeggen dat een of beide films zich niet in hetzelfde filmuniversum zouden kunnen afspelen", schreef CinemaBlend. "Andere personages kunnen nog steeds rollen uit eerdere films hernemen. Als alternatief kunnen deze twee films samen in hetzelfde universum plaatsvinden; dat is iets geheel nieuws. Uiteindelijk, zolang de film piraten heeft en zich afspeelt op het Caribisch gebied, er is niet veel anders dat strikt noodzakelijk is om de film te laten werken."

Toegewijde fans zouden het daar niet mee eens zijn, maar aan het eind van de dag hebben we in ieder geval vijf echt geweldige films. We zijn volledig voorbereid om te doen alsof Depp Captain Jack niet opnieuw wilde spelen, en Disney moest een manier vinden om verder te gaan zonder hem. We kunnen in ontkenning leven.

Aanbevolen: