Deze DC-superheld was de favoriet van 'Twilight'-auteur Stephenie Meyer om Edward Cullen te spelen

Inhoudsopgave:

Deze DC-superheld was de favoriet van 'Twilight'-auteur Stephenie Meyer om Edward Cullen te spelen
Deze DC-superheld was de favoriet van 'Twilight'-auteur Stephenie Meyer om Edward Cullen te spelen
Anonim

De romantische vampierfantasie Twilight bracht Robert Pattinson in de schijnwerpers, maar velen weten misschien niet dat Pattinson niet de favoriet van Twilight-auteur Stephenie Meyer was om de hoofdrol te spelen. De film uit 2008 maakt deel uit van een saga van Twilight-films en is de eerste in de reeks. Gebaseerd op het boek geschreven door Meyer's met dezelfde titel, werd de Twilight-franchise een van de meest populaire in de geschiedenis. De franchise, die tot nu toe meer dan $ 2,5 miljard binnenhaalde aan de kassa, bleek ongelooflijk lucratief te zijn voor de studio's, evenals voor de nu grote namen die naar roem werden gekatapulteerd.

Geregisseerd door Catherine Hardwicke, volgt Twilight het leven van een tienermeisje, Bella Swan, en een vampier, Edward Cullen, en de relatie die zich tussen de twee ontvouwt terwijl Cullen Bella probeert te redden van vampiers die op zoek zijn naar kwade bedoelingen. De Engelse acteur Pattinson werd gecast als Cullen en zou voor alle vijf de films in de rol blijven. Als gevolg van deze rol schoot zijn carrière omhoog en werd hij een van de best betaalde acteurs ter wereld. Het is moeilijk om je iemand anders in de rol voor te stellen, maar Pattinson was niet de eerste keuze van Meyer. In feite was een DC-superheld …

Robert Pattinson Edward Cullen
Robert Pattinson Edward Cullen

Hoe Pattinson werd gecast

Pattinson was ooit een worstelende acteur die vocht om rollen te bemachtigen in de hoop die grote baan veilig te stellen. Na een aantal teleurstellende pogingen tot grote films, kwam eindelijk zijn kans. Nadat zijn rol was weggelaten in het drama Vanity Fair uit 2004, kreeg hij een kans om auditie te doen voor Harry Potter omdat de castingdirecteur het zo erg vond dat zijn eerste grote rol zonder zijn medeweten werd weggesneden. Gestold als een rijzende acteur, zou hij de rol van Cullen in Twilight landen. Hoewel hij getalenteerd was, worstelde hij eerst om de rol van een vampier vast te leggen, maar toen hij dat eenmaal door had, werd hij een tienersensatie en gevestigde filmster. Sindsdien speelde hij in veelgeprezen films zoals The Lighthouse, Tenet, en de nieuwe film, The Devil All the Time.

Henry Cavill
Henry Cavill

Meyer's favoriet om Cullen te spelen

Terwijl Pattinson de perfecte vampier werd om voor Bella Swan te vallen, had Twilight-auteur Meyer andere plannen voor haar mannelijke hoofdrol. Meyer's droomcasting voor Edward Cullen was Henry Cavill, de gebeitelde acteur die nu beroemd is om zijn rol als DC's Superman. Meyer vond Cavill de perfecte casting, maar zijn leeftijd bleek een klein probleem te zijn voor de ideale eigenschappen van de rol. Meyer was zo geboeid door Cavill dat ze voorstelde om hem te casten als Cullens adoptievader, Carlisle. Om onbekende redenen werd Cavill nooit echt benaderd voor de rol en werd de visie van Meyer overgelaten aan Pattinson.

Meyer had andere plannen voor haar droomcast met andere beroemde gezichten dan alleen Pattinson. Kristen Stewart werd gecast als Bella Swan en lanceerde haar carrière in actie met films als Sneeuwwitje en de Hunstman en Charlie's Angels. Maar Meyer had haar oog laten vallen op een andere vrouwelijke actrice voor Swan in Emily Browning. Naast het feit dat ze niet de kans heeft gehad om Bella te spelen, heeft de Australische actrice een geweldige carrière opgebouwd in de industrie met in de hoofdrol in films en televisieseries, waaronder American Gods en The Affair.

Taylor Lautner
Taylor Lautner

Jacob Black werd een belangrijk personage in de films vanwege zijn nauwe relatie met Bella en fans werden uiteindelijk tegen elkaar opgezet als leden van Team Edward of Team Jacob. Beroemd gespeeld door Taylor Lautner, Meyer wilde Sky High alum Steven Strait om de rol te spelen. Terwijl Strait niet in de rol schoot, bleek Lautner de perfecte casting voor Black te zijn. Wat betreft die andere rol die Meyer voor Cavill zag spelen, die zou uiteindelijk naar Peter Facinelli gaan. Facinelli werd gecast als Carlisle Cullen en Meyer zag haar droomman nooit gecast. Helaas wilde Meyer ook dat Charlie Hunnam de rol van Carlisle zou spelen, maar moest hij de keuze accepteren in Facinelli. Ondanks dat haar droomcasting niet uitkwam, bleek de franchise nog steeds enorm succesvol.

Henry Cavill
Henry Cavill

Wie is Henry Cavill

De Britse acteur heeft naam gemaakt als Superman, maar ook als Ger alt Rivia in Netflix's The Witcher en Showtime's The Tudors. Maar zijn succes is niet zonder vallen en opstaan gekomen, en veel audities die hij al vroeg bijwoonde, zouden net te kort komen. In feite zou Cavill twee grote rollen verliezen aan Pattinson. De eerste is Cedric Diggory in Harry Potter en de Vuurbeker en vervolgens Edward Cullen in Twilight. Ondanks fans en Meyer die voor Cavill steunden, leek het alsof de casting- en productieteams andere plannen hadden voor de richting van beide films. Cavill kwam ook in aanmerking voor de rol van James Bond in Casino Royale, maar het mocht niet baten. Het heeft uiteindelijk allemaal zijn vruchten afgeworpen voor Cavill, want de DC-superheld is nu een hartenbreker en ambassadeur en woordvoerder van The Royal Marines Charity.

Aanbevolen: