This Is Us'-acteur Sterling K. Brown vertelt over de impact van zwarte representatie op tv

This Is Us'-acteur Sterling K. Brown vertelt over de impact van zwarte representatie op tv
This Is Us'-acteur Sterling K. Brown vertelt over de impact van zwarte representatie op tv
Anonim

In een exclusief interview met The Daily Show With Trevor Noah legt This Is Us-acteur Sterling K. Brown het belang uit van zwarte representatie op televisie.

This Is Us is een NBC-drama uit 2016 dat een groep individuen volgt die allemaal verbonden zijn door onverwachte gebeurtenissen.

Brown kwam op de show om te praten over zijn Emmy-nominaties en zijn werk met One Million Truths, een initiatief dat de zwarte ervaringen met racisme in Amerika belicht.

Noah feliciteerde Brown met zijn nominaties voor This is Us and The Marvelous Mrs. Maisel.

"Een ding dat ik altijd leuk vond aan This is Us, is dat het een interessante kijk is op hoeveel mensen van elkaar kunnen houden, "zei hij."Je speelt een personage waar je deel uitmaakt van een familie waar, hoewel je zoveel dingen deelt, er toch iets is dat je scheidt en dat is de kleur van je huid."

Hoewel de demografie van de show een blanke meerderheid heeft, hoopt Brown dat zijn personage Randall de kijkers de kans geeft om hem eerst als mens te zien vóór huidskleur.

GERELATEERD: 15 belangrijke 'Dit zijn wij'-momenten, gerangschikt op hoeveel we hebben gehuild

"Er zijn kansen die ik heb om gesprekken te voeren met mensen die misschien niet die gesprekken voeren met mensen die op mij lijken, en omdat ze me 18 keer per week in hun huis zien, kunnen ze zeggen, ' dat is kerel Randall, hij is net als ik,' zei hij. "Dus hopelijk kunnen ze de volgende keer dat ze mij zien, of iemand die op mij lijkt, naar voren leunen in plaats van weg te stappen," zei hij.

Sterling K. Brown als Randall in This Is Us
Sterling K. Brown als Randall in This Is Us

Brown ging verder met het beschrijven van de organisatie One Million Truths. Hij beschreef het belang van het presenteren van zwarte verhalen op het grote scherm.

GERELATEERD: Weinig bekende details over het maken van 'This Is Us'

Hij zei: Ik denk dat het een gecentraliseerde manier is voor zwarte mensen om de verhalen van andere mensen te zien en voor bondgenoten die geïnteresseerd zijn om te zien dat de ervaringen waar hun vrienden hen over hebben verteld niet eenmalig zijn, dat het niet alleen iets dat gebeurde in een geïsoleerd incident, dat deze geïsoleerde incidenten steeds weer gebeuren in het hele land. Misschien door één plek te hebben waar mensen kunnen gaan kijken, zoals: 'oh het leven voor zwarte mensen in dit land is niet hetzelfde als voor mij.'”

Tegen het einde van het interview benadrukte Brown dat hij zwarte jongeren in Amerika wil laten zien dat hun ervaringen betekenis hebben.

"Jezelf op het scherm zien valideert je leven, en daarom wil ik verhalen vertellen waarin mensen van kleur of in gemarginaliseerde groepen centraal staan, ze zijn niet per se de sidekick of de goofy vriend, maar hun verhaal is over hen. Want als je jezelf ziet, weet je dat jouw verhaal net zo belangrijk is als dat van iemand anders, "zei hij.

This Is Us komt in september 2020 terug op NBC.

Aanbevolen: