Hier is waarom 'Jurassic Park'-films waarschijnlijk naar Peacock gaan

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Jurassic Park'-films waarschijnlijk naar Peacock gaan
Hier is waarom 'Jurassic Park'-films waarschijnlijk naar Peacock gaan
Anonim

Als je net als veel Jurassic Park-fans bent, wil je altijd de originele trilogie op de tap hebben, of het nu op VHS, Blu-Ray of streaming is, het zijn drie films die hun allure nooit zullen verliezen. Fans in Noord-Amerika die afhankelijk zijn van streamers voor herhalingen zullen echter teleurgesteld zijn als ze horen dat ze weer in beweging zijn.

Netflix heeft onlangs de Jurassic Park-trilogie in handen gekregen en heeft weer een klassieke franchise aan zijn catalogus toegevoegd. De films gebaseerd op de romans van Michael Crichton zijn al jaren een hit, wat betekent dat de streamer die ze host, een indrukwekkende toename van het aantal kijkers oplevert. Helaas lopen deze drie films op 1 september af.30, 2020, volgens een rapport van Variety.

Waar gaan de Jurassic Park-films naartoe?

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de dino-flicks nog geen nieuw huis hebben, zal het meest waarschijnlijke scenario zijn dat ze Netflix verlaten voor NBC's Peacock. De streamer die eigendom is van Universal had Jurassic Park, Lost World en Jurassic Park 3 gedurende een korte periode van 17 dagen op de tap voordat hij abrupt naar zijn concurrent werd gestuurd. Een woordvoerder van Universal zei onlangs: "[ze] zullen binnenkort terug zijn op Peacock ", wat bevestigt dat deze klassieke films op een gegeven moment terugkeren naar hun vorige huis.

Een aspect dat ter discussie staat, is welk netwerk Universal op het oog heeft voor de eigendommen. De woordvoerder van de studio vertelde verslaggevers ook dat de Jurassic Park-films zich in oktober zullen aansluiten bij een nog te benoemen netwerk, zij het zonder aanvullende aanwijzingen te geven. Natuurlijk kan Universal besluiten een beetje terug te gaan en kanalen als Paramount en AMC hernieuwde toegang tot de titels te verlenen, aangezien ze allebei de met dinosauriërs beladen trilogie in het verleden hebben gehost. Dat geeft ons reden om aan te nemen dat ze binnenkort terugkeren naar dagelijkse uitzendingen op kabeltelevisie.

Het is vermeldenswaard dat de studio de rechten zou kunnen kopen voordat ze zich aan één verkooppunt binden. Hun woordvoerder die de toekomstige terugkeer van de films naar Peacock bevestigde, had kennis van de langetermijnplannen van Universal, maar ze wilden geen commentaar geven op welk netwerk de Jurassic Park-trilogie vervolgens zou gaan. Wat die informatie ons vertelt, is dat de onderhandelingen nog aan de gang kunnen zijn.

Elk netwerk met Jurassic Park erop zal een enorme hit worden

Afbeelding
Afbeelding

De reden waarom Jurassic Park na meer dan 20 jaar nog steeds zo'n spraakmakend eigendom is, en vermoedelijk wordt gewinkeld, is dat Jurassic World: Dominion het originele trio terugbrengt dat de eerste film zo iconisch maakte. Laura Dern, Jeff Goldblum en Sam Neill nemen hun rollen opnieuw op als respectievelijk Ellie, Ian en Alan in de komende aflevering, wat op zichzelf al een enorm verkoopargument voor de film was. Vooral omdat er geruchten gaan over de dood van een hoofdpersonage.

Omdat deze acteurs terugkeren naar de franchise die hun namen over de hele wereld bekend heeft gemaakt, zal er ongetwijfeld een aanzienlijke stijging zijn in het aantal fans dat de eerste drie films opnieuw bekijkt voorafgaand aan de release van Dominion. En elk netwerk dat hen huisvest, zal in een gunstige positie verkeren om te profiteren van hernieuwde interesse in de betrokkenheid van Goldblum, Dern en Neill.

Desalniettemin zal het volgende huis van Jurassic Park veel kijkers trekken, zowel nieuwe als oude. Langdurige fans zullen luisteren naar de nostalgie, terwijl degenen die niet zo bekend zijn met het pand geneigd zullen zijn om te leren wie Alan, Ellie en Ian zijn voordat ze gaan zitten om Dominion te kijken. Dat hoeft niet, maar het is handig om te weten wie deze personages zijn voordat je het volgende deel in de franchise bekijkt.

Jurassic World: Dominion staat momenteel gepland voor een release op 20 juni 2021.

Aanbevolen: