Waarom de T-Rex er anders uitzag in 'Jurassic World' in vergelijking met 'Jurassic Park

Inhoudsopgave:

Waarom de T-Rex er anders uitzag in 'Jurassic World' in vergelijking met 'Jurassic Park
Waarom de T-Rex er anders uitzag in 'Jurassic World' in vergelijking met 'Jurassic Park
Anonim

De verschillen tussen Jurassic Park en Jurassic World zijn te talrijk om te tellen. Op het eerste gezicht hebben de twee films (evenals hun vervolg) veel gemeen. Maar als je kijkt naar zowel de betekenis en boodschap van elk verhaal als naar enkele visuele verschillen, kunnen de twee films niet meer van elkaar verschillen.

Een van de verschillen die fans eerlijk gezegd niet leuk vonden, waren de wijzigingen aan de T. Rex. Zowel Jurassic Park als Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom hebben hetzelfde prehistorische toproofdier. Maar als je kijkt naar beelden van zowel de originele films als de vernieuwde sequels, ziet het dier er radicaal anders uit. Hoewel sommigen dit zien als de grootste fout van Jurassic Park, is er eigenlijk een scala aan redenen waarom deze beslissing is genomen…

De T. Rex ziet er niet eens hetzelfde uit in Jurassic Park

Hoewel de visuele verschillen tussen de Rex in Jurassic Park en Jurassic World opmerkelijk zijn, heeft het belangrijkste element om uit te leggen waarom dat te maken heeft te maken met het feit dat de Rex er in eerste instantie niet eens hetzelfde uitziet film.

In zijn fantastische video-analyse legde Klayton Fioriti uit dat het ontwerp van de T. Rex verschilde naargelang het werd weergegeven door een animatronic of een computergegenereerd beeld. Dit is slechts een van de vele feiten die fans niet weten over Jurassic Park.

Fans hebben altijd een grote stank gemaakt over het belang van animatronics in de Jurassic Park- en Jurassic World-films. Dit komt omdat ze de films vaak veel sterker maken. Ten eerste geven ze alle getalenteerde Jurassic Park-acteurs iets om mee te werken. Een fysieke aanwezigheid op het scherm helpt ook bij belichting, camerawerk en algehele schaal.

Natuurlijk zijn er beperkingen aan wat een pop of animatronisch dier kan doen, daarom wordt CGI gebruikt om te voltooien wat het script vraagt.

In Jurassic Park ontwierp en bouwde special effects-wiz Stan Winston de levensgrote T. Rex die te zien is in een aantal van de meest geliefde shots in de film. Maar bij het ontwerpen van de door de computer gegenereerde T. Rex voor andere opnamen, besloten regisseur Steven Spielberg en de genieën van ILM enkele kleine wijzigingen aan te brengen.

Deze verschillen omvatten grotere voeten voor de digitale versie en armen die niet zo veel naar de zijkanten uitstaken. De kaak van de digitale T. Rex was meer gestroomlijnd dan de fysieke versie. Als je naar de voorkant van de snuit van de T. Rex in Jurassic Park kijkt, zie je verschillen van frame tot frame.

De waarheid waarom de T. Rex er nog meer anders uitzag in Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom heeft veel te maken met de veranderingen die Steven in 1993 aanbracht. Maar er was ook een logistieke reden waarom het team achter Jurassic World moest de Rex veranderen.

De logistieke en verhaal-reden waarom de T. Rex werd veranderd

In een interview met ZBrushCentral legde ILM-wiz Geoff Campbell, de supervisor van het digitale schepselmodel voor Jurassic World uit 2015, de echte redenen uit voor het visuele verschil in de T. Rex.

"We hadden geen toegang tot de originele mallen of gietstukken [voor de T. Rex uit Jurassic Park uit 1993] die allemaal in LA waren, maar we hadden wel een origineel gietstuk van 1,20 meter dat voor ons was gemaakt in 1992 en die in onze studio in San Francisco te zien is. Ik heb voorgesteld om dat model te scannen als uitgangspunt voor het opnieuw creëren van de Winston-modus, "zei Geoff Campbell in het interview.

Vanwege het feit dat de fysieke creatie van Stan Winston en de digitale creatie van ILM verschillen hadden, moest Geoff met beide rekening houden. Uiteindelijk ging hij met meer details in de digitale versie.

"Om toegang te krijgen tot de originele ILM T-rex-gegevens gingen we terug naar de ILM-archieven die historische gegevens, hardware en software bevatten, en haalden het model op. Nadat we het weer online hadden gekregen, begonnen we het proces om het model van b-spline-patches naar polygonen te converteren en brachten dat model vervolgens naast de gescande Winston-maquette, zodat Tim Alexander [de supervisor voor visuele effecten van de film] en Glen Macintosh [de ILM Animation Supervisor] zou ze kunnen voorleggen aan [directeur] Colin Trevorrow. Van daaruit maakten [we] de sculpturale veranderingen en aanpassingen om een T-rex te creëren die ergens tussen het digitale origineel en het praktische model in zat."

Nadat ze hun beste interpretatie van de Rex uit Jurassic Park hadden nagemaakt, moesten Geoff en zijn team nog meer wijzigingen aanbrengen op basis van de vereisten van het verhaal van Jurassic World.

"We hadden nu onze versie die overeenkwam met de originele Jurassic Park T-rex, maar we moesten haar 23 jaar oud maken om haar in het heden te brengen. Tim en Glen stelden voor rekening te houden met het feit dat ze al die jaren opgesloten in een themapark en haar spieren zouden enigszins zijn geatrofieerd. We dachten ook dat ze tekenen van stress zou vertonen, maar ze moest vooral herkenbaar blijven als de heroïsche, statige T-rex uit de originele film. Ik denk dat de meest verrassende referentie die we ontvingen van Colin was, die ons shirtloze foto's stuurde van een ouder wordende Iggy Pop die een vervaagde afgeknipte spijkerbroek droeg. Wat interessant was in die verwijzing was de pezige, aderige aard van zijn huid, aangezien hij praktisch geen lichaamsvet had. Steve gebruikte dat als zijn gids en deed uitstekend werk met het ouder worden van T-rex, terwijl hij haar gespierd en gemakkelijk herkenbaar hield als de T-rex die we allemaal kennen en waar we van houden."

Aanbevolen: