Heeft Bruce Willis $ 100 miljoen verdiend voor 'The Sixth Sense'?

Inhoudsopgave:

Heeft Bruce Willis $ 100 miljoen verdiend voor 'The Sixth Sense'?
Heeft Bruce Willis $ 100 miljoen verdiend voor 'The Sixth Sense'?
Anonim

Er zijn maar weinig artiesten in de geschiedenis die hetzelfde soort carrière hebben gehad als Bruce Willis in de entertainmentindustrie. Bruce is niet alleen een superster op het grote scherm geweest door in films als Die Hard te spelen, maar hij heeft ook succes gevonden op het kleine scherm door in shows als Friends te spelen. Zijn liefdesleven heeft hem door de jaren heen zeker in de roddelbladen gehouden, en aan het eind van de dag was zijn tijd in Hollywood een lucratieve tijd.

Een enorm succes zijn, gaat gepaard met enorme loonstrookjes, waaronder een betaaldag van $ 100 miljoen door te schitteren in The Sixth Sense. Door dit unieke onderscheid behoort Willis tot de hoogste verdieners in de geschiedenis, en de manier waarop hij dit voor elkaar kreeg, was geniaal.

Dus, hoe slaagde Bruce Willis erin om zo'n enorme betaaldag binnen te halen? Laten we de situatie eens bekijken en zien!

Zijn vooruitbetaling voor de film

Bruce Willis
Bruce Willis

Om een duidelijk beeld te krijgen van het volledige loon van Bruce Willis voor de film, is het belangrijk om zijn voorschot te bekijken om te schitteren in The Sixth Sense.

Toen de casting voor de film plaatsvond, was Bruce Willis al een gevestigde filmster. Hij had niet alleen een succesvolle filmfranchise gehad, maar hij had zijn carrière in de jaren 90 nieuw leven ingeblazen. Een van de grootste manieren waarop hij dit deed, was door in 1994 in Pulp Fiction te verschijnen. Deze film was een enorme hit en het toonde aan dat Willis nog steeds de goederen had.

Natuurlijk wilde Willis een aardig stuk wisselgeld maken voor de hoofdrol in The Sixth Sense, en hij deed het behoorlijk goed als het ging om het onderhandelen over zijn loon. Volgens Cheat Sheet was Willis in staat om voor deze keer $ 14 miljoen te verdienen als hoofdrolspeler in de film.

Willis moest blij zijn met zo'n betaaldag, maar het is interessant om op te merken dat er andere sterren waren die meer naar beneden haalden. Desalniettemin was $ 14 miljoen een geweldige manier om de bal aan het rollen te krijgen in het project.

Uiteindelijk zou de film eindelijk in de bioscoop verschijnen, en wat daarna gebeurde, veranderde het spel echt voor Bruce en zijn enorme vermogen.

Het zesde zintuig verovert de kassa

Bruce Willis
Bruce Willis

Nu Willis een enorme vooruitbetaling had gekregen voor The Sixth Sense, was het tijd voor de film om in de bioscoop te verschijnen en daadwerkelijk op te treden aan de kassa. Er is altijd een hoop risico bij het maken van een film, maar de studio heeft hier een grand slam bereikt.

The Sixth Sense is gemaakt voor ongeveer $ 40 miljoen, wat een vrij bescheiden budget is. Het betekent ook dat Willis 'betaling voor de film een groot deel van het filmbudget opslokte. Desalniettemin slaagde de studio er nog steeds in om het voor elkaar te krijgen en de film met succes te lanceren in augustus 1999.

Toen het stof was neergedaald van de box office run van de film, was het in staat om wereldwijd een ongelooflijke $ 672 miljoen te genereren, volgens Box Office Mojo. Dit was een duizelingwekkend aantal dat niemand had kunnen voorspellen, en veel mensen beschouwden The Sixth Sense als een van de meest memorabele films van het hele decennium.

Deze film was een succes voor alle betrokkenen, en het deed wonderen voor ieders carrière. M. Night Shyamalan was een gloeiend hete regisseur en Bruce Willis stond nog steeds aan de top van de industrie. De kassabonnen van de film betekenden niet alleen dat de film een kaskraker was, maar het betekende ook dat Bruce Willis zou verzilveren.

Hij profiteert van de winst

Bruce Willis
Bruce Willis

The Sixth Sense was officieel een enorm succes aan de kassa, en zelfs nu zoemen mensen nog steeds over de draai van de film. Een ding waar bepaalde mensen ook over piekeren, is hoeveel geld Bruce Willis uiteindelijk verdiende met de film.

Willis was slim om vooraf $ 14 miljoen te krijgen, maar hij was nog slimmer om een interessante bepaling in zijn contract te maken. Bruce zou normaal $ 20 miljoen vragen om in een film te spelen, maar hij verlaagde zijn salaris ten gunste van een deel van de winst van de film. Deze 15% toeslag op de winst van een film zo groot als The Sixth Sense was geniaal.

Aangezien de film zo'n financieel succes was, zou Willis volgens Cheat Sheet zijn 14 miljoen dollar naar 100 miljoen dollar brengen. Als hij zijn normale salaris had genomen en niet had onderhandeld over de winstpunten, zou Willis 80 miljoen dollar hebben misgelopen. Natuurlijk, $ 20 miljoen is een belachelijke hoeveelheid geld, maar het verbleekt echt in vergelijking met het maken van 9 cijfers.

Alleen een grote filmster kan een enorm salaris afdwingen of een interessante bepaling in hun contract bedingen, wat het soort aantrekkingskracht laat zien dat Bruce Willis in de jaren 90 had. We stellen ons voor dat hij na al die jaren nog steeds geld verdient.

Aanbevolen: