Een kijkje in de 'Superman'-films die nooit een vlucht namen

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de 'Superman'-films die nooit een vlucht namen
Een kijkje in de 'Superman'-films die nooit een vlucht namen
Anonim

De wereld heeft geen tekort aan een Superman-film. Superman And The Mole Men uit 1951 was officieel de eerste, en dit werd jaren later gevolgd door de film van Richard Donner uit 1978 en de daaropvolgende sequels. Superman keerde terug in de toepasselijke titel Superman Returns in 2006, en hij is nu een vaste waarde geworden binnen de DCEU.

Superman keert in de nabije toekomst terug naar onze schermen, in de langverwachte Zack Snyder-versie van Justice League. Maar hoe zit het met die Superman-films die nooit zijn gebeurd? Verschillende voorgestelde projecten zijn in de loop der jaren gecrasht en verbrand, en we zullen ze hieronder nader bekijken.

Superman V

Reeve
Reeve

Christopher Reeve bracht Superman op beroemde wijze tot leven in de film uit 1978 en de vervolgfilms die daarop volgden. Het eerste vervolg was een succes, maar de derde film in de franchise was een flop en had in alle opzichten de laatste film moeten zijn waarin Reeve als Superman te zien was. De rechten op het personage werden echter gekocht door Cannon Studios nadat Warner Bros. een andere film had doorgegeven en Superman IV: The Quest For Peace in productie werd genomen.

Helaas heeft Cannon Studios het project slecht afgehandeld. Met een klein budget, een slecht script en verschrikkelijk special effects-werk was de vierde film een ramp. Toch was er een vijfde film gepland door de studio met ongebruikte beelden van Superman IV. Reeve weigerde echter de mogelijkheid om er nog een te maken en de rechten op het personage keerden uiteindelijk terug naar Warner Bros en de oorspronkelijke producenten, Ilya en Alexander Salkind. Een vijfde film werd door de producenten overwogen, met Brainiac als de gemene hoofdrolspeler. Toen het paar echter de filmindustrie verliet na hun laatste film, Christoper Columbus: The Discovery, flopte aan de kassa, net als de hoop op een vijfde Superman-film.

Superman Reborn

In het begin van de jaren 90 wekte het stripboek The Death of Superman de interesse in het personage opnieuw op. In de hoop hiervan te profiteren, besloot Warner Bros. een nieuwe Superman-film te maken en huurde Batman-producer Jon Peters in om aan het nieuwe project te werken.

Het scenario, geschreven door Demolition Man-schrijver Jonathan Lemkin, was interessant. In een knipoog naar het recente stripboek zou Superman aan het begin van de film sterven. Lois Lane zou na zijn dood bevallen van zijn zoon, en het zou de jongen zijn die zou opgroeien tot de volgende Superman. Helaas bleek het verhaal te vreemd voor Warner Bros. en ze bestelden een herschrijving. In het nieuwe scenario zou Superman het opnemen tegen Brainiac en Doomsday. Plannen voor deze film werden echter opgeschort nadat Kevin Smith de studio een ander idee had gepitcht.

Superman Lives

Superman
Superman

Een tijdje leek het er inderdaad op dat Superman weer zou kunnen leven, en dit was te danken aan het scenario geschreven door Kevin Smith. Daarin zou Brainiac samenwerken met Lex Luthor, en ze zouden Doomsday sturen om de zon te blokkeren. Nu de krachtbron van Superman verdwenen is, zouden de twee schurken de kans krijgen om de Man of Steel te doden. Warner Bros. vond het script goed en ze huurden Tim Burton in om de film te regisseren en Nicolas Cage om de rol van Superman te spelen.

Helaas is de film er nooit gekomen. Om te beginnen hield Burton niet van het script van Smith en hij gooide het weg ten gunste van een scenario van Wesley Strick. In het nieuwe script zouden Brainiac en Lex Luthor nog steeds verschijnen, maar de twee zouden samensmelten en een geheel nieuwe dreiging worden … Luthiac! Warner Bros. was niet blij met het script en bestelde er nog een, maar toen het budget voor de film omhoogschoot, besloten ze de stekker eruit te trekken. De studio had al veel geld verloren door de flop van Kevin Costner, The Postman, en ze waren niet bereid om nog een mogelijke ramp te riskeren.

Batman Vs. Superman

Vóór de gelijknamige film van Zack Snyder, werd een andere film aan Warner Bros gepitcht door Seven-scenarioschrijver, Andrew Kevin Walker. Wolfgang Peterson zou regisseren, en het zou de twee superhelden tegen elkaar uitzetten na een slinks complot van Lex Luthor en de Joker. Matt Damon en Jude Law behoorden tot de acteurs die werden besproken voor rollen in de film, maar het kwam er nooit van.

JJ Abrams had ook een idee gepitcht aan Warner Bros. en bij het afwegen van de twee verhaalideeën was zijn idee de voorkeur voor de studio.

Superman Flyby

Met een script van JJ Abrams zou dit de eerste zijn in een geplande trilogie van films. Het zou het oorsprongsverhaal van Superman opnieuw vertellen, en zou opnieuw Lex Luthor bevatten. In een heruitvinding van de stripverhalen moest echter worden onthuld dat Luthor ook uit Krypton kwam!

Het script is online gelekt en je kunt er meer over lezen op Ain't It Cool News. 'Je zult geloven dat een franchise kan zuigen' was de reactie van de recensent van de site, en velen waren het ermee eens na het lezen van het scenario. Dit schrikte de studio echter niet af, aangezien de film nog steeds in productie werd genomen. De regisseur van eerste keus, McG, kon zich echter niet aan het project binden, en evenmin als tweede keus, Brett Ratner. Uiteindelijk werd Bryan Singer gevraagd om te regisseren. Hoewel hij een nieuw Superman-project van de grond kreeg, zou het Superman Returns zijn en niet Superman Flyby die onze bioscoopschermen zou raken, omdat hij besloot het originele script van Abrams weg te gooien.

Superman Returns Vervolg

Rouw
Rouw

Bryan Singer zou het vervolg gaan regisseren, een veel actiegericht vervolg op het origineel. Brandon Routh zou opnieuw de hoofdrol spelen als Superman, en de film zou Brainiac en Bizarro als de hoofdrolspelers bevatten. De planning van de film werd echter uitgesteld vanwege het werk van Singer aan Valkyrie, en het werd uiteindelijk opgeschort.

Toen Superman Returns er niet in slaagde indruk te maken op zowel het publiek als de filmcritici, besloot Jeff Robinov, de productiepresident van Warner Bros, de film door te geven. Hij besloot Superman op een later tijdstip opnieuw te introduceren, en hij deed dat met Zack Snyder aan het roer. Henry Cavill nam de rol van Superman in Man of Steel in 2013 op zich en Singers voorgestelde vervolg werd een ander Superman-project dat geen vlucht nam.

Aanbevolen: