Zou de nieuwe 'Batman'-film te veel schurken kunnen hebben?

Inhoudsopgave:

Zou de nieuwe 'Batman'-film te veel schurken kunnen hebben?
Zou de nieuwe 'Batman'-film te veel schurken kunnen hebben?
Anonim

In 2021 wordt Robert Pattinson de volgende acteur die Batman wordt, en op basis van de informatie die we tot nu toe hebben verzameld, belooft de nieuwe film een goede te worden.

Matt Reeves, de ervaren regisseur van Cloverfield en War For The Planet Of The Apes, zal aan het roer staan, dus de film is schijnbaar in goede handen.

De trailer is passend donker en ruig en bevat scènes waarin Batman zowel zijn detectivevaardigheden als zijn talenten voor man-tegen-mangevechten laat zien.

En hoewel we tot nu toe niet veel details over het complot hebben, weten we wel dat een jongere Batman zal vechten tegen de criminelen van Gotham City tijdens het begin van zijn wrekende carrière.

In theorie zou dit een uitstekende Batman-film kunnen zijn en een die het begin zal zijn van een nieuwe trilogie voor de caped crusader. We maken ons echter een beetje zorgen. Waarom? Welnu, zoals de vraag in onze titel suggereert, zijn we bang dat The Batman een te veel schurken zal bevatten die het opnemen tegen de Dark Knight. Vooral omdat er mogelijk nog meer schurken in de film verborgen zijn.

De gemene gezichten van 'The Batman'

schurken
schurken

In de nieuwe film zal Batman het opnemen tegen een aantal schurken, en we zijn er zeker van dat hij als overwinnaar naar voren zal komen.

De film bevat Paul Dano als The Riddler, Colin Farrell als The Penguin, Zoe Kravitz als Catwoman en John Turturro als Carmine Falcone. Dit zijn allemaal ervaren acteurs en ze spelen allemaal personages uit het DC-universum die fans kennen en waarderen. In één opzicht is de kans om nieuwe incarnaties van deze schurken op het scherm te zien een opwindende. Dus, waarom zijn we zo bezorgd?

Nou, er is een kans dat de gemene personages van The Batman de kansen van de film aan de kassa kunnen dwarsbomen. In de loop der jaren zijn er een aantal andere films geweest met een groot aantal schurken, en ze hebben zowel kritisch als commercieel gefaald. Zou The Batman hetzelfde lot kunnen ondergaan? De tijd zal het leren, maar laten we eens kijken naar de films die geen indruk hebben gemaakt.

Waarom het een donkere nacht zou kunnen zijn aan de kassa voor The Dark Knight

Batman
Batman

Batman zal zeker zijn handen vol hebben aan de nieuwe film, maar we kunnen een beetje begrijpen waarom hij tegen een groot aantal schurken zal vechten. Meerdere slechteriken zouden het aantal zwervers op stoelen kunnen vermenigvuldigen, omdat veel mensen deze personages op het grote scherm willen zien. Voor de studio kunnen meer schurken gelijk staan aan meer geld, en dit is inclusief de winst die ze zullen ontvangen van de merchandise die wordt verkocht wanneer de film wordt uitgebracht. Van actiefiguren tot Batman-videogames, je kunt verwachten dat de film zich op verschillende manieren verder uitbreidt dan de film zelf.

Als we echter terugkijken in de geschiedenis van stripboeken, zijn er gelegenheden geweest dat studioplannen een averechts effect hadden vanwege een overvloed aan schurken.

Batman uit 1989 had slechts één schurk, Jack Nicholsons The Joker, en die film verdiende een ongelooflijke (voor zijn tijd) $ 411 miljoen aan de kassa. De drie Batman-films die volgden slaagden er niet in meer op te brengen dan het origineel van Tim Burton, en ze hebben allemaal verschillende schurken in de mix verwerkt. Waren dat de redenen voor tegenvallende opbrengsten aan de kassa? Het is mogelijk, vooral in het geval van Batman en Robin. Mr. Freeze, Poison Ivy en Bane waren de tegenstanders van die film, en het was deze gemene overbelasting die de incoherentie van de film vergrootte.

Dan zijn er nog de Spider-Man-films om te overwegen. Alle films van Sam Raimi presteerden goed aan de kassa, maar na inmenging van de studio scoorde de derde film niet hoog bij critici. Oorspronkelijk zouden New Goblin en Sandman de hoofdrolspelers van de film zijn, maar toen drong de studio aan op de opname van Venom, en de film leed eronder. De film werd gepand vanwege de overdaad aan plotstrengen die door één slechterik te veel waren aangezet, en als gevolg daarvan werd een vierde Spider-Man-film geregisseerd door Sam Raimi door de studio afgewezen.

Een andere recente flop was The Amazing Spider-Man 2. Dit vervolg in de opnieuw opgestarte franchise voor de webhead bevatte The Green Goblin, Electro en Rhino. Het was de laagst verdienende Spider-Man-film aan de kassa, en critici waren minder dan tevreden over de overvloed aan gemene personages in de film.

Op basis van deze films is The Batman misschien wel de volgende in de lange rij van superheldenfilms die critici en bioscoopbezoekers teleurstelt.

Aan de andere kant…

We beoordelen The Batman misschien te hard. Meerdere schurken zijn niet altijd het belangrijkste probleem voor een superheldenfilm.

Films als Batman en Robin en Spider-Man 3 maakten geen indruk om redenen die verder gingen dan de overvloed aan gemene gezichten. De cheesiness van de eerste en de veelbesproken uitvoering van Arnold Schwarzzanegger droegen bij aan de tekortkomingen van die film. En in het geval van de derde Spider-Man-film deed de emo-fase van Peter Parker weinig om bioscoopbezoekers te plezieren.

We moeten ook kijken naar die films die hebben gewerkt, ondanks dat ze meer dan één slechterik hebben. De sequels in Christopher Nolan's Dark Knight-trilogie bevatten elk twee schurken, en ze verdienden meer dan een miljard aan de kassa!

Dus, heeft The Batman te veel schurken? Mogelijk, maar of dit een probleem is, v alt nog te bezien. Als het verhaal goed is en de personages de tijd krijgen om zich te ontwikkelen, is de film misschien nog steeds een goede. Aan de andere kant, als deze schurken door de studio zijn geperst als een tactiek om geld te grijpen, dan zou het een ramp kunnen zijn.

We zullen ontdekken hoe goed de film het doet wanneer deze op 1 oktober 2021 wordt uitgebracht.

Aanbevolen: