Wordt 'Tenet' een van Christopher Nolan's meest winstgevende films

Inhoudsopgave:

Wordt 'Tenet' een van Christopher Nolan's meest winstgevende films
Wordt 'Tenet' een van Christopher Nolan's meest winstgevende films
Anonim

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar Christopher Nolan dacht waarschijnlijk dat Tenet zijn volgende grote kaskraker zou zijn. Hij heeft er behoorlijk wat tijd in gestoken, waarbij de schaal van de film doet denken aan Inception uit 2010. En hoewel de algehele prestaties nog steeds in het geding zijn, is de kans groot dat Nolan's sci-fi thriller niet aan de eerste verwachtingen aan de kassa zal voldoen.

Nolan's Tenet opende tijdens het Labor Day-weekend met een aanzienlijke opkomst, ondanks pandemische beperkingen die het bijwonen van theaterketens in de Verenigde Staten nog steeds beperken. Toch slaagde het erin een behoorlijke $ 20 miljoen binnen te halen in Noord-Amerika, terwijl de internationale release van de film het totale brutobedrag van de film verhoogde tot $ 150 miljoen wereldwijd.

Tot nu toe geven die cijfers een positief beeld van wat er gaat komen voor het nieuwste epos van Christopher Nolan. De winst van $ 20 miljoen in de VS lijkt niet veel, maar voor een openingsweekend, na een rampzalige pandemie, is het behoorlijk opmerkelijk. Bovendien zal dit eerste weekend waarschijnlijk het tempo bepalen voor de opkomst van elke volgende week voor de komende drie maanden.

Is 'Tenet' te sci-Fi voor een algemeen publiek?

Afbeelding
Afbeelding

Eén ding dat bioscoopbezoekers in gedachten moeten houden, of ze nu naar een lokale theaterketen gaan of de drive-in, is dat de Nolan-thriller misschien niet alle doelgroepen aanspreekt. Het sciencefictiongenre is de laatste jaren meer mainstream geworden, met titels als Star Wars die onderdeel zijn geworden van de popcultuur in plaats van een randgebied van de entertainmentindustrie. Het gecompliceerde uitgangspunt van Tenet om de realiteit te buigen, is misschien te veel voor een algemeen publiek om te begrijpen of erachter te komen. Dat betekent op geen enkele manier dat bioscoopbezoekers dom zijn, maar als je naar een Christopher Nolan-film gaat, zul je je hoofd krabben met tonnen onbeantwoorde vragen, en dat is niet wat de meerderheid van de mensen van films wil. Ze willen gewoon vermaakt worden.

Het volstaat te zeggen dat de opkomst voor Tenet om een heel andere reden nog slechter kan eindigen.

Voor het geval fans niet hebben opgelet: de films van Nolan zijn sinds 2012 gestadig in waarde gedaald aan de kassa. The Dark Knight Rises was het laatste grote succes van de auteur-filmmaker en bracht een wereldwijd totaal op meer dan 1 miljard dollar. Zijn latere inzendingen, zoals Interstellar en Dunkirk, misten echter dezelfde aantrekkingskracht waardoor fans massaal naar The Dark Knight Rises gingen kijken. Die twee films brachten elk tussen de $ 500 miljoen en $ 700 miljoen op, terwijl de laatste de benchmark van miljarden dollars overschreed.

Afbeelding
Afbeelding

Wat dat ons vertelt, is dat de Nolan-rage zou kunnen eindigen. Films als Inception en The Dark Knight waren baanbrekend voor de veelgeprezen filmmaker, die beide Nolans naam behoorlijk prominent maakten in de entertainmentindustrie. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Warner Bros. na zo'n groot succes meer geld in hem wilde investeren. De studio had hierin gelijk, maar de kassacijfers laten zien dat hun vertrouwen misplaatst is.

Wat de box office-trends voor Tenet betekenen, is dat de eens zo veelbelovende sci-fi-thriller waarschijnlijk een wereldwijd totaal zal opleveren dat dicht in de buurt komt van wat Batman Begins deed, goed presterend met een bescheiden $ 350 miljoen over de hele wereld. Er kan van alles gebeuren, inclusief een substantiële toename van het aantal kijkers in de komende weken, maar dat garandeert niet dat het een miljard dollar zal breken, of zelfs maar in de buurt zal komen.

Aanbevolen: