Hier is waarom Andrew Garfield slechts $ 500.000 kreeg voor 'The Amazing Spider-Man

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Andrew Garfield slechts $ 500.000 kreeg voor 'The Amazing Spider-Man
Hier is waarom Andrew Garfield slechts $ 500.000 kreeg voor 'The Amazing Spider-Man
Anonim

In de loop der jaren zijn er veel acteurs geweest die enorm veel geld hebben gekregen om in stripfilms te spelen. Iedereen weet bijvoorbeeld dat Robert Downey Jr. een fortuin kreeg om Iron Man te vertolken en Jack Nicholson berucht $ 50 miljoen verdiende toen hij de Joker speelde en die film in 1989 uitkwam. Aan de andere kant van het spectrum was Andrew Garfield slechts betaalde $ 500.000 om te schitteren in The Amazing Spider-Man.

Van buitenaf gezien kan de hoeveelheid geld die bepaalde sterren voor een rol krijgen behoorlijk verbijsterend zijn. Het lijkt er tenslotte op dat Andrew Garfield meer geld verdiende voor The Amazing Spider-Man als je zijn salaris vergelijkt met de salarissen die andere superheldenacteurs ontvingen.

In werkelijkheid zijn er echter, behalve in de gevallen waarin seksisme, leeftijdsdiscriminatie en racisme ervoor zorgden dat een acteur minder betaald kreeg, meestal geldige redenen voor salarisverschillen. Als het gaat om het salaris van Andrew Garfield The Amazing Spider-Man, zijn er drie belangrijke redenen waarom hij zo weinig werd betaald.

De staat van de franchise

Tegenwoordig is Spider-Man een van de populairste personages uit het Marvel Cinematic Universe en elke keer dat de web-head in een film te zien is, komen bioscoopbezoekers massaal opdagen om het te zien. Toen The Amazing Spider-Man zich echter in het planningsproces bevond, had de populariteit van het personage onder filmfans een grote hit gekregen.

Na het enorme succes dat Spider-Man en Spider-Man 2 genoten, verwachtten bijna alle fans van superheldenfilms dat Spider-Man 3 nog beter zou presteren dan die films. Fans waren tenslotte erg opgewonden om te zien hoe de dingen liepen nu Harry Osborn wist dat Peter Parker Spider-Man is en hij de voorraad Green Goblin-wapens van zijn vader had ontdekt.

Helaas voor alle betrokkenen is het heel veilig om te zeggen dat Spider-Man 3 niet aan de verwachtingen voldeed. Hoewel de film goede zaken deed aan de kassa, werd het een grap onder bioscoopbezoekers en werd het zo ronduit bespot dat Sony ervoor koos om de Spider-Man-franchise als geheel opnieuw op te starten.

The Amazing Movies

Achteraf gezien hebben de Amazing Spider-Man-films een gecompliceerde erfenis. Er zijn tenslotte verschillende elementen van de twee films die geprezen moeten worden, vooral de chemie die de twee hoofdrolspelers van de film, Andrew Garfield en Emma Stone, deelden. Er moet ook worden opgemerkt dat veel Spider-Man-fans vonden dat Garfield goed werk had geleverd door het gevoel voor humor van de web-head tot leven te brengen.

Aan de andere kant zijn er zeker aspecten van de films die het doel op een grote manier hebben gemist, vooral als het gaat om The Amazing Spider-Man 2. The Amazing Spider-Man 2 werd zelfs zo slecht ontvangen door het publiek dat Sony uiteindelijk besloot Marvel Studios de volgende Spidey-film grotendeels te laten controleren. Dat is niet het soort beslissing dat lichtvaardig wordt genomen, wat aangeeft hoe teleurgesteld in The Amazing Spider-Man 2 vrijwel iedereen was.

Waarom zo laag?

Een uiterst succesvolle film toen hij werd uitgebracht, The Amazing Spider-Man bracht meer dan $ 750 miljoen op aan de kassa. Bovendien was Sony destijds van plan om met de film een nieuwe filmfranchise te laten ontbranden en, belangrijker nog, een overkoepelend filmuniversum. Gezien de grote plannen die Sony had voor The Amazing Spider-Man, zou je denken dat ze de hoofdster van de film, Andrew Garfield, gelukkig zouden willen houden door hem een flinke betaaldag te geven. In plaats daarvan gingen ze de andere kant op, aangezien Garfield slechts $ 500.000 kreeg om in de film te spelen.

Er zijn verschillende redenen waarom Andrew Garfield ermee instemde om zo'n relatief klein bedrag voor de film te krijgen. Allereerst moest hij weten dat Spider-Man 3 over het algemeen zo'n slechte film was dat Sony niet meer zo enthousiast was over de franchise en daar rekening mee hield tijdens contractonderhandelingen. Bovendien was Garfield gewoon geen grote filmster toen hij ermee instemde om in de film te spelen. Garfield was in die tijd vooral bekend om zijn ondersteunende rol in The Social Network, en was geweldig in die film en er was veel geroezemoes over hem, maar hij was verre van een begrip.

Ten slotte is er nog een reden waarom Andrew Garfield slechts $ 500.000 kreeg om te schitteren in The Amazing Spider-Man, het contract dat hij tekende bevatte een "oplopende compensatieschaal". Volgens een rapport van deadline.com bepaalde Garfield's originele Spider-Man-deal dat hij $ 1 miljoen zou verdienen voor The Amazing Spider-Man 2. Natuurlijk, op basis van het immense financiële succes dat The Amazing Spider-Man genoot, is het heel goed mogelijk dat hij een verhoging kreeg voor zijn tweede Spidey-film. Volgens het eerder genoemde rapport zou Garfield ook $ 2 miljoen krijgen voor de geplande derde Amazing Spider-Man-film die nooit werd geproduceerd onder zijn oorspronkelijke deal.

Aanbevolen: