Stephen King's 'The Dark Tower' kan nog steeds een reboot krijgen, en hier is waarom

Inhoudsopgave:

Stephen King's 'The Dark Tower' kan nog steeds een reboot krijgen, en hier is waarom
Stephen King's 'The Dark Tower' kan nog steeds een reboot krijgen, en hier is waarom
Anonim

"De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde."

Zo begon de eerste van de 8-boekenreeks die het verhaal vormde van Roland Deschain, de scherpschutter wiens taak het was om door een post-apocalyptisch landschap te reizen op zoek naar de legendarische 'Donkere Toren'. De 'man in black' was het kwaad van de serie, een soort tovenaar, en de yin van Deschain's yang. In de boeken streden ze door de rijken van tijd en ruimte, in verhalen die zijn vergeleken met Tolkiens Lord of the Rings.

De boekenreeks Donkere Toren staat hoog aangeschreven bij Stephen King-fans en ze roepen al jaren om een degelijke verfilming of televisiebewerking. Helaas hebben ze teleurstelling na teleurstelling meegemaakt. De film uit 2017 werd niet goed ontvangen en Amazon's plannen voor een tv-serie kwamen nooit uit. Een tijdje werd aangenomen dat een nieuwe bewerking van het fantasie-epos van de auteur niet mogelijk was. Er is echter een sprankje hoop voor fans die wachten op een herstart van King's veelgeprezen werken.

De donkere toren: een moeilijke reis naar het scherm

Film
Film

Toen werd aangekondigd dat Nikolaj Arcel in 2017 een verfilming van The Dark Tower zou maken, was er veel opwinding. Maar de alarmbellen gingen rinkelen toen ook werd aangekondigd dat de film meerdere boeken van de serie zou dekken. Er waren angsten dat het, met een verkorte looptijd, niet trouw zou zijn aan King's werken van fantasiefictie. Helaas werden die angsten werkelijkheid.

Op een bepaald niveau was de film niet verschrikkelijk. Voor mensen die de boeken niet hadden gelezen, was de film een perfect passende fantasiefilm. Voor degenen die bekend waren met de boeken was de film echter een gruwel. Het haastte zich door belangrijke plotpunten, miste grote delen van de boekenreeks en sloot de boel af zonder verdere hoop op een vervolg.

De Donkere Toren had kunnen worden verspreid over een reeks films, elk gebaseerd op de bijbehorende roman van Stephen King. Hollywood had eerder succes met deze formule met de Lord Of The Rings- en Harry Potter-filmreeksen. Als ze hetzelfde hadden gedaan met The Dark Tower-serie, zouden ze veel hebben gedaan om fans van de geschreven werken tevreden te stellen. Maar met de beslissing om slechts één film te maken, was het vanaf het begin duidelijk dat het gewoon niet zou werken.

Toch kregen fans nieuwe hoop toen Amazon een televisieversie van King's magnum opus aankondigde. Glen Mazzara van The Walking Dead zou optreden als showrunner van de serie en een releasedatum van 2020 werd gegeven. Het zou beginnen met een bewerking van het vierde deel in de Kings-serie, Wizard And Glass, omdat dit een prequel was op de boeken die eraan voorafgingen. Omdat het de oorsprong van het personage van Roland Deschain omvatte, leek het een natuurlijk uitgangspunt.

Helaas is de serie nooit tot wasdom gekomen. Er is een pilot voor de serie gemaakt, maar zoals gemeld op Deadline, voldeed deze niet aan de verwachtingen. Amazon-execs besloten dat de pilot niet van hetzelfde niveau was als de andere fantasie-aanpassingen die ze in ontwikkeling hadden, inclusief hun Lord Of The Rings-serie, en daarom besloten ze het project door te geven.

Fans waren teleurgesteld over het nieuws over de annulering van de serie, maar als de piloot geen indruk maakte op Amazon, zou het kunnen zijn dat het toch de verkeerde kant op ging.

Maar er is misschien nog hoop voor degenen die wachten op The Dark Tower om een succesvolle overstap naar het scherm te maken. Een reboot van het project zou kunnen gebeuren, en het zou kunnen komen van een man die al recht heeft gedaan aan andere Stephen King-aanpassingen: Mike Flanagan.

The Dark Tower: A Dream Project For Mike Flanagan

Flanagan
Flanagan

Mike Flanagan is geen onbekende in de horrorwereld. Hij werkt momenteel hard aan de nieuwe chiller, The Haunting of Bly Manor, de opvolger van zijn zeer succesvolle Netflix Original, The Haunting of Hill House.

Flanagan staat ook bekend om zijn Stephen King-bewerkingen. Hij heeft al Gerald's Game en Doctor Sleep in het blik, en hij werkt momenteel aan Revival, een van de recentere werken van de auteur.

Tijdens een virtueel gesprek van een uur met regisseur Mick Garris voor Fantasia Fest 2020 sprak Flanagan ook over zijn droomproject, een bewerking van The Dark Tower. Hij zei:

"De Donkere Toren zal voor altijd het verhaal zijn dat ik wou dat ik kon vertellen. Dat zou de Heilige Graal zijn. Ik bedoel, praten over een aanpassingsuitdaging."

Er zijn nog geen plannen voor Flanagan om aan het project te werken, en er is geen directe bevestiging dat hij dat ooit zal doen. Hij gaf ook toe dat The Dark Tower-serie moeilijk aan te passen zou zijn. In gesprek met Garris zei hij:

"Zoveel zeer getalenteerde mensen hebben zoveel tijd, hart en ziel en bloed, zweet en tranen gestoken in een poging dat te kraken… Dat zou voor mij de ware zijn. Ik weet niet hoe dat zou gebeuren, of als het zou kunnen gebeuren. Die eigenschap, het is ontmoedigend. Alleen al om erover na te denken om er zelfs maar de eerste stappen in te zetten."

Toch is Flanagan een fan van Stephen King, en hij weet hoe hij het werk van de auteur met succes in films kan omzetten. Hij kan ook een literair werk omzetten in een televisieserie, dus hij zou de perfecte man voor de baan zijn. Hij heeft het momenteel erg druk, dus een aanpassing kunnen we niet snel verwachten. Echter, zoals hij heeft gezegd dat dit zijn 'droomproject' zou zijn, bestaat de kans dat er op een dag een reboot van The Dark Tower zal plaatsvinden. Fans zullen dat zeker hopen.

Aanbevolen: