Friends': dit is waarom fans denken dat Rachel giftiger was dan Ross

Friends': dit is waarom fans denken dat Rachel giftiger was dan Ross
Friends': dit is waarom fans denken dat Rachel giftiger was dan Ross
Anonim

Veel fans hebben Ross en Rachel van Friends verzonden. Maar in de tien jaar sinds de show is afgelopen, is er enorm veel kritiek geweest op de personages en hun gedrag. Sommige kampen zien Ross als de meer giftige helft van de relatie, terwijl de oppositie beweert dat Rachel gewoon verschrikkelijk is.

Fans die Ross verdedigen, hebben veel te zeggen over Rachels slechte gedrag… En ze hebben min of meer een punt. Vrienden is misschien wel de grappigste sitcom ooit, maar het was niet perfect.

Een twistpunt in het Rachel vs. Ross toxiciteitsdebat is hoe jaloers Rachel is. Hoewel Ross vooral op zijn hoede was voor Rachels 'werkvriend' Mark, noemen fans ook veel voorbeelden van Rachels jaloezie.

Jennifer Aniston als Rachel op Friends die in haar appartement staat
Jennifer Aniston als Rachel op Friends die in haar appartement staat

Vooral toen zij en Ross niet aan elkaar gekoppeld waren, deed Rachel schijnbaar haar uiterste best om hem jaloers te maken en zijn relaties te verstoren. Zoals een fan op Quora uitlegde, kwam Rachel tussen Ross en Bonnie in. Ze verpestte de trouwdag van Emily en Ross en verloor daarna haar interesse in hem na de scheiding.

Rachel drong ook door in de potentiële relaties van Ross met andere vrouwen, waaronder Jill en Katie (van de babywinkel). Toch verbrak Rachel haar vriendschap met Mark niet, zelfs niet toen Ross voortdurend bezorgd was over zijn bedoelingen.

De slechtste vertoning van toxiciteit van Rachel? Sommige fans beweren dat ze betrokken raakte bij Joey (vooral toen ze zwanger was van de baby van Ross). De show waardeert tenslotte vriendschap - en heeft ook een aantal geweldige oneliners. Er is ook de vraag of haar personage gekke dingen doet tijdens de zwangerschap - bijna alsof haar hormonen een excuus waren.

Een ander twistpunt is de "lijst" van Ross die Julie en Rachel vergelijkt - uit "The One With The List". Ross zegt een paar niet zo aardige dingen over Rachel, zeker, zoals dat ze ditzy is en te in haar uiterlijk. De Julie-lijst zegt gewoon "niet Rachel" voor de negatieve kolom.

Rachel raakt in paniek over de lijst, waardoor Ross in de stromende regen een brandtrap beklimt om zijn gezicht te redden.

Jennifer Aniston als Rachel die boos kijkt
Jennifer Aniston als Rachel die boos kijkt

Het is duidelijk dat Ross daar een eikel was - maar is dat echt giftiger dan een brief van 18 pagina's (voor- en achterkant) schrijven over alle fouten van Ross en schetsen wat hij moet doen om Rachel terug te winnen? Zoals fans op Reddit betoogden, heeft Ross het verprutst door de brief niet grondig te lezen.

Maar tegelijkertijd waren de eisen van Rachel overdreven, zeggen de meeste fans, inclusief het deel over Ross die de volledige verantwoordelijkheid neemt voor 'wat er is gebeurd' met Chloe. Uiteindelijk hadden zowel Ross als Rachel de schuld moeten delen voor wat er gebeurde terwijl ze "pauze" hadden (en het misverstand dat hen daar in de eerste plaats naartoe leidde).

Aanbevolen: