Fans denken dat Tom Felton er ouder uitziet dan zijn leeftijd, en dit is waarom

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Tom Felton er ouder uitziet dan zijn leeftijd, en dit is waarom
Fans denken dat Tom Felton er ouder uitziet dan zijn leeftijd, en dit is waarom
Anonim

"Ik denk echt niet dat ze de andere soort binnen moeten laten, of wel? Ze zijn gewoon niet hetzelfde, ze zijn nooit opgevoed om onze manieren te kennen." Harry Potter fans zullen deze optimistische, onverdraagzame toespraak van de tegenstander van de filmreeks, Draco Malfidus, herkennen. Het personage werd gespeeld door de Engelse acteur Tom Felton.

Felton was pas 12 jaar oud toen hij in 1999 voor het eerst in de rol werd gecast. Hij zou later in elke film in de serie te zien zijn. Het laatste deel was getiteld Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 en werd uitgebracht in 2011, een paar maanden voor zijn 24e verjaardag.

Sindsdien zijn hardcore fans van de franchise erop gebrand om het leven van de castleden bij te houden. Voor Felton betekende dit wat ongerechtvaardigde aandacht voor zijn uiterlijk en leeftijd.

Blijft in de openbare arena

Sinds hij Draco voor het laatst speelde, heeft Felton een meer dan behoorlijke carrière als acteur op zowel film als tv gehad. Tussen 2016 en 2017 speelde hij Julian Albert (Dr. Alchemy) in het derde seizoen van The CW's The Flash. Hij speelde ook een personage genaamd Logan Maine in de YouTube Premium sci-fi-serie Origin in 2018. De show werd na één seizoen geannuleerd.

Zijn drukke agenda zorgt ervoor dat hij veel in de publieke arena blijft. Als zodanig levert zijn leven constant voer voor het ontleden op sociale media en andere fan-outlets. Onlangs hebben mensen het erover gehad dat hij, ondanks dat hij nog maar in de dertig is, er veel ouder uitziet.

Een bericht dat een paar jaar geleden op Reddit verscheen, toonde een screenshot van een video van de acteur die een segment deed voor het YouTube-kanaal van Buzzfeed. Het ging vergezeld van een bijschrift dat de schijnbare leeftijd van Felton sterk overdreven. 'Ligt het aan mij of ziet Tom Felton eruit alsof hij 80 is op deze foto? Wat heeft hij gerookt?', stelde de gebruiker.

Er waren gemengde reacties, met enkele sprongen voor Feltons verdediging. Een van die gebruikers zei: 'Je mag geen 80-jarige mensen kennen', terwijl een ander gewoon zei: 'Jij bent het maar.'

Is niet in de beste vorm

De meerderheid van degenen die reageerden, leek het echter eens te zijn met de post - zij het in verschillende mate. Een fan met de gebruikersnaam 'MythDestructor' bood een mogelijke verklaring en zei: 'Het is de haaruitval die die indruk wekt.' Een second opinion die hen ondersteunde, luidde: 'Maar ook de rimpels op zijn voorhoofd. Ik bedoel, het overkomt iedereen wel eens dat het rekbordje nog over is, toevallig op die foto van hem.'

Zoals altijd het geval is op sociale media, was er zeker een borderline-hatelijke post, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van iemand die niet de grootste fan van Draco in de films was. 'Tom Felton was lelijk in Harry Potter, en hij is nu nog steeds lelijk', was de titel van de onsmakelijke post. Deze gebruiker ging vervolgens verder met het detailleren van alle functies die Felton in hun ogen onaantrekkelijk maakten.

Een meer medelevende fan pleitte voor Draco, maar was het eens met de bewering dat Felton momenteel niet in de beste vorm is. 'Ik denk dat hij zo hot was als Draco. Een beetje gaan voor die Morticia-esthetiek, ' las het bericht. 'Nutsvoorzieningen? Niet zo veel. Hij ziet er niet goed uit, tenzij hij klaar is en geschikt is voor rode lopers. Hij heeft make-up, verlichting, een passende outfit en goede hoeken nodig om er goed uit te zien.'

Voedde zijn onzekerheid aan

Felton is zich niet bewust van deze constante spot van fans, iets dat misschien een beetje onzekerheid van zijn kant heeft aangewakkerd. In november 2019 plaatste hij een foto van zichzelf op 32-jarige leeftijd, staande naast een portret van Draco in een van de vroege films. Naast de foto stond het bijschrift: 'Aging is a bch.'

De post zorgde voor een spervuur aan reacties van fans; sommigen met eindeloos gelach en tranen emoji's bij de zelfspot humor van Felton, en anderen uiten gewoon hun liefde voor hem en voor Draco.

Een bijzondere opmerking die opviel, was die van zijn mede-Engelsman en collega in de franchise, Matthew Lewis. Lewis, ongeveer twee jaar jonger dan Felton, speelde een personage genaamd Neville Longbottom, die naar dezelfde Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry ging als Draco en Potter.

Lewis' personage bevond zich altijd aan het verkeerde eind van Draco's pesterijen, maar deze keer was het Lewis zelf die het uitdeelde. In een korte reactie op Feltons zelfmedelijdende post, plaatste de in Leeds geboren acteur: 'Spreek voor jezelf jongen!'

Desalniettemin heeft de wijdverbreide negativiteit over Feltons uiterlijk zijn speciale band met de J. K. Door Rowling gecreëerd universum. Onlangs deelde hij een foto van zichzelf op Instagram, verkleed als Harry Potter naast zijn hond voor Halloween.

Aanbevolen: