Fans denken dat dit de reden is waarom 'Friends' maar één Halloween-aflevering deden

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de reden is waarom 'Friends' maar één Halloween-aflevering deden
Fans denken dat dit de reden is waarom 'Friends' maar één Halloween-aflevering deden
Anonim

Zoals fans van de oude hit sitcom Friends weten, gaat ieders favoriete bende groots voor allerlei soorten vakanties. Het maakt niet uit of het Thanksgiving is (onthoud die keer dat Monica een kalkoen op haar hoofd zette), Kerstmis, Nieuwjaar of zelfs Valentijnsdag, Rachel (Jennifer Aniston), Ross (David Schwimmer), Chandler (Matthew Perry), Monica (Courteney Cox), Phoebe (Lisa Kudrow) en Joey (Matt LeBlanc) zouden ze allemaal vieren.

Dat gezegd hebbende, moet ook worden opgemerkt dat Friends maar één keer Halloween heeft vertoond. En na al die tijd lijken fans erachter te komen waarom dat het geval was.

Wat is er gebeurd in 'The One With The Halloween Party'?

De aflevering werd uitgezonden in november 2001 tijdens het achtste seizoen van de serie. Zoals fans zich misschien herinneren, besloten Monica en Chandler om een Halloween-feest te geven. Later zien fans Monica in een Catwoman-pak en Phoebe als Superwoman. Ondertussen presenteert een zwangere Rachel zichzelf als "een vrouw die veel geld heeft uitgegeven aan een jurk, en die wil ze dragen omdat ze er binnenkort niet meer in kan passen." Wat de jongens betreft, Ross besluit zich te verkleden als "Spud-nik" terwijl Chandler verschijnt als een roze konijn (het was Monica's idee). Aan de andere kant kiest Joey er gewoon voor om te verschijnen als Chandler (wat geniaal is).

Ondertussen komt Phoebe in de aflevering ook haar tweelingzus Ursula en haar verloofde Eric tegen, die wordt gespeeld door de met een Oscar bekroonde acteur Sean Penn. The One with the Halloween Party markeert Penn's eerste optreden in de serie (hij zou kort daarna in een andere aflevering verschijnen) en er wordt aangenomen dat hij ermee instemde om het te doen vanwege een beetje familiedruk. Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly onthulde de woordvoerster van de acteur dat Friends een must-see tv is in het Penn-huis. Zijn kinderen, Dylan en Hopper, zijn zulke grote fans van de show en in feite heeft Penns familie de set door de jaren heen bezocht. Ondertussen zijn de producers van de show ook grote fans van Penn. Ze besloten hem echter pas te benaderen als ze de perfecte rol hadden gevonden.

Zoals altijd bevatte de aflevering veel leuke momenten (en grappen). Er is die scène waarin Rachel snoep uitdeelt aan trick-or-treaters (en later in de problemen komt). Ondertussen is er ook de tijd dat Ross en Chandler een armworstelwedstrijd houden na Monica en Phoebe, welke man zou winnen in een gevecht. En natuurlijk is er die driehoeksverhouding met Phoebe, Ursula en Eric. Over het algemeen was de Halloween-aflevering leuk om naar te kijken. Fans geloven echter dat het niet zo goed was als de andere Friends-afleveringen, vooral de andere vakantiegerichte afleveringen.

Dit is waarom vrienden maar één keer Halloween vierden, volgens fans

Tegen de tijd dat Friends besloot een Halloween-aflevering te doen, waren de verwachtingen hooggespannen. De show heeft er in het verleden misschien nog nooit een gedaan, maar ze hebben op dit moment al verschillende vakantiegerichte afleveringen gedaan. Daarom keken fans uit naar iets echt spooktaculairs. De kijkers realiseerden zich echter al snel dat dit niet precies het geval was. Hoewel (de meeste van) de cast bijvoorbeeld in kostuum verscheen, verscheen geen van hen in iets engs. Daarom leek het meer op een generiek kostuumfeest dan op een echt Halloween-feest. Tegelijkertijd lijkt het erop dat kostuums die in andere vakantie-afleveringen werden getoond er beter uitzagen dan de Halloween-kostuums (met uitzondering van Monica's Catwoman-pak natuurlijk).

En hoewel het grappig was om Penn met Kudrow te zien, waren fans niet bepaald onder de indruk van de verhaallijn waarbij ze betrokken waren, zoals een Reddit-gebruiker opmerkte. Het was gewoon niet zo meeslepend als die met gaststerren Brad Pitt, Julia Roberts en Bruce Willis op de A-lijst. Tegelijkertijd gaven zelfs mensen die aan de show werkten toe dat het gastoptreden van Penn verbeterd had kunnen worden."Ik denk dat de minst succesvolle Sean Penn in de show was", gaf regisseur Kevin S. Bright toe tijdens een interview met Metro.co.uk. Hij wees er ook op dat Penn niet echt gewend was aan episodische televisie (hij deed in die tijd vooral films). "Alleen de stijl van de productie was niet wat hij gewend was om zo'n show te doen, dus er was een klein hert in de koplamp." Het verhaal neemt ook de eigenlijke verhaallijn van het Halloween-feest over.

Hierdoor is het mogelijk dat de show ervoor heeft gekozen om Halloween voor de rest van de serie over te slaan. In feite waren de seizoenen 9 en 10 in plaats daarvan weer gericht op Thanksgiving en Kerstmis. Dat gezegd hebbende, kunnen de uitzenddata van de serie ook een rol hebben gespeeld bij het ontbreken van Halloween-afleveringen. De aflevering van seizoen 9 van de show, The One with Phoebe's Birthday Dinner, werd bijvoorbeeld uitgezonden op 31 oktober en de volgende aflevering werd pas een week later uitgezonden, dus het had geen zin om tegen die tijd een Halloween-aflevering te doen. Evenzo werd in seizoen 10 de aflevering The One Where Rachel's Sister Babysits uitgezonden op 30 oktober en de volgende aflevering op 6 november, wat niet langer een geschikte datum was voor een Halloween-aflevering.

Ondertussen werd Friends, ondanks de gemengde gevoelens rond de enige Halloween-aflevering van de show, een van de meest succesvolle sitcoms in Hollywood. Het maakt niet uit als ze niet spooktaculair konden zijn, de bende had veel te bieden, wat fans betreft.

Aanbevolen: