Is de meest hartverscheurende aflevering van 'Grey's Anatomy' degene waarin Derek Shepherd sterft?

Is de meest hartverscheurende aflevering van 'Grey's Anatomy' degene waarin Derek Shepherd sterft?
Is de meest hartverscheurende aflevering van 'Grey's Anatomy' degene waarin Derek Shepherd sterft?
Anonim

Derek Shepherds dood was er een die 'Grey's Anatomy' deed schudden. Maar was het echt de meest hartverscheurende aflevering van de serie? Na 16 seizoenen en letterlijk honderden afleveringen, zouden veel fans beweren dat, hoewel Dereks overlijden tragisch was, het niet alles was als het gaat om liefdesverdriet op het scherm.

Fans zijn tenslotte andere cruciale momenten in de serie niet vergeten. Voorbeeld: toen Izzie Stevens Denny Duquette verloor.

Denny en Izzie op Grays Anatomy
Denny en Izzie op Grays Anatomy

Om nog maar te zwijgen over het moment waarop George O'Malley stierf. Aflevering één, seizoen zes zag John Doe aankomen met ernstige verwondingen. De patiënt was zo ernstig misvormd dat zelfs zijn vrienden niet wisten wie hij was, totdat hij een inside joke met Meredith deelde en zijn identiteit onthulde.

Maar natuurlijk is er ook de verhaallijn tussen Mark Sloan en Lexie Grey. Na tonnen heen en weer en heel veel drama, vonden de twee elkaar eindelijk. Alleen om in seizoen negen een vliegtuigcrash te ervaren die resulteerde in een pijnlijk afscheid en de tragische dood van Lexie.

Wat vreselijk was, maar toen stierf Mark Sloan later in het seizoen ook. Misschien weet Shonda het echter het beste. Hoeveel meer karaktergroei konden we van Mark verwachten nadat hij zijn liefde voor Lexie had bekend en haar voor zijn ogen had zien sterven? Zelfs als ze een van de best gerangschikte paren van Gray Sloan Memorial waren, volgens Vulture.

Het is ook het vermelden waard dat de patiënten (niet-personeelsleden) veel tragische verhalen hadden die op zichzelf al hartverscheurend waren. Maar omdat fans van 'Grey's Anatomy' zo betrokken raken bij de verhalen van de personages, raken ze terecht verwikkeld in de hoop op goede resultaten.

Dus ja, de dood van Derek Shepherd was tragisch en verschrikkelijk voor fans (om nog maar te zwijgen van Meredith). Maar de waarheid is dat kijkers het verhaal van Mer-Der konden zien rondkomen. Van de angst van het willen - ze zullen het niet - tot het stichten en samengroeien van hun gezin, het paar had een heel sprookje.

Fans konden hun verhaal van begin tot eind volgen, en er was een afsluiting.

Patrick Dempsey als Derek Shepherd en Ellen Pompeo als Meredith Gray
Patrick Dempsey als Derek Shepherd en Ellen Pompeo als Meredith Gray

En hoewel het geen sprookjesachtig einde had, had Derek een volledig leven en karakter, terwijl anderen die kans lieten liggen. Bovendien vond Meredith na Derek zelfs weer de liefde, merkt BuzzFeed op. Haar belangrijkste man blijkt echter iemand anders te zijn dan oorspronkelijk gepland.

Wie weet waar Izzie Stevens zou zijn beland als Denny Duquette het had overleefd (zelfs als het niet op een boerderij was met Alex)? Wat had de toekomst van George O'Malley kunnen brengen als hij die laatste keer uit het ziekenhuis was gekomen? En hoe zit het met het in wezen onbeantwoorde liefdesverhaal van Lexie en Mark? Die twee hebben zelfs nooit een kans gehad toen ze eindelijk hun gevoelens voor elkaar realiseerden. Praten over slechte Grey's Anatomy exits.

Dereks dood was hartverscheurend, maar dat is een beetje waar 'Grey's' over gaat: kijkers zo laten opgaan in de verhaallijn dat ze zich opgetogen voelen wanneer personages een gelukkig einde krijgen - en verwoest bij hun dood.

Aanbevolen: