Is Andrew Garfield echt de slechtste Spider-Man?

Inhoudsopgave:

Is Andrew Garfield echt de slechtste Spider-Man?
Is Andrew Garfield echt de slechtste Spider-Man?
Anonim

In 2002, slechts een jaar na het debuut van de Fast and Furious-franchise, zou Spider-Man naar het theater gaan en het superheldengenre naar een nieuw niveau tillen. In de loop der jaren hebben we gezien dat de MCU en de DCEU de lat hoger leggen, en superheldenfilms zijn tegenwoordig gewoon op een ander niveau. Niet alleen dat, maar er zijn nu 3 verschillende Spider-Man-acteurs voor live-acties die het grote scherm sieren.

Voor velen wordt Andrew Garfield beschouwd als de enige Spider-Man-acteur die niet aan de verwachtingen voldeed. Er waren veel redenen waarom het uiteindelijk niet lukte voor Garfield, en na verloop van tijd zullen mensen zich blijven concentreren op de versies van Tobey Maguire en Tom Holland.

Dus, is Andrew Garfield de slechtste Spider-Man? Laten we naar het bewijs kijken!

Zijn films hebben nooit de grens van $800 miljoen gekraakt

Als het gaat om het maken van superheldenfilms, is de naam van het spel het binnenhalen van een enorme hoeveelheid geld aan de kassa, en helaas voor Andrew Garfield is zijn versie van Spider-Man de enige die nooit oversteekt de $ 800 miljoen mark.

Een snelle blik op The-Numbers zal aantonen dat de kassabonnen van Garfield lang niet zo indrukwekkend waren als die van Tobey Maguire of Tom Holland.

Interessant is dat van de drie acteurs die Spider-Man hebben geportretteerd in een live-action film, Tom Holland de enige is die de mijlpaal van $ 1 miljard heeft gehaald met de film Spider-Man: Far From Home. Om eerlijk te zijn, de Nederlandse versie van Spider-Man bevindt zich in het Marvel Cinematic Universe, en die film kwam uit op de hielen van Avengers: Endgame.

Desalniettemin is er een merkbare dip bij het bekijken van de kassabonnen uit de tijd van Andrew Garfield als webslinger. Sommigen wijzen er snel op dat Tobey Maguire's versie van Spider-Man kleinere bonnetjes had dan die van Tom Holland, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de periode waarin Maguire's films werden uitgebracht.

Hoewel het gemakkelijk te zien is dat de Spider-Man-films van Andrew Garfield financieel succesvol waren, voldeden ze nog steeds niet aan de hoge verwachtingen die op hen waren gesteld. Blijkt dat er nog een opvallend bewijs is dat erop wijst dat zijn versie van Spider-Man de minst favoriete is.

Hij is de enige zonder een trilogie

Op dit moment zijn er een heleboel verschillende Spider-Man-films op het grote scherm geweest, en het feit dat Andrew Garfield de enige is die geen trilogie van de drie belangrijkste Spider-Man-acteurs heeft gekregen is een behoorlijk groot bewijsstuk.

Mensen kunnen zeggen wat ze willen over hoe verschrikkelijk Tobey Maguire's Spider-Man 3 was, maar aan het eind van de dag speelde Tobey een ongelooflijke versie van Spider-Man die getalenteerd en succesvol genoeg was om een hele trilogie te rechtvaardigen gebouwd rond zijn versie van het personage.

Nu zullen sommige mensen snel wijzen op het feit dat er slechts twee officiële Spider-Man-releases zijn geweest in het Marvel Cinematic Universe, maar degenen die MCU-nieuws hebben gevolgd, weten dat er een derde film komt in de volgende fase van de MCU. Dit betekent dat Tom Holland, net als zijn voorganger Tobey Maguire, officieel de trilogie-status zal bereiken met Spider-Man.

Helaas betekent dit voor Andrew Garfield dat hij de enige live-action Spider-Man-acteur is die geen kans heeft gekregen om een trilogie op het grote scherm te krijgen. Hoewel we er zeker van zijn dat er bij Sony een aantal interessante dingen aan het brouwen waren voor een derde foto, kozen ze er aan het eind van de dag voor om de boel te sluiten en een andere weg in te slaan.

Voor de meeste fans is het debat tussen Tobey Maguire en Tom Holland er een die nog een tijdje zal duren, maar Garfield's versie van het personage lijkt een beetje een bijzaak. Zelfs de acteur zelf heeft zijn ongenoegen geuit over die films.

Hoe Garfield denkt over zijn Spidey-films

Het spelen van een superheldenrol op het grote scherm brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee, en ondanks dat hij er alles aan heeft gedaan, was Andrew Garfield niet in staat om de Amazing Spider-Man-films naar het niveau te tillen waarop fans hoopten.

Om eerlijk te zijn tegenover Garfield, zou dit een zware taak zijn geweest voor elke acteur, en zijn twee films hadden een aantal waarderende fans.

In een interview vertelde Garfield over zijn tijd als Spider-Man en zei: "Ik had nooit het gevoel dat ik genoeg kon doen. En ik kon die films niet redden… ook al sliep ik niet. [lacht] En ik wilde… niet zeggen dat ik die films moest redden, maar ik kon ze niet zo diep en soulvol en… levengevend maken als ik ooit had kunnen dromen."

Het klinkt zeker alsof Garfield zelf op die foto's zit. In het grote geheel is zijn versie van Spidey gewoon niet zo memorabel als die van Maguire of Holland.

Aanbevolen: