Heeft Bob Barker ooit 'The Price Is Right' gemanipuleerd?

Inhoudsopgave:

Heeft Bob Barker ooit 'The Price Is Right' gemanipuleerd?
Heeft Bob Barker ooit 'The Price Is Right' gemanipuleerd?
Anonim

Als spelshows een hoofdbestanddeel van de Amerikaanse televisie zijn geweest, verdient The Price Is Right het bijna om in een eigen categorie te worden geplaatst. In de loop van achtenveertig seizoenen heeft de show kijkers geboeid met zijn levendige competitie, flitsende huishoudelijke artikelen en natuurlijk - zijn gastheer Bob Barker die de geest van de show - en de jaren zeventig - vijfendertig seizoenen lang levend hield. tot aan zijn pensionering in 2007.

Misschien omdat Barker zoveel jaren in zijn rol bleef, is hij in sommige huishoudens een beetje een mythische figuur geworden. Tussen zijn negentigste verjaardag op CBS en berichten dat Barker karate heeft geleerd van Chuck Norris, heeft de man zelf een aantal verontrustende complottheorieën gegenereerd.

Sommige fans vragen zich af hoeveel macht Barker over de show had. Is hij ooit zo ver gegaan om het resultaat te manipuleren?

The Bottom Line

Na wat onderzoek zijn we ervan overtuigd dat we kunnen melden dat Bob Barker The Price Is Right niet heeft gemanipuleerd, hoewel de show door de jaren heen is "geslagen" door zowel deelnemers als technische fouten.

Hoe weten we dat zeker?

Het antwoord is simpel: Barker was alleen de presentator van de show. Hoewel hij voor veel fans misschien de almachtige kracht leek die nummers riep en deelnemers verwelkomde, had Barker eigenlijk heel weinig invloed op de show. Als gastheer was zijn enige taak om naar het publiek te zwaaien en naar de camera's te glimlachen. Ondertussen werden achter de schermen de belangrijkste beslissingen genomen door producenten en uitvoerende producenten.

Het feit dat Barker de show nooit heeft gemanipuleerd, betekent echter niet dat The Price Is Right nooit door een sappig schandaal is getroffen.

De zaak van de gekruiste draad

In 2008 speelde een gelukkige deelnemer Plinko - het populairste spel van de show - toen ze spontaan dertigduizend dollar won. De enige vangst? Haar grote overwinning was een grote fout.

Plinko wordt gespeeld door chips in slots te gooien; afhankelijk van in welke sleuf de chip v alt, kunnen spelers tot $ 10.000 per worp winnen. Deelnemers kunnen maximaal drie fiches gooien om een maximum van $30, 000 te winnen.

Northern Star meldt dat om leuke commercials te maken, het netwerk acteurs inhuurt om te doen alsof ze gemiddelde mensen zijn die het maximale totaal winnen. De show zorgt ervoor dat de acteurs Plinko drie keer op rij "winnen" door een paar draden te kruisen, en zo het spel te manipuleren.

Volgens de outlet speelde de winnaar van 2008 toevallig Plinko nadat een van de bemanningsleden was vergeten het spel uit te schakelen. Onnodig te zeggen dat de deelnemer veel won, tot grote schrik van de showproducenten. Terwijl de grote overwinning van de speler van de camera's werd verwijderd voordat ze werd uitgezonden, mocht ze naar huis terugkeren met de forse prijs in de hand.

Aanbevolen: