Wat de cast van Seinfeld echt denkt over de finale van de show

Inhoudsopgave:

Wat de cast van Seinfeld echt denkt over de finale van de show
Wat de cast van Seinfeld echt denkt over de finale van de show
Anonim

De seriefinale van Seinfeld was vanaf het begin gedoemd te mislukken.

Hoe is het mogelijk om een serie zo geliefd, zo specifiek en zo belachelijk nonchalant te beëindigen? Kortom, dat is het niet. Het is een dwaas doel. Maar het moest gebeuren.

Als je je nog herinnert, voelde de finale van de Seinfeld-serie een beetje een afwijking van de rest van de serie. Maar dat was het doel van Seinfeld mede-bedenker Larry David. Hij wilde de hele cast van terugkerende personages terugbrengen en uiteindelijk zijn vier hoofdrolspelers straffen voor hun egoïstische gedrag… De aflevering bestond uit twee delen en voelde als een film. Het bracht de cast uit de coffeeshop en het appartement naar de grote boze wereld… Het was anders dan de rest van de serie… Het publiek was verdeeld… en de cast ook…

Er zijn een heleboel weinig bekende feiten over de Seinfeld-serie en de seriefinale, en dit omvat wie de cast en crew er echt over dachten.

Dus, wie vindt het klote? En wie staat te popelen om het te verdedigen?

Laten we eens kijken…

Seinfeld finale cast rechtszaal
Seinfeld finale cast rechtszaal

Larry David kwam eigenlijk terug voor de finale en staat erbij

Voor degenen die het niet weten, Larry David stopte eigenlijk een paar seizoenen voordat het eindigde met de show. Jerry Seinfeld en de andere producenten overtuigden hem echter om terug te keren om de finale te schrijven. Vanwege de eis om hem terug te laten keren, had Larry vrij spel over wat hij met de finale moest doen… Per slot van rekening was de man eigenlijk de vader van de show en de helft van de beste ideeën kwam voort uit zijn eigen verschrikkelijke ervaringen.

In een oogverblindend interview met Variety zei een van de producers van de show: Larry had ons alles kunnen pitchen en we zouden hebben gezegd: 'Fantastisch!' We hoeven deze last niet te dragen met de finale op onze schouders. We waren zo moe dat ik niet zeker weet of we de energie hadden kunnen opbrengen om toch een goede versie van wat dan ook te maken.”

Larry David bij het lezen van het Seinfeld-script
Larry David bij het lezen van het Seinfeld-script

Larry verdedigt al jaren zijn creatieve keuze voor de finale, ondanks het feit dat zoveel toeschouwers er problemen mee hadden.

In een interview met Bill Simmons had hij dit te zeggen: "Laat me even op mijn eigen hoorn tollen. Ik dacht dat het slim was om al die personages terug te brengen in een rechtszaal en tegen hen te getuigen voor wat ze deed, en vervolgens die clips liet zien, en ook waarom ze überhaupt werden gearresteerd. En om af te ronden - vergeet de zelfverheerlijking hier - ik dacht dat het slim was."

De cast was er niet zo enthousiast over, maar vond hun eigen zilveren voering… behalve misschien Jerry

Julia Louis-Dreyfus (Eliane), in een interview, had dit te zeggen…

"Ik weet dat er controverse over was", vertelde Julia aan Emmy TV Legends. "Maar ik vond het leuk."

Afgezien van het feit dat haar goede vriend Larry ervoor terugkwam, zei Julia dat ze de finale leuk vond omdat het voelde alsof ze een toeschouwer was. Vooral toen alle terugkerende personages door de rechtszaal kwamen om hun grieven te uiten. Het plaatste de hoofdcast in de positie waar ze op dezelfde manier konden worden vermaakt als het publiek.

In een interview met Emmy TV Legends deelde Jason Alexander (George) een iets andere mening over de ervaringen van de cast met de finale.

"Ik kan je niet vertellen of, eh, of Julia en Michael [Richards] of zelfs Jerry de laatste aflevering ingingen met de woorden 'Dit is geweldig! Dit is alles wat we wilden!' Ik kan je vertellen dat ik het voor mij een goede aflevering vond. Geen geweldige aflevering."

Jason zei vervolgens dat hij, net als Julia, het heerlijk vond om alle gezichten uit de serie terug in een aflevering samen te zien. Dus het proces van het maken van die aflevering was "vreugdig".

Seinfeld cast in de finale Julia Jason en Michael
Seinfeld cast in de finale Julia Jason en Michael

Michael Richards (Kramer) vond het idee in ieder geval briljant.

"Toen we de show maakten, wist ik zeker dat het interessant zou zijn. Ik weet niet of het de kritiek verdiende die het kreeg. Iedereen had enorme verwachtingen - God weet wat ze fantaseren - maar ik dacht het algemene idee was briljant. Het deed me denken aan het einde van Fellini's '8 ½'' waar alle personages naar voren komen en ze de cirkel rond zijn."

Wat betreft Jerry Seinfeld zelf, nou, hij is een beetje flip-floppy over dit alles…

In een Reddit AMA uit 2014 zei hij dat hij "erg blij" was met de finale, omdat het een manier was om alle mensen te bedanken die aan de show hebben gewerkt. Maar in 2017 in een interview op het New Yorker Festival zei hij dit: “Ik denk soms dat we het eigenlijk niet eens hadden moeten doen. Er was toen veel druk op ons om nog één grote laatste show te doen, maar groot is altijd slecht in comedy.”

The Seinfeld Reunion On Curb Your Enthousiasme stak plezier in de finale

Een van de meest creatieve beslissingen die goede maatjes Larry David en Jerry Seinfeld maakten, was het hosten van de Seinfeld-reünie op Curb Your Enthusiasm. Fans keken al heel lang uit naar een reünie van al hun favoriete personages. Maar Jerry en Larry hadden allebei uitgesproken hoe erg de meeste reünieshows zuigen.

Dus, wat is een betere manier om fans te sussen dan een show-in-a-show te doen die juist dat feit belachelijk maakte? In wezen was het het maken van een reünie-aflevering met scènes uit de reünie-aflevering … natuurlijk vond dit allemaal plaats in een compleet andere show die zich richtte op Larry David …

Seinfeld-reünie op Curb Your Enthusiasm
Seinfeld-reünie op Curb Your Enthusiasm

HBO's Curb Your Enthusiasm is een fictieve weergave van het werkelijke leven van Larry David, waar hij interactie heeft met een aantal 'echte' beroemdheden, dus het was logisch om er een Seinfeld-reünie op te organiseren.

Natuurlijk was de wereld van Curb Your Enthusiasm de dominante kracht, maar de achtergrond van het hele zevende seizoen was de cast die de reünieshow maakte.

Binnen het seizoen maakte elk castlid een grapje over hoe zwak de finale van de Seinfeld-serie was. Dat wil zeggen, behalve Larry. De showversie van hemzelf (net als de werkelijkheid) bleef hangen in de finale.

Hoewel het zevende seizoen van Curb Your Enthusiasm een reünieshow was, was het in veel opzichten de informele, waarheidsgetrouwe finale die veel fans wilden. En de hele cast leek tevreden.

Aanbevolen: