Hier is alles wat er mis ging met de nieuwe mutanten

Inhoudsopgave:

Hier is alles wat er mis ging met de nieuwe mutanten
Hier is alles wat er mis ging met de nieuwe mutanten
Anonim

Momenteel met slechts 34% op Rotten Tomatoes en 43% op Metacritic, met een score van 5,5 op IMDb, lijkt het lange wachten op New Mutants om op filmschermen te verschijnen gewoon niet de moeite waard - niet voor fans, voor de studio, of iedereen die erbij betrokken is.

Het publiek wachtte op The New Mutants sinds de eerste trailer drie jaar geleden uitkwam, en elke nieuwe aankondiging zorgde voor meer buzz.

Met een budget van meer dan $ 65 miljoen en een cast van jonge sterren, waaronder GoT's Maisie Williams en Anya Taylor-Joy, de rijzende ster van 2020, en gesteund door Marvel Entertainment, 20th Century Studios en anderen, verwachtten fans een kaskraker dat zou zelfs de X-Men in de Marvel-vouw kunnen brengen.

Met zulke slechte tot lauwe recensies lijkt een vervolg echter onwaarschijnlijk, waardoor de weg van de X-Men naar de MCU nog steeds een mysterie blijft.

mutanten
mutanten

De critici haten het

Critici in het hele land zijn over het algemeen niet aardig geweest voor New Mutants, met beschrijvingen variërend van "slechtste X-Men-film ooit" tot lauw "is niet verschrikkelijk", The New Mutants is ook een van de eerste films om te openen in een theatrale release sinds de COVID-19-pandemie.

Veel critici wijzen op de vertragingen in de productie als gevolg van de sluiting van de industrie als een reden voor een minder dan spannende film, evenals een script dat probeert te jongleren met elementen van horror, volwassen worden door tieners en actieverhalen over superhelden.

Het verhaal draait om een groep mutanten die tegen hun wil in een instelling worden vastgehouden. Ze hebben allemaal krachten die gevaarlijk zijn geworden, en ze proberen ze te achterhalen, vermoedelijk met de hulp van Dr. Cecilia Reyes, gespeeld door Alice Braga. Voeg een krachtige vijand toe en natuurlijk moeten ze allemaal samenkomen om te vechten. Het verhaal speelt zich af in het Fox X-Men-universum, met kleine verwijzingen naar Charles Xavier om de deal te bezegelen.

Een element van het complot dat de meeste critici leuk leken te vinden, is de centrale LGBTQ-relatie tussen Dani Moonstar van Blu Hunt en Wolfsbane van Maisie William.

Afbeelding
Afbeelding

Vertragingen en meer vertragingen

Voor The New Mutants is gemeld dat de studio een frisse look voor de franchise wilde – en een lager budget. Vulture citeert een anonieme bron. "Het was duidelijk dat dit X-Men tegen een prijs zou zijn."

De film zou een nieuw tijdperk in de X-Men-franchise inluiden. Fox, dat net een enorm succes had gehad met The Fault in Our Stars, koos dezelfde regisseur, Josh Boone, voor wat hij hoopte dat het een horror-tienercross-over zou worden.

De eerste trailer voor New Mutants verscheen in 2017.

Wat is er sindsdien gebeurd? Het Vulture-verhaal, naast vele andere, beweert dat productievertragingen voortkwamen uit Fox Studios, en kwamen in de vorm van verzoeken om herschrijvingen en heropnamen. Volgens berichten werd Warlock - een gedaanteverwisselaar die materie kan veranderen - aanvankelijk beschouwd als de belangrijkste schurk, maar hij werd gedropt omdat de speciale effecten erg duur zouden zijn geweest. Het verhaal wijkt nogal af van het bronmateriaal in stripboeken. Sommige rapporten zeggen dat het script in opdracht van de studio van richting veranderde, weg van het tienerdrama-aspect naar een strikt horrorfilmbenadering.

Boone moest zelf naar de media om de ongebreidelde geruchten over reshoots de kop in te drukken. De fusie tussen Fox en Disney duurde twee jaar, in die tijd was de cast veranderd. "Ik zal je dit vertellen: als er geen fusie was geweest, weet ik zeker dat we de reshoots op dezelfde manier zouden hebben gedaan als elke film pick-ups doet", vertelde Boone aan EW.kom. "Dat hebben we niet eens gedaan, want tegen de tijd dat de fusie rond was en alles geregeld was, was iedereen ouder."

De cast van The New Mutants-film
De cast van The New Mutants-film

Slechte timing verergerde het probleem

The New Mutants maakte deel uit van het pakket dat Disney in 2019 overnam van 21st Century Fox Studios in zijn miljoenendeal. De film was al vertraagd en kwam in een staat van onzekerheid terwijl de megafusie plaatsvond door het juridische proces.

Nadat de fusie eindelijk officieel en legaal was, was de volgende puzzel: paste de film, die een bloedbad en ander duister geweld omvat, in de gezinsvriendelijke agenda van Disney? Tegen die tijd in het proces was de release van The New Mutant s uitgesteld tot 3 april 2020. Vlak voor die datum legde de COVID-19-pandemie de hele industrie stil.

Disney heeft ervoor gekozen om critici de film niet te laten zien voordat deze op 28 augustus 2020 in de bioscoop wordt uitgebracht. Recensies voorafgaand aan de release zorgen over het algemeen voor een hype voor een nieuwe film, en de verhuizing werd gezien als een gebrek aan vertrouwen in The New Mutanten bij de studio.

Afgaande op de matige ondersteuning, lijkt de studio dat detail goed te hebben begrepen.

Aanbevolen: