Wat is er ooit gebeurd met 'America's Most Wanted'?

Inhoudsopgave:

Wat is er ooit gebeurd met 'America's Most Wanted'?
Wat is er ooit gebeurd met 'America's Most Wanted'?
Anonim

Door de kloof tussen entertainment en het huidige culturele klimaat te overbruggen, kan de erfenis van een stukje entertainment worden gevestigd. Een voorbeeld van zo'n culturele entiteit was tientallen jaren lang een hoofdbestanddeel van televisie, waardoor er vaak veel gesprekken ontstonden die zich uitstrekten over verschillende culturele landschappen.

America's Most Wanted leidde tot een gesprek tussen de echte wegen tussen entertainment en wat er in het echte leven gebeurde; de langlopende show brak elke kloof tussen entertainment en realiteit. De onderzoekende tv-show was bedoeld om kijkers inzicht te geven in de serieuzere elementen van het leven, en tegelijkertijd een gevoel van hoop te bieden op basis van het eeuwenoude idee van de 'slechte mensen' die misdaden hebben begaan, met gevolgen en degenen die worden getroffen door hun acties in een strafzaak een gevoel van afsluiting en opluchting krijgen, en een kans om vooruit te komen vanuit een donkere situatie.

De show ging eind jaren tachtig in première en werd in 2012 niet meer uitgezonden. In een wereld waar true crime-podcasts enorm populair zijn en documentaires gebaseerd op extreem beroemde true crime-zaken zoals de onlangs opgeloste zaak van de "Golden State Killer" boeken en opmerkelijke documentaires inspireren, is het logisch om terug te keren naar America's Most Wanted, de erfenis ervan te herontdekken en je af te vragen of de show nog een plaats zou hebben in het huidige culturele klimaat dat grotendeels wordt bepaald door politieke en sociale onrust.

Wat is er gebeurd met de meest gezochte Amerikaan?

John Walsh-promotiefoto voor America's Most Wanted
John Walsh-promotiefoto voor America's Most Wanted

America's Most Wanted's aantrekkingskracht werd vrijwel direct uit de poort gecementeerd sinds de uitzending in 1988 begon. De show bracht het publiek samen omdat het verhalen over strafzaken verbeeldde en de 'donkere kant' van de samenleving blootlegde, niet het verbergen van elk element van het proces dat de show wilde onderzoeken, wat de bedoeling was om elk element van strafzaken te onderzoeken; Misschien kwam de wijdverbreide aantrekkingskracht van de show voort uit het idee dat kijkers direct betrokken waren bij het strafrechtelijk proces, en het het gevoel gaven dat ze direct bijdroegen aan een triomfantelijke uitkomst van een zaak, door een rol te spelen bij het vormgeven van elk element van resulterende positiviteit na een periode van duisternis voor alle betrokkenen.

Het uitgangspunt voor America's Most Wanted sprak niet alleen kijkers over de hele wereld; John Walsh bezat een diep persoonlijke band met de bedoeling van de show. De jonge zoon van Walsh werd in 1981 vermoord toen de jongen nog maar zes jaar oud was. Walsh was begrijpelijkerwijs buiten zichzelf met vragen terwijl hij probeerde antwoorden te zoeken voor de uiterst lastige situatie. Volgens NBC News had de jonge Adam Walsh zijn leven verloren door onthoofding, en het proces om volledige gerechtigheid te vinden werd vertraagd omdat de verantwoordelijke partij had bekend dat hij het leven van de jonge jongen had genomen en de verklaring had "ingetrokken", en de man een nummer had gemaakt van valse beweringen van het nemen van het leven van vele anderen.

jonge Adam Walsh die honkbal speelt
jonge Adam Walsh die honkbal speelt

John Walsh's persoonlijke band met het brengen van gerechtigheid voor iedereen met de bedoeling gerechtigheid te brengen door middel van gecompliceerde, aan ware misdaad gerelateerde entiteiten. De show debuteerde zeven jaar nadat Walsh' zoon werd vermoord, en de wereld was meteen gefascineerd door de show met gedetailleerde verhalen van dezelfde geest en andere verhalen over grotendeels onopgeloste strafzaken. De manier waarop kijkers bij de casussen werden betrokken, vergde veel zorg bij het nabootsen van details, op de meest nauwkeurig mogelijke manier.

De combinatie van de gedetailleerde gearchiveerde beelden en de terugkerende slogan van John Walsh, "Onthoud, je kunt een verschil maken" zorgde voor interactie van de kijker en zorgde voor een collectief cultureel gesprek, tot het punt waarop een select aantal van de voortvluchtigen genoemd in de geprofileerde cases werden zelfs bewust gemaakt van hun publieke perceptie en de fascinatie rond hun cases. Volgens CBS News was een van de vroege geprofileerde voortvluchtigen "gevestigd in een appartement nadat hij zich vier dagen had verstopt nadat hij zichzelf in de show had gezien."

De annulering van America's Most Wanted in 2012 en de meer recente culturele fascinatie voor echte misdaad door middel van documentaires en podcasts, blijft een mysterie, vooral toen de show halverwege de jaren negentig bijna werd geannuleerd, maar overleefde dankzij het massale publiek verontwaardiging. Op het moment dat de show werd geannuleerd, bracht de invloed van America's Most Wanted gerechtigheid door 1.202 voortvluchtigen te vangen, volgens een Vulture-artikel dat in 2012 werd gepubliceerd. Met zoveel positiviteit gegenereerd door zijn invloed, hoe kan een populaire cultuur die een brede culturele invloed is geworden, geen plaats hebben in het huidige culturele klimaat?

America's Most Wanted Remains 'Wanted'

Amerika's Most Wanted-poster
Amerika's Most Wanted-poster

Het was moeilijk om een antwoord op deze vraag te krijgen, en zelfs John Walsh begreep niet waarom de show werd geannuleerd nadat deze kort nieuw leven was ingeblazen. Walsh erkende de verwarring en zei: "Ik denk dat het een geweldig gebruik van televisie is en ik hoop dat het zo blijft", in een interview met CBS This Morning via CBS News. Hij ging verder in op de drempel die de show heeft overschreden door echte misdaad te combineren met entertainment, en voegde eraan toe: "[De show] is echt het laatste redmiddel."

Het idee voor America's Most Wanted om een 'nieuwe' plek in de hedendaagse populaire cultuur te vinden, is misschien dichterbij realiteit. In januari 2020 meldde Deadline dat de show in gesprek is om nieuw leven in te blazen en werd rondgekeken naar netwerken voor een huis. De makers kennen de potentiële kracht van het succes van de show; Fox Alternative-president Rob Wade deelde: "Misdaad is iets dat enorm wordt geconsumeerd - zeker via kabel en streaming - maar niet zonder script is gekraakt op een netwerk."

Wat er ook gebeurt met de toekomst van America's Most Wanted in termen van voortzetting van de franchise, de show heeft gediend als een pijler op meerdere culturele wegen, wat bewijst dat er positiviteit kan zijn in de ingewikkeld gecompliceerde wereld van echte misdaad, door ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend via een cruciale brug tussen amusement en realiteit, kan het bewijzen van een collectief gevoel van eenheid het rechtsproces met succes voor miljoenen vooruit helpen.

Aanbevolen: