Waarom Michael Keaton niet terugkwam voor Batman 3

Inhoudsopgave:

Waarom Michael Keaton niet terugkwam voor Batman 3
Waarom Michael Keaton niet terugkwam voor Batman 3
Anonim

Er zal meer dan één Batman zijn in de komende Flash-film. Ja, het DC-universum heeft bevestigd dat Michael Keaton opnieuw de cape en kap zal aantrekken om de iconische Dark Knight te spelen.

Voor velen was Michael Keaton de definitieve Bruce Wayne/Batman. Hoewel zijn twee Batman-films van een andere generatie en stijl waren, blijven ze enkele van de beste Batman-films die er zijn. Michael Keaton had ook een kalme, charismatische en emotionele energie die de andere Batman's gewoon niet helemaal hebben genageld. Hoewel mensen als Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale en Ben Affleck allemaal iets van zichzelf hebben toegevoegd aan het geliefde personage. Ik hoop dat Robert Pattinson hetzelfde zal doen in The Batman van volgend jaar.

Tot op de dag van vandaag zijn fans van Batman uit 1989 en Batman Returns uit 1992, geregisseerd door Tim Burton, niet blij dat ze geen direct vervolg hebben gekregen. Sterker nog, ze waren boos dat Michael Keaton de franchise verliet en dingen overhandigde aan Val Kilmer en regisseur Joel Schumacher. En laten we eerlijk zijn, Batman Forever en het vervolg, Batman & Robin, hebben de franchise jarenlang getankt.

Maar Michael had legitieme redenen dat hij niet terugkwam voor een derde film.

Michael Keaton als Bruce Wayne
Michael Keaton als Bruce Wayne

Het vertrek van Tim Burton had veel te maken met de beslissing van Michael

Terwijl Michael Keaton langer bleef hangen voor discussies en de ontwikkeling van zijn derde Batman-film dan regisseur Tim Burton deed, hielp het vertrek van de beroemde regisseur de zaken niet.

Tim Burtons eerste Batman-film in 1989 was een enorme hit. Het publiek was dol op Jack Nicholson als The Joker, de gothic/noir-stijl van Tim en natuurlijk Michael Keaton als het titulaire personage.

Michael Keaton Tim Burton Jack Nicholson Joker
Michael Keaton Tim Burton Jack Nicholson Joker

Maar het vervolg van Tim Burton kreeg gemengde reacties. Hoewel veel die-hard fans Batman Returns verkiezen boven Batman, vooral vanwege de uitstekende optredens van Danny DeVito en Michelle Pfieffer als respectievelijk The Penguin en Catwoman, deed de studio dat niet.

Volgens Den Of Geek bracht Batman Returns maar liefst $ 266 miljoen op aan de wereldwijde kassa, maar oudersgroepen en (nog belangrijker) McDonald's waren woedend. Dit komt omdat de film op de markt was gebracht voor kinderen, maar veel volwassen thema's, geweld en de druipende groene smurrie van de Penguin presenteerde, waarvan Tim Burton grapte dat McDonald's herinnerde aan het voedsel dat ze Amerika geven.

Michael Keaton en Michelle Pfieffer in Batman Returns
Michael Keaton en Michelle Pfieffer in Batman Returns

Hierdoor wilde Warner Brothers de franchise opnieuw evalueren. Ze nodigden Tim Burton uit voor een vergadering, maar hij kon zien dat ze niet wilden dat hij terugkeerde naar het project. De regisseur van Beetlejuice was al aan het plannen wat hij zou doen met zijn derde film, waarbij Billy Dee Williams zou terugkeren als Harvey Dent en Two-Face zou worden. Maar nadat Tim de sfeer had gekregen dat hij niet langer gewenst was, dumpte hij de scène ten gunste van een Superman-film die dat nooit was.

Warner Brothers besloot om Joel Schumacher in de arm te nemen, die graag kostuums en voertuigen ontwierp die mooi zouden werken als speelgoed in Happy Meals. De film kreeg een grote facelift, net als het script…

Michael had grote problemen met het script

Tijdens de podcast "Awards Chatter" van The Hollywood Reporter in 2017, onthulde Michael Keaton dat de grootste reden voor zijn vertrek was dat het script voor Batman Forever "slecht" was.

Tijdens de discussie over de derde film in de franchise zei Michael: "Het script was nooit geweldig. Ik begreep niet waarom [Schumacher] wilde doen wat hij wilde doen… Ik wist dat er problemen waren toen hij zei: 'Waarom moet alles zo donker zijn?'”

Het is duidelijk dat Michael (zoals velen van ons) niet geboeid was door de levendige en stripachtige stijl van Joel Schumacher. In plaats daarvan gaf hij de voorkeur aan de ruige, gotische, graphic novel-look die Tim Burton zo goed wist vast te leggen in de eerste twee films.

Bovendien hoopte Michael op een veel persoonlijker Batman-verhaal voor zijn derde uitje. Zeker gezien de negatieve reacties op Batman Returns uit de kindvriendelijke markt. Toch probeerde hij een beetje te blijven ontwikkelen om een open geest te houden… Dat, en ze betaalden hem veel geld.

In een interview met The Guardian zei hij: "Ik heb geprobeerd geduld te hebben, maar na een bepaald moment dacht ik: ik kan dit niet meer aan, dit wordt verschrikkelijk. Maar kijk,, er was echt een vreselijke smaak in de jaren '90, en daar heb ik helaas helaas aan bijgedragen."

Hij voegde er ook aan toe: Het was een tijd van nouveau riche excessen - iedereen stond bekend om hun jets en hun spullen. En ik dacht, ik zit in deze baan voor de lange termijn, ik wil dit niet En de waarheid is dat ik niet opschep, maar ik had gelijk.'

Hoewel we niet blij zijn dat Michael Keaton de Batman-franchise heeft verlaten, heeft hij zeker de juiste keuze gemaakt door Batman Forever te vermijden.

Batman Forever-poster
Batman Forever-poster

Hoewel we nooit de Batman 3 hebben gekregen die we verdienden, lijkt het erop dat we iets gedenkwaardigs kunnen krijgen in de komende Flash-film waarin Michael Keaton zal terugkeren als Batman in een alternatieve dimensiefilm waarin Ben Affleck Batman zal zijn als goed.

Laten we hopen dat ze deze ook niet verknoeien.

Aanbevolen: