De echte reden waarom Michael Keaton terugkeerde naar tv voor 'Dopesick

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Michael Keaton terugkeerde naar tv voor 'Dopesick
De echte reden waarom Michael Keaton terugkeerde naar tv voor 'Dopesick
Anonim

Hulu's nieuwe gelimiteerde serie, Dopesick heeft alle shockers voor alle soorten kijkers. Ten eerste vertelt het het verhaal van hoe de opioïde-verslavingscrisis in de VS begon en hoe het vele levens heeft beïnvloed. Dan is er nog de geheel opgewekte Will Poulter, 28, naar wie fans in sommige afleveringen dorst hebben - "narnia dork no more vervelend", zeggen ze. Maar afgezien van de dorst, wat veel mensen zich niet realiseren, is dat Michael Keaton, 70, na bijna 40 jaar terugkeerde naar de tv door deze serie.

De laatste keer dat de Batman-ster een vaste klant was, was toen hij speelde in de sitcom uit 1982, Report to Murphy. Daarna maakte de acteur ongeveer 53 films en enkele tv-gastoptredens. Hij is ook van plan om te schitteren in twee aankomende films in 2022 - Morbius en The Flash, waar hij zijn rol als Batman zal hernemen. Ondanks zijn ongeëvenaarde bereik in Hollywood, geeft de Oscar-genomineerde toe dat hij door de jaren heen meer projecten had kunnen doen. Hij neemt zijn werk echter 'serieus', dat hij niet zomaar alle rollen kan aannemen die Hollywood aanbiedt. Dus wat leidde tot zijn recente tv-comeback? Dit is wat Keaton heeft gezegd over deelname aan de cast van Dopesick.

Hollywood afwijzen

In augustus 2021 vertelde Keaton aan The Hollywood Reporter hoe hij kon voorkomen dat hij getypecast werd. "Ik heb zoiets van: 'Ik vraag me af of ik dat voor elkaar kan krijgen? Hoe lang kan ik mensen nog voor de gek houden?'", zei de acteur over zijn carrièrekeuzes. "Ik zou me kapot schieten als ik de hele tijd hetzelfde zou moeten spelen. Ik denk niet dat ik dit meer zou doen. Ten eerste zouden mensen zo verveeld met me zijn geweest dat het zou al lang geleden zijn geweest. Ik verlies ook vrij snel mijn interesse, wat niet per se een bewonderenswaardige kwaliteit is."

De Beetlejuice-ster legde uit dat zijn nieuwsgierigheid en obsessie de belangrijkste redenen waren waarom hij zijn rollen kon diversifiëren. "Het is een combinatie van nieuwsgierig zijn, niet om een fout te maken, maar bijna obsessief," zei hij. "Ook de uitdaging. Soms werkt het en soms werkt het niet. Maar ik zal mezelf een beetje de eer geven dat ik dit zo lang heb volgehouden en nog steeds dat doe, en dan dat, en dan dat." Het is ook de reden waarom hij weigerde een derde Batman-film te maken.

"Ik kreeg een paar rollen aangeboden waarvan ik de meeste mensen niet deed, het klopte niet", onthulde hij. "Maar als je het mij vraagt, als je niet op jezelf gokt, zou dat zorgwekkend zijn. Als ik destijds een strategie had, wilde ik mezelf de mogelijkheid bieden waar ik keuzes kon maken. Ik wil zien hoe breed kan ik deze [carrière] maken." Met zijn vluchtige interesse is het volkomen logisch waarom hij nooit overging op televisiewerk.

Waarom keerde Michael Keaton terug naar tv voor 'Dopesick'?

Wanneer je de Instagram-pagina van Keaton bezoekt, word je begroet door talloze krantenkoppen en snapshots van tv-nieuws. De man blijft graag op de hoogte van de actualiteit, vooral als het om sociaal-politieke zaken gaat. Daarom wilde hij deel uitmaken van Dopesick. "Dit ging echt ergens over", vertelde hij aan Entertainment Weekly. "En elke keer dat je de kans krijgt om bewustzijn te creëren voor iets dat er echt toe doet, is dat een goede zaak."

Hij voegde eraan toe dat hij onder de indruk was van de richting van de show. "Het schrijven was echt, echt goed", zei hij over waarom hij zich aangetrokken voelde tot het spelen van Samuel Finnix, een dokter uit een klein stadje die moest geloven dat OxyContin een innovatieve pijnbehandeling was. "En ik had veel dingen gelezen. Er zijn zoveel goede dingen op televisie dat het een beetje belachelijk is. Het is niet alsof mensen me nog nooit dingen hebben aangeboden. Er was gewoon niets dat ik echt wilde doen of ik had het te druk. Deze was gewoon beter dan de meeste."

In een gesprek met The Hollywood Reporter zei Keaton dat het script hem deed beseffen hoe ernstig de opioïde-epidemie is. "Je begint echt te lezen en je zegt: 'Holy shit, hierdoor lijkt de tabaksindustrie op schoenenverkopers'", zei de Birdman-acteur. "Ze waren iedereen aan het voorbereiden. Vergelijk dat eens met een jongen die wiet verkoopt nadat hij vrij is van zijn werk bij McDonald's. Hoeveel kwaad doet die verdomde jongen? Dit is gewoon een soort verraderlijke hebzucht."

Hoe werd Michael Keaton gecast voor 'Dopesick'

"Hij was ons eerste aanbod", zei de maker van de show, Danny Strong, over het casten van Keaton. "We boden Michael de rol van Finnix aan, en hij zei ja, en ik werd weggeblazen, omdat hij al tien jaar geen televisie had gedaan, ik weet het niet? Dat was een enorm moment in het leven van de show." De regisseur van de serie, Barry Levinson, sprak ook zijn bewondering uit voor de integriteit van de acteur."Kijk, hij had een franchisepersonage in Batman, maar hij stapte ervan af omdat hij andere personages wilde achtervolgen, hoe groot die ook waren," zei Levinson over de ster van The Founder.

"Hij verlangt ernaar om dingen uit te proberen, in plaats van zich zorgen te maken over: 'Wat is mijn identiteit in de filmwereld?'", vervolgde hij. "Sommige van deze strips hebben een komische persoonlijkheid, en hij was daar gewoon aan het praten. Hij had een gemak, een natuurlijke kwaliteit." Gelukkig dacht Keaton dat het project op het juiste moment kwam. "De timing was goed en de kwaliteit van het project was echt goed. Dus waarom niet?" zei de acteur.

Aanbevolen: