Waarom Michael Keaton geen van de andere 'Batman'-films heeft gezien

Inhoudsopgave:

Waarom Michael Keaton geen van de andere 'Batman'-films heeft gezien
Waarom Michael Keaton geen van de andere 'Batman'-films heeft gezien
Anonim

Met de aankondiging dat er meer dan één Batman in de komende Flash-film zal zijn, wil Michael Keaton misschien teruggaan en enkele van die andere Batman-films bekijken. Dat komt omdat hij een van die Batmans zal zijn, die zijn kijk op het personage na tientallen jaren zal herhalen, volgens Deadline.

Terwijl de DC-films nogal wat acteurs hebben gezien die de cape en de kap droegen, geloven velen dat Michael Keaton's Batman de beste was. Zijn films waren ook waanzinnig succesvol aan de kassa en bevatten veel gedenkwaardige uitvoeringen van onder meer Jack Nicholson, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Billy Dee Williams en Kim Basinger. Op zijn minst zette Michael het toneel voor alle Batman-films sinds Batman uit 1989 en Batman Returns uit 1992, die beide werden geregisseerd door de legendarische excentrieke filmmaker Tim Burton. Daarom waren fans boos toen hij niet terugkeerde voor een derde Batman, hoewel er veel redenen zijn waarom.

Niet alleen keerde Michael niet terug naar het personage, maar hij heeft niemand meer op hem zien nemen sinds… Dit is waarom…

Michael Keaton als Batman in Batman Returns
Michael Keaton als Batman in Batman Returns

Batman heeft veel overgangen doorgemaakt/gaat door

Sinds Michael Keaton Bruce Wayne/Batman speelde op het grote scherm, hebben Val Kilmer, George Clooney en Christian Bale (in de ongelooflijke trilogie van Christopher Nolan) allemaal hun kijk op het personage gedeeld. Daarna nam Ben Affleck natuurlijk de rol van Batman op zich in de DCEU-films, waaraan Michael Keaton zal deelnemen dankzij het multiversum.

We weten niet zeker of Robert Pattinsons schijnbaar aparte kijk op de Dark Knight in The Batman van volgend jaar hier een rol in speelt. Het uiterlijk en de toon van de trailer lijken ons te vertellen dat het in zijn eigen wereld is en geen interactie zal hebben met de andere Batman-films.

Robert Pattinson als Batman
Robert Pattinson als Batman

Hoe dan ook, we weten dat Michael op zijn minst vertrouwd moet raken met de versie van Ben Affleck, aangezien ze zullen samenwerken in hetzelfde filmuniversum.

Het was het onderwerp van de kritiek die Ben Affleck ontving omdat hij werd gecast als Batman, dat Michael Keaton ertoe aanzette om te praten over zijn relatie met de andere Batman-films.

Michael Keaton heeft geen van de uitvoeringen in hun geheel gezien… Echt

Tijdens een interview in 2015 met HuffPost Live, werd Michael Keaton gevraagd naar de acteurs die na hem de rol van Batman op zich namen, evenals de kritiek van Ben Affleck.

Ben Affleck als Batman
Ben Affleck als Batman

"Ja, ik weet niet, wie ben ik om te oordelen. Ben zal waarschijnlijk geweldig zijn, "zei Michael voordat we Ben Affleck voor het eerst zagen in Batman V Superman: Dawn Of Justice."En Christian Bale is een monster. Hij is zo'n fijne acteur. En ik moet zeggen, ik neem aan dat hij geweldig is. Want ik heb nog nooit een van hen gezien."

Christian Bale als Batman
Christian Bale als Batman

Michael zei natuurlijk niets over Val Kilmer's optreden in Batman Forever, de film waardoor hij de franchise verliet, noch over George Clooney's kijk op de verguisde Batman & Robin.

Hij zei ook dat hij gelooft dat Christopher Nolan een genie is en dat zijn Dark Knight-trilogie waarschijnlijk geweldig is. Michael beweerde dat hij fragmenten heeft gezien, maar nooit het hele ding.

Michael zei echter dat hij "een groot stuk" van Heath Ledger's optreden als The Joker in The Dark Knight zag en hij vond hem gewoon ongelooflijk.

Maar Michael is meer gefocust op de ervaring die hij had met het maken van de originele twee Batman-films (afgezien van Adam West's slapstick-opname in de jaren zestig). De HuffPost-interviewer was het er ook mee eens dat er iets heel speciaals was aan die films. Met name de waanzinnige art direction van Anton Furst en hoe ze meer scènes hadden. Er was meer charme. Het waren niet allemaal actiescènes.

"Dat is wat er is veranderd", beaamt Michael en zei dat Tim Burton's versie 100% origineel was. En het was Tim Burton die die donkerblauwe/zwarte kleurtoon zette waarop bijna alle andere Batman-films zijn geïnspireerd.

Het lijkt er niet op dat Michale Keaton er bewust op uit was om de andere Batman-films niet te kijken, met misschien uitzondering van Batman Forever en Batman & Robin. Maar het lijkt erop dat hij zijn eigen stempel op de serie niet wilde wegnemen. Bovendien lijkt het er niet op dat de andere Batman-films zijn kopje thee zijn. Hij heeft veel tijd besteed aan het maken van superheldenfilms, misschien wilde hij gewoon even een pauze nemen…

Michael Keaton als Bruce Wayne en Batman
Michael Keaton als Bruce Wayne en Batman

Gelukkig voor ons is de superheldenpauze van Michael Keaton voorbij. Binnenkort zal hij terugkeren in de komende Flash-film en de Batman-spotlight delen met Ben Affleck… en misschien andere Batman-acteurs, wie weet wat DC voor ons in petto heeft.

Aanbevolen: