Heeft het verlaten van de MCU invloed gehad op het vermogen van Robert Downey Jr.?

Inhoudsopgave:

Heeft het verlaten van de MCU invloed gehad op het vermogen van Robert Downey Jr.?
Heeft het verlaten van de MCU invloed gehad op het vermogen van Robert Downey Jr.?
Anonim

Een Hollywood-filmster zijn kan je een enorm, enorm vermogen opleveren, vooral als je de hoofdrol speelt in enorm succesvolle superheldenfilms. Christian Bale heeft een nettowaarde van $ 120 miljoen dollar dankzij zijn rol als Batman, en Henry Cavill heeft een nettowaarde van $ 40 miljoen dollar, mede dankzij zijn rol als Superman. Maar weinig superhelden hebben zo'n groot vermogen als de iconische Hollywood-ster Robert Downey Jr.

Best bekend om zijn werk als Tony Stark in de Iron Man-franchise, heeft de Oscar-genomineerde acteur nu een nettowaarde van $ 300 miljoen dollar, en verdiende naar schatting $ 400 miljoen dollar met zijn rol als Tony Stark in verschillende Marvel-films en daaropvolgende franchises. RDJ is tegenwoordig een van de best verdienende acteurs van Hollywood, maar zijn vermogen en zijn carrière waren niet altijd op het niveau dat ze nu zijn. Hoe heeft zijn toetreding tot het Marvel Cinematic Universe zijn nettowaarde enorm vergroot, en heeft het verlaten van het Marvel Cinematic Universe het negatief beïnvloed?

6 vroege dagen

Op slechts 27 jaar oud was Robert Downey Jr. een jonge, rijzende ster. Genomineerd voor een Oscar voor zijn vertolking van de legendarische stomme filmacteur Charlie Chaplin in de film Chaplin uit 1992, was RDJ nog maar net begonnen aan zijn pad naar een van Hollywood's meest productieve filmcarrières. Hoewel hij nog het salaris moest verdienen dat hij vandaag regelmatig mee naar huis neemt, was hij op weg naar een lucratieve carrière dankzij zijn uitstekende prestaties.

5 Drugkosten

Robert Downey Jr.'s pad naar het wereldwijde sterrendom kwam met de hik. Na zijn Oscar-nominatie viel de acteur in een precair patroon van drugsmisbruik en arrestatie, gevolgd door een verblijf in een afkickkliniek en terugvallen, zijn eerste arrestatie was voor het bezit van cocaïne, heroïne en een ongeladen pistool. Na ongeveer vijf jaar van deze gevaarlijke cyclus werd RDJ clean en bleef hij voor altijd clean, waardoor hij op een hernieuwd pad naar Hollywood-sterrendom werd gestuurd.

4 Voordat Iron Man

Ondanks zijn hervonden nuchterheid had de ster moeite om een acteerbaan te vinden en te behouden. Productiestudio's hadden vaak moeite om een verzekering voor de acteur te krijgen, waardoor het moeilijk voor hem was om werk te vinden en te behouden. Robert Downey Jr. kan getuigen van de voordelen van het hebben van hoge vrienden. Zijn hechte vriendschap met de iconische regisseur Mel Gibson veranderde zijn professionele leven, toen Gibson de verzekeringsborg betaalde die nodig was voor RDJ om op te treden in The Singing Detective. Het landen van deze rol opende de deur voor hem, die later tegenover Halle Berry in Gothika werd gecast. Het ultieme domino-effect, deze rol leidde hem naar zijn hernieuwde Hollywood-sterrendom en bezorgde hem uiteindelijk de rol van Tony Stark in de Iron Man-franchise en daaropvolgende Marvel-franchises.

3 Iron Man Days

Geen onbekende om te worstelen, Robert Downey Jr.'s pad om in Iron Man te worden gegoten, verliep moeizaam. Regisseur Jon Favreau, bekend van het regisseren van andere blockbuster-films zoals Elf en de live-action remake van The Lion King, regisseerde de eerste twee delen van de Iron Man-franchise. Favreau, overtuigd dat RDJ de beste acteur was om Tony Stark tot leven te brengen, wist dat hij RDJ wilde casten, maar hij moest de studio-executives overtuigen. Na een gevecht met de studio die zo intens was als die van Iron Man, zou RDJ Tony Stark spelen. Dankzij Favreau's vurige verdediging van de acteur, klom het vermogen van RDJ aanzienlijk.

2 Iron Man-inkomsten

Het duurde niet lang voordat RDJ enorme hoeveelheden geld begon te verdienen voor zijn rol als Tony Stark, maar zijn inkomsten waren bescheiden volgens Hollywood-normen. Het salaris van de nu legendarische acteur voor de eerste Iron Man-aflevering was slechts $ 500.000 dollar. Dankzij het succes van de film werd zijn salaris voor de tweede aflevering verhoogd tot $ 10 miljoen. Toen hij zijn rol voor The Avengers hernam, was zijn salaris opnieuw $ 10 miljoen, maar hij werkte backend-deals uit die zijn totale inkomsten opdreven tot een gerapporteerde $ 50 miljoen dollar, wat hij herhaalde voor de derde aflevering van Iron Man. RDJ bleef bedragen salderen variërend van $ 15 miljoen tot $ 80 miljoen voor elke volgende film waarin hij de miljardair zakenman superheld portretteerde, zijn inkomsten voor het personage bedroegen naar schatting $ 400 miljoen dollar.

1 Zijn nettowaarde vandaag

Robert Downey Jr.'s Marvel-salaris lijkt misschien moeilijk te verslaan, maar met de referenties die hij verdiende met het spelen van Tony Stark, kan RDJ forse salarissen bedingen voor elke rol die hij speelt. De acteur nam $ 20 miljoen mee naar huis voor zijn gelijknamige rol in Dolittle, zijn eerste rol sinds het verlaten van het Marvel Universum. Het v alt nog te bezien welke salarissen zijn volgende rollen hem zullen opleveren, maar zijn inkomsten uit zijn Marvel-werk hebben hem een ongelooflijke hoeveelheid geld opgeleverd, naar schatting $ 300 miljoen. Gebaseerd op zijn Dolittle-salaris, is het veilig om te zeggen dat hij veel geld zal blijven vergaren.

Aanbevolen: