Hoe het vermogen van Brendan Fraser is beïnvloed door zijn recente comeback

Inhoudsopgave:

Hoe het vermogen van Brendan Fraser is beïnvloed door zijn recente comeback
Hoe het vermogen van Brendan Fraser is beïnvloed door zijn recente comeback
Anonim

Er was eens een tijd dat Brandan Fraser een van de beroemdste namen in Hollywood was. Hij speelde in verschillende grote films in de jaren 1990 en 2000. In de jaren 2010 stopte hij met het plaatsen van hoofdrollen in grote budgetfoto's en verdween hij naar de achtergrond.

Hoewel hij nooit stopte met acteren, kreeg Brendan Fraser niet meer zoveel spraakmakende rollen. Als gevolg daarvan verdiende hij minder geld (terwijl hij nog steeds probeerde zijn hoge alimentatie en kinderbijslag bij te houden) en begon zijn vermogen af te nemen. De laatste jaren heeft hij echter een soort comeback gemaakt. Dit is hoe zijn vermogen is beïnvloed door zijn recente comeback.

7 Brendan Fraser's opkomst naar de top

Brendan Fraser als Rick O'Connell in The Mummy 3
Brendan Fraser als Rick O'Connell in The Mummy 3

Brendan Fraser begon in 1991 in Hollywood te werken, toen hij rollen kreeg in zowel film als tv. Zijn grote doorbraak kwam het jaar daarop toen hij de titelrol speelde in Encino Man, een film over een in het ijs bevroren holbewoner die zichzelf ontdooit in het moderne Los Angeles. Hij werd al snel een grote filmster en kreeg hoofdrollen in films als George of the Jungle (1997), Gods and Monsters (1998) en The Mummy (1999). The Mummy bracht een extreem lucratieve filmfranchise voort en Fraser zou 46 miljoen dollar hebben verdiend voor zijn werk in The Mummy-films.

6 Zijn populariteit nam in de loop der jaren af

Fraser's succes zette zich voort tot ver in de jaren 2000, toen hij speelde in Looney Tunes: Back in Action (2003), Journey to the Center of the Earth (2008) en Inkheart (2008). Na 2008 begon zijn carrière echter een neerwaartse wending te nemen. Zijn personage is geschreven uit het vervolg op Reis naar het middelpunt van de aarde, en Inkheart heeft nooit een vervolg gekregen, misschien omdat het middelmatige recensies kreeg en nauwelijks winst maakte aan de kassa. Hoewel Fraser in 2010 in twee grote films speelde - Extraordinary Measures (2010) en Furry Vengeance (2010) - waren beide films flops aan de kassa. Daarna kreeg hij meer dan tien jaar geen live-action rol in een grote studiofilm.

5 Wat is er met zijn carrière gebeurd?

Brendan Fraser stierf bijna
Brendan Fraser stierf bijna

Brendan Fraser besloot niet zomaar te stoppen met acteren in grote studiofilms. In plaats daarvan ging hij door verschillende ontberingen in zijn persoonlijke en professionele leven waarvan hij denkt dat het zijn carrière beïnvloedde. In 2003 werd hij betast door een belangrijke Hollywood-manager tijdens een professionele lunch. Hoewel hij zijn verhaal een aantal jaren niet openbaar heeft gemaakt, heeft hij wel om excuses gevraagd, en hij denkt dat hij zijn carrière heeft geschaad door zo'n hooggeplaatste man van seksueel wangedrag te beschuldigen. In 2007 scheidde Fraser van zijn vrouw, met wie hij sinds 1993 samenwoont en met wie hij drie kinderen deelt, en hun scheiding leidde tot verschillende juridische problemen rond alimentatie en kinderbijslag. In 2016 overleed de moeder van Fraser. Al deze ontberingen hebben mogelijk een rol gespeeld in de neerwaartse spiraal van Frasers carrière.

4 Brendan Fraser's comeback

brandon fraser op doom patrouille
brandon fraser op doom patrouille

In 2021 speelde Fraser in No Sudden Move, een gangsterfilm geregisseerd door Steven Soderbergh. De film had een met sterren bezaaide cast, waaronder Don Cheadle, Benicio del Toro en Jon Hamm, en een budget van meer dan $ 60 miljoen. Brendan Fraser speelde een belangrijk ondersteunend personage genaamd Doug Jones. Dit was zijn eerste live-actierol in een film met een groot budget sinds 2010 en zijn eerste rol van welke aard dan ook in een film met een groot budget sinds 2014. Fraser speelde ook Cliff Steele in de HBO Max-show Doom Patrol, zijn allereerste serie vaste rol in een tv-show, sinds 2019. Hij speelde ook in verschillende nieuwe films die momenteel in productie zijn.

3 Zijn netto waarde voor

Brendan Fraser en Rachel Weisz in 'The Mummy&39
Brendan Fraser en Rachel Weisz in 'The Mummy&39

Brendan Fraser verdiende miljoenen voor het spelen in films als The Mummy en Journey to the Center of the Earth. Op een gegeven moment werd zijn vermogen geschat op $ 45 miljoen dollar. Helaas is hij de afgelopen jaren niet in staat geweest om dat niveau van rijkdom vast te houden.

2 Zijn nettowaarde nu

Volgens Celebrity Net Worth is Brendan Fraser momenteel $ 20 miljoen waard. Hoewel dat nog steeds een enorme hoeveelheid geld is, is het een verre schreeuw van het totaal van $ 45 miljoen dat het vroeger was. Naarmate de jaren 2010 vorderden, verdiende hij minder geld, maar had hij nog steeds allerlei uitgaven om op de hoogte te blijven, waaronder zijn hypotheken, alimentatie en onroerendgoedbelasting.

1 Is zijn nettowaarde aangetast door zijn recente comeback?

Het lijkt erop dat het vermogen van Brendan Fraser nog niet is aangetast door zijn comeback. Zijn film No Sudden Move uit 2021 had een hoog budget ($ 60,4 miljoen), maar Fraser was niet een van de hoofdpersonen en hij kan waarschijnlijk niet zo'n hoog salaris krijgen als hij ooit deed. Wat betreft zijn Doom Patrol-salaris, het is zeker niets om mee te spotten, maar het is waarschijnlijk ook niet zo hoog. Het ging in première op de DC Universe-streamingservice (een kleine service die niet eens meer bestaat) en ondanks goede recensies van critici heeft het geen grote fanbase. Misschien kan Brendan Fraser zijn hernieuwde bekendheid gebruiken om in de toekomst meer lucratieve rollen te krijgen, maar op dit moment is zijn vermogen niet zo veel veranderd.

Aanbevolen: