Dit zijn de jongste Grammy Award-winnaars in de geschiedenis

Inhoudsopgave:

Dit zijn de jongste Grammy Award-winnaars in de geschiedenis
Dit zijn de jongste Grammy Award-winnaars in de geschiedenis
Anonim

Elke gevestigde muzikant zal je vertellen dat de reis een geweldige rit is. Tina Turner, die zich in de nirvana-fase van haar leven bevindt, vertelde Oprah Winfrey ooit dat, als ze één woord had om haar nalatenschap te beschrijven, het 'uithoudingsvermogen' zijn. Het pad de heuvel op is gruwelijk en een Grammy Award is ergens in de buurt van de top. Geen enkele andere groep weet dit beter dan 21 Pilots, die, toen ze in 2017 een prijs wonnen, het podium op gingen in hun ondergoed om de tijd te eren die ze thuis naar de Grammy's hadden gekeken, in de hoop ooit op televisie te zijn.

Door de jaren heen zijn een paar artiesten er echter in geslaagd om iets eerder de top te bereiken. Door hun bijdragen aan verschillende kunstwerken ontvingen ze allemaal hun Grammy's toen ze nog geen twintig waren. Dit zijn de jongste Grammy Award-winnaars in de geschiedenis:

10 Billie Eilish (18)

In de geschiedenis van de Grammy's is Billie Eilish niet alleen een van de jongste winnaars ooit, maar ook een geschiedenisschrijver als de jongste die wint op alle vier de belangrijkste gebieden van de Awards: Best New Artist, Song of the Jaar ("Everything I Wanted"), Record of the Year ("Everything I Wanted") en Album van het Jaar (When We Fall Asleep, Where Do We Go?).

9 Daya (18)

Geboren Grace Martine Tandon, zangeres Daya won haar eerste Grammy 105 dagen na haar 18e verjaardag. Het nummer "Don't Let Me Down" van de Chainsmokers werd uitgebracht in februari 2016 en bevatte vocalen van Daya. Naast het nummer dat 23 weken lang in de top tien van de Billboard Hot 100 stond, leverde het Daya en de Chainsmokers een Grammy-nominatie op voor Beste Dansopname, die ze uiteindelijk wonnen.

8 Lorde (17)

"Royals", Lorde's veelgeprezen single, werd voor het eerst in eigen beheer uitgebracht als lead van de extended play van de in Nieuw-Zeeland geboren zangeres, The Love Club EP. Het zou later opnieuw worden uitgebracht als onderdeel van haar debuutalbum Pure Heroine, waardoor het de welverdiende erkenning kreeg die het nodig had. Tijdens de Grammy's van 2014 ontving "Royals" niet één, maar drie nominaties en won ze prijzen voor het lied van het jaar en de beste solo-popuitvoering.

7 Stephen Marley (16)

Slechts een paar weken voor zijn 17e verjaardag, werd de zoon van muzieklegende Bob Marley onderdeel van de Grammy-geschiedenis. De inmiddels achtvoudig Grammy Award-winnaar, wiens carrière begon op zevenjarige leeftijd, maakte deel uit van de band Ziggy Marley and the Melody Makers. Stephen speelde instrumenten voor de band, die werd geleid door zijn broer, Ziggy. Ziggy and the Melody Makers sloegen goud met hun derde album, Conscious Party, waarmee ze een Grammy wonnen als het beste reggaealbum.

6 Luis Miguel (14)

Mexicaanse zanger Luis Miguel staat bekend om zijn veelzijdige muziekstijl. In tegenstelling tot de Marleys die een niche in één genre hebben uitgehouwen, is Miguel een manusje van alles. Behalve dat hij een van de best verkopende Latin-artiesten aller tijden is, is hij ook een van de jongste Grammy-ontvangers, die hij in 1984 bereikte met zijn uitvoering van 'Me Gustas Tal Como Eres'.

5 LeAnn Rimes (14)

Rimes kwam voor het eerst in de schijnwerpers na de release van haar vertolking van Bill Mack's 'Blue'. Al snel, toen ze nog maar 14 was, bracht ze haar debuutalbum Blue uit. In 1997 ontving de zangeres van "These Arms of Mine" een Grammy-nominatie voor Best New Artist en een andere voor Best Female Country Vocal Performance (voor het nummer 'Blue'), die ze beide won.

4 Sarah Peasall (14)

Sarah Peasall is een derde van het Peasall Sisters-trio, dat beroemd werd na hun optreden in de film O Brother, Where Art Thou?, die in het jaar 2000 werd uitgebracht. In de film, The Peasall Sisters ' stemmen werden gebruikt door de dochters van Ulysses Everett McGill. De opname van de groep in de film leverde hen een Grammy-prijs op. Sarah was toen 14.

3 Hannah Peasall (11)

Ten tijde van de Grammy-overwinning van de Peasall Sister was Hannah Peasall, de op een na jongste van de twee, 11 jaar oud. In de groep is het vocale bereik van Hannah de sopraan. Naast het uiten van de hoogste noot speelt ze ook mandoline. In O broeder, waar ben je?, zong ze samen met haar zussen "In the Highways" en de immer zo populaire "Angel Band."

2 Blue Ivy Carter (9)

Beyonce is een legende die niets meer te bewijzen heeft. Begin dit jaar ontving Blue, in de voetsporen van haar moeder, die in de geschiedenis van de Grammy's de meeste onderscheidingen van een vrouwelijke artiest ooit heeft, haar eerste Grammy. Blue kreeg de eer om samen te werken met Beyonce, Wizkid en Saint Jhn aan de hit "Brown Skin Girl". Haar overwinning in de categorie Beste Muziekvideo maakte haar de op één na jongste persoon die de prijs ooit ontving. Carter's muzikale oor wordt voor onze ogen gedocumenteerd, aangezien ze ook freestyled op Jay-Z's album, 4.44.

1 Leah Peasall (8)

Leah Peasall, de jongste van de Peasall Sisters, schreef Grammy-geschiedenis door de jongste Grammy-winnaar ooit te worden. De prijs kwam na haar optreden met haar broers en zussen in O Brother, Where Art Al? Het vocale bereik van Peasall is de tenor. Naast zingen speelt ze ook viool. Leah, Sarah en Hannah hebben nog drie andere broers en zussen die geen deel uitmaken van de groep.

Aanbevolen: