Brie Larson + 8 andere Oscar-genomineerde sterren die voor Disney Channel hebben gewerkt

Inhoudsopgave:

Brie Larson + 8 andere Oscar-genomineerde sterren die voor Disney Channel hebben gewerkt
Brie Larson + 8 andere Oscar-genomineerde sterren die voor Disney Channel hebben gewerkt
Anonim

Terwijl de Disney Channel de wereld zeker een aantal zeer getalenteerde sterren heeft gegeven - niet al te veel van hen worden Hollywood-roy alty door een Academy Award-nominatie te krijgen. Er zijn echter een paar sterren die voor Disney Channel hebben gewerkt en een nominatie voor de prestigieuze prijs hebben weten te bemachtigen.

Vandaag bekijken we de sterren die beide op hun cv kunnen zetten: een Oscar-nominatie en een rol voor Disney Channel. Van acteurs als Brie Larson en Bryan Cranston tot muzikanten als Dolly Parton en Justin Timberlake - blijf scrollen om te zien wie de lijst heeft gemaakt!

9 Brie Larson

De aftrap is Hollywood-ster Brie Larson. In 2015 won de actrice een Academy Award in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Joy "Ma" Newsome in de drama Room. In 2003 speelde Brie Larson echter samen met 7th Heaven-ster Beverley Mitchell in de Disney Channel Original Movie Right on Track.

8 Emma Stone

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op de lijst is actrice Emma Stone, die eigenlijk de stem was van de hond Ivana van London Tipton in de Disney Channel-show The Suite Life of Zach & Cody. Sindsdien heeft de actrice een lange weg afgelegd en het is zeker geen onbekende om genomineerd te worden voor een Academy Award. In 2015 werd de actrice genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Sam Thomson in het zwarte komediedrama Birdman. In 2017 won Emma in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Mia Dolan in de dramamusical La La Land. In 2019 werd Emma opnieuw genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol - dit keer voor haar vertolking van Abigail Masham in de periode zwarte komedie The Favorite.

7 Octavia Spencer

Een andere beroemde actrice die ervaring heeft met het werken op Disney Channel is Octavia Spencer. Octavia speelde Dr. Evilini in de Disney Channel-hitshow The Wizards of Waverly Place in 2008. In 2012 won de actrice een Academy Award in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Minerva "Minny" Jackson in het historische drama The Help.

De actrice werd nog twee keer genomineerd in dezelfde categorie - in 2017 voor haar vertolking van Dorothy Vaughan in het biografische drama Hidden Figures en in 2018 voor haar vertolking van Zelda Delilah Fuller in de romantische fantasiefilm The Shape of Water.

6 Melissa McCarthy

Laten we verder gaan met Hollywood-ster Melissa McCarthy. De actrice is genomineerd voor twee Academy Awards - in 2012 werd ze genomineerd in de categorie Beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Megan Price in de komedie Bridesmaids en in 2018 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van Lee Israel in de biopic Kun je me ooit vergeven?. Wat velen misschien niet weten over Melissa McCarthy, is dat zij eigenlijk de stem is achter de kwaadaardige schurk DNAmy in de Disney Channel-animatieshow Kim Possible.

5 Rachel McAdams

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op de lijst is Rachel McAdams wiens acteerdebuut eigenlijk al in 2001 was in de coming-of-age Disney Channel-show The Famous Jett Jackson waarin de actrice Hannah Grant speelde. In 2015 werd Rachel McAdams genomineerd voor een Academy Award in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Sacha Pfeiffer in het biografische drama Spotlight.

4 Ryan Gosling

Ryan Gosling in een scène uit 'The Notebook&39
Ryan Gosling in een scène uit 'The Notebook&39

Over Rachel McAdams gesproken - haar medespeler van The Notebook, Ryan Gossling, werkte vroeger ook voor Disney Channel. Zoals fans misschien weten, was Ryan in de jaren 90 een Mouseketeer bij The All-New Mickey Mouse Club. De acteur werd tot nu toe twee keer genomineerd voor een Academy Awards in de categorie Beste Acteur - in 2007 voor zijn vertolking van Dan Dunne in het drama Half Nelson en in 2017 voor zijn vertolking van Sebastian "Seb" Wilder in de musical La La Land.

3 Justin Timberlake

Een andere Mouseketeer die de lijst van vandaag heeft gehaald, is Justin Timberlake. Zoals fans weten, zat Justin ook in The All-New Mickey Mouse Club naast beroemde muzikanten als Britney Spears en Christina Aguilera.

In 2017 werd de muzikant genomineerd in de categorie Best Original Song voor zijn hit "Can't Stop the Feeling!" die te zien was in de animatiefilm Trolls.

2 Bryan Cranston

De volgende op de lijst is Breaking Bad-ster, Bryan Cranston. Bryan speelde oom Nick in de originele film 'Twas the Night' van Disney Channel uit 2001. In 2016 werd de acteur genomineerd in de categorie Beste Acteur voor zijn vertolking van D alton Trumbo in het biografische drama Trumbo.

1 Dolly Parton

En tot slot, het afronden van de lijst is muzikant Dolly Parton. Dolly - die de meter van Miley Cyrus is - speelde tante Dolly in de Disney Channel-hitshow Hannah Montana. Dolly werd genomineerd voor een Academy Award in de categorie Best Original Song Twice - In 1981 voor "9 to 5" dat te zien was in de komedie 9 to 5 en in 2005 voor "Travelin' Thru" dat te zien was in het comedy-drama Transamerica.