Cult Classic Fox Kids' 'Big Bad Beetleborgs' werd geannuleerd om deze belachelijke reden

Inhoudsopgave:

Cult Classic Fox Kids' 'Big Bad Beetleborgs' werd geannuleerd om deze belachelijke reden
Cult Classic Fox Kids' 'Big Bad Beetleborgs' werd geannuleerd om deze belachelijke reden
Anonim

Fox Kids krijgt gewoon niet genoeg lof voor de impact die ze hadden op de entertainmentindustrie en het leven van een hele generatie tv-kijkers. Disney Channel en Nickelodeon krijgen de meeste lof voor kinderprogramma's. Maar de nu ontbonden arm van Fox mag niet worden verdisconteerd. De ware oorsprong van de veelgeprezen Batman: The Animated Series is verbonden met Fox Kids voordat het naar het WB Network verhuisde, net als de onderschatte Spider-Man: The Animated Series.

X-Men: The Animated Series, Animaniacs (voordat het naar WB verhuisde), Goosebumps en natuurlijk alle Power Rangers-programma's, hebben allemaal hun succes te danken aan Fox Kids. Het netwerk maakte zelfs de animatieserie Pokemon en Digimon populair in de Verenigde Staten. En elke millenial weet hoe gigantisch die twee shows waren voor hun generatie. Maar één Fox Kids-show vliegt vaak onder de radar … Big Bad Bettleborgs … Vooral omdat de serie vroeg werd geannuleerd ondanks de sterke kijkcijfers …

Beetleborgs was gebaseerd op Japanse shows

Het lijdt geen twijfel dat Big Bad Beetleborgs (later gewoon Beetleborgs genoemd) tot op de dag van vandaag nog steeds een cultstatus heeft. De live-action serie, geproduceerd door Saban Entertainment en mede geproduceerd door verschillende andere bedrijven, werd uitgezonden op Fox Kids van 1996 tot 1998. De serie, die sommigen beschouwen als een flagrante oplichting van Mighty Morphin Power Rangers, werd al na twee jaar geannuleerd. seizoenen. Het was het geesteskind van Haim Saban, Shuki Levi en de Toei Company, die Juukou B-Fighter & B-Fighter Kabuto creëerden, waarvan Big Bad Beetleborgs werd aangepast.

Tijdens een fantastisch interview met Conventional Relations sprak Joel Barkow, een van de breinen achter Big Bad Beetleborgs, over de samenwerkingsomgeving in de productie. Hij en zijn schrijfpartner, Louis J. Zivot, werden in de loop van het eerste seizoen ingeschakeld door uitvoerend producent Bob Hughes. De show was al gevestigd, maar de makers wilden graag nieuwe en vreemde richtingen inslaan, waardoor het zich verder onderscheidde van de andere Fox Kids-shows.

"[Bob] ondertekende een [van onze ideeën], onze eerste aflevering, "Bye Bye Frankie", de Halloween-aflevering in seizoen één," zei Joel tegen Conventional Relations. "Er waren een paar processen die we moesten doorlopen. Nadat hij het idee had ondertekend, zou je een ruwe behandeling van de drie-act-structuur sturen. Dan zou hij dat ondertekenen en dan zou je een stap doen schets. Dan zou hij dat aftekenen en dan zou jij een script maken."

Volgens Joel moesten ze dit script binnen 48 uur nadat ze het 'goedkeur' hadden gekregen, veranderen. Hoewel dit een intens proces lijkt, leek Joel het niet erg te vinden. Hij vond het geweldig dat ze hulde konden brengen aan andere klassieke shows, beroemdheden en inhoud (onder een mom dat is). De show was campy, experimenteel en ronduit leuk. Het kon hem ook niet schelen dat het een noodzaak was om Japans beeldmateriaal op te nemen in Beetleborgs.

"Ik vond het niet zo moeilijk en ik weet dat sommige mensen het creatief beperkend vonden, maar het moeilijkste was in die tijd dat we geen dvd's hadden. Het was allemaal VHS. Dus we' d stop de tape van de beelden in en we zouden moeten schrijven tegen de tijdcode die erop staat en het in-point en out-point in het script opnemen. Het was niet zo moeilijk, maar het was gewoon een soort van iets vreemds, maar je moest het doen voor de montage."

"Dus de beelden waren echt… wat zal het monster zijn? Wat zal de strijd zijn? Hoe ging je dat in het verhaal opnemen? We hebben er nooit een probleem mee gehad, ook al was het echt duwen de aflevering en pushen wat er gaat gebeuren, "legde Joel uit. "Ik denk dat we genoeg creatieve speelruimte hadden met wat we dachten dat leuke en interessante verhalen en verhalen waren waar we hulde aan probeerden te brengen - als je bekend bent met onze afleveringen, we hebben er een gemaakt die een beetje leek op Abbott en Costello Meet the Mummy. We deden er nog een die een heel duidelijk topje van de hoed was voor Billy Wilder's Sunset Boulevard ["Sunset Boo-Levard"], wat waarschijnlijk mijn favoriete aflevering was, gewoon omdat het heel leuk was om te doen."

Waarom werd Big Bad Beetleborgs geannuleerd?

Hoewel Big Bad Beetleborgs tot op de dag van vandaag een cultstatus heeft, heeft Fox Kids het uiteindelijk geannuleerd voordat het een derde seizoen had. In tegenstelling tot andere shows op Fox Kids, werd Big Bad Beetleborgs niet geannuleerd vanwege de lage kijkcijfers. In feite had het een aantal behoorlijk behoorlijke beoordelingen. Maar omdat de show was gebaseerd op B-Fighter en B-Fighter Kabuto-beelden, konden ze de serie tot nu toe alleen maar nemen. Tenminste, dat is de gedachte die een einde maakte aan de succesvolle serie.

"Met Beetleborgs… in tegenstelling tot Power Rangers, dat beelden maakte van een lang gevestigde Japanse show, nam Beetleborgs beelden op van een recentere show," legde Joel uit aan Conventional Relations. "Daarom waren we in staat om de monsterpakken in handen te krijgen en het echt naadloos in het verhaal te integreren, omdat we dat allemaal konden krijgen. We hebben twee seizoenen van die show opgebruikt en toen het op seizoen drie aankwam, stuurden ze de beelden door en was er een echte verandering in de doelgroep die ze hadden voor de show. Het was naar echt een soort Teletubbies-publiek gegaan. Het was niet echt iets dat we konden gebruiken. De onze was een kinderprogramma, maar het was een kinderprogramma boordevol actie, dus je kon die beelden niet gebruiken."

Beetleborgs merchandise verkocht destijds goed, de kijkcijfers waren sterk en de makers leken door te willen gaan met de show. Maar vanwege het gebrek aan bruikbare beelden van de originele Japanse show, kon het gewoon niet doorgaan.

Aanbevolen: