30 jaar 'Silence Of The Lambs': wat de cast nu doet

Inhoudsopgave:

30 jaar 'Silence Of The Lambs': wat de cast nu doet
30 jaar 'Silence Of The Lambs': wat de cast nu doet
Anonim

The Silence of the Lambs was een iconisch stukje popcultuur. Voortdurend geprezen als een van de grootste en meest invloedrijke films aller tijden, liet de genrebepalende horrorfilm uit 1991 ons kennismaken met enkele gedenkwaardige personages: Dr. Hannibal Lecter, Buffalo Bill en nog veel meer. Het is een bewerking van een gelijknamige roman uit 1988 en kreeg een vervolg, twee prequels en een aankomende HBO-serie.

Het is echter 30 jaar geleden dat de film voor het eerst werd uitgezonden en we hebben nog steeds een overvloed aan brandende vragen. Een daarvan is wat de cast heeft gedaan sinds het vertrek uit de franchise.

10 Brooke Smith

Brooke Smith
Brooke Smith

Na het vertolken van Catherine Martin in The Silence of the Lambs, bracht Brooke Smith haar acteercarrière naar een hoger niveau. Naast The Silence of the Lambs staat Smith ook bekend om haar rol als Dr. Erica Hahn in Gray's Anatomy van ABC, een van de langstlopende shows die ooit onze tv's hebben omarmd. Ze heeft ook een rol in het nieuwe misdaaddrama van ABC, Big Sky.

Op persoonlijk vlak trouwde de 53-jarige actrice in 1999 met de Russische cameraman Steven Lubensky en kreeg samen twee kinderen.

9 Stuart Rudin

Stuart Rudin
Stuart Rudin

Ondanks dat er maar twee regels zijn in de hele twee uur en 18 minuten van de film, was Stuart Rudins vertolking van het verontrustend losgeslagen personage Miggs cruciaal voor de film. Hij speelde ook in The Sopranos, Leon: The Professional en Stake Land. Helaas is er nu niet veel bekend over zijn verblijfplaats, maar hij heeft rollen gespeeld in verschillende andere kleinere films.

8 Frankie Faison

Frankie Faison
Frankie Faison

Integendeel, Frankie Faison, de acteur achter Barney Matthews in de Hannibal Lecter-franchise, is nog steeds zo'n beetje in de buurt. Hij speelde Ervin Burrel in HBO's The Wire en Sugar Bates in Cinemax's Banshee. Wat zijn recente rollen betreft, hij heeft hier en daar enkele cameo-optredens gemaakt, van Luke Cage tot The Blacklist. Hij heeft ook tien afleveringen veiliggesteld in The Village uit 2019.

7 Scott Glenn

Scott Glenn
Scott Glenn

Velen hebben Jack Crawford geportretteerd, de verantwoordelijke FBI-agent van de Behavioural Science Unit, maar niemand is in de buurt gekomen van wat Scott Glenn deed. Onlangs speelde het voormalige lid van het US Marine Corps in het rampendrama Groenland in 2020. Ondanks dat de film in hetzelfde jaar op on-demand streamingplatforms werd uitgebracht, scoorde de film wereldwijd een indrukwekkende brutowinst van $ 47 miljoen.

6 Kasi Lemmons

Kasi Lemmons
Kasi Lemmons

30 jaar geleden speelde Kasi Lemmons FBI-agent Ardelia Mapp in de film. Nu zal haar personage een comeback maken in HBO's Clarice, die zich enkele jaren na de gebeurtenissen van The Silence of the Lambs afspeelt.

Lemmons is nog steeds een van de meest gevraagde actrices in Hollywood met verschillende nominaties op haar naam. Haar briljante vertolking van abolitionist Harriet Tubman in Harriet uit 2019 was haar meest winstgevende film, met een totaal van $ 43,3 miljoen aan de kassa.

5 Anthony Heald

Anthony Heald
Anthony Heald

The Silence of the Lambs zou niet compleet zijn zonder Anthony Heald, de man achter de cipier van Hannibal Lecter, Dr. Frederick Chilton. Na het verlaten van de serie waagde de New Yorkse acteur rollen in televisieseries, met name The X-Files, Sam & Cat en Boston Public. Zijn meest recente film, Alone, werd uitgebracht in 2020.

4 Tracey W alter

Tracey W alter
Tracey W alter

Tracey W alter heeft een indrukwekkende waslijst aan zijn acteerportfolio. Volgens zijn IMDb-pagina is de komiek verschenen in meer dan 100 titels, variërend van films en series in bijna elk genre. Het lijkt er echter op dat hij een tijdje van de Hollywood-spotlights heeft genoten, aangezien hij zijn laatste acteercameo maakte in Wakefield uit 2016.

3 Anthony Hopkins

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins

Anthony Hopkins is ongetwijfeld de meest succesvolle Silence of the Lambs-alumni. Twee jaar nadat de film werd uitgezonden, ridderde koningin Elizabeth II de acteur voor zijn diensten aan de entertainmentindustrie. Recente werken van de Academy Award-winnende acteur zijn Westworld (2016-2018), The Two Popes (2019) en The Father (2020).

2 Ted Levine

Ted Levine
Ted Levine

Ted Levine speelde Buffalo Bill, de seriemoordenaar die vrouwen met overgewicht vermoordt en vilt, in de Hannibal Lecter-franchise. De acteur zelf beantwoordt nog steeds telefoontjes van castingbureaus voor acteermogelijkheden. Hij is continu een onderdeel van Hollywood geweest sinds voor zijn rol in The Silence of the Lambs. Zoals Deadline meldde, zal Levine zich aansluiten bij de ABC-dramaserie Big Sky, naast Kyle Schmid, Katheryn Winnick, Kylie Bunbury en vele anderen.

1 Jodie Foster

Jodie Foster
Jodie Foster

Jodie Foster katapulteerde haar carrière dankzij haar briljante optreden als Clarice Starling in de film. Zoals hierboven vermeld, is het personage klaar om de gebeurtenissen van het verhaal opnieuw te vertellen in de aankomende HBO-film Clarice. De Golden Globe-winnende actrice is nu gericht op regisseren meer dan acteren, met haar volgende acteerproject The Mauritanian komt dit jaar.

Aanbevolen: