Spike Lee onderbreekt zijn proces om bekroonde films te maken

Inhoudsopgave:

Spike Lee onderbreekt zijn proces om bekroonde films te maken
Spike Lee onderbreekt zijn proces om bekroonde films te maken
Anonim

Spike Lee's nieuwste film Da 5 Bloods, is nu uit op Netflix, zodat de wereld het naar hartenlust kan ervaren en opnieuw afspelen. Recensies stroomden binnen en de meeste prezen Lee's gewelddadige, grappige, opbeurende en kritische kijk op de zwarte geschiedenis in de oorlog in Vietnam.

Terwijl hij de pers voor deze op Vietnam gerichte film deed, ging Lee met Netflix om de tafel zitten om zijn proces van het maken van zijn films te bespreken.

Het draait allemaal om het onderzoek

In zijn laatste interview met Netflix Film Club geeft Lee een uiteenzetting van 6 minuten van zijn proces bij het maken van zijn films, met zijn nieuwste film Da 5 Bloods als middelpunt. Lee maakt meteen duidelijk dat deze niet voor iedereen bedoeld zijn, maar ze zijn wat voor hem heeft gewerkt, en met een Oscar-winnende film, BAFTA-prijs, Emmy en NAACP Image-prijs achter zijn naam, de waarde van zijn methoden spreek voor zichzelf.

De belangrijkste afhaalma altijd van zijn interview is onderzoek. Lee werkt aan het vinden van kunst die betekenis heeft, meestal gebaseerd op historische gebeurtenissen, verleden en heden (Black KlacKkKlansman, Chi-Raq) die over het hoofd zijn gezien of verkeerd zijn voorgesteld.

Lee stelt dat het belangrijk is om "zoveel mogelijk onderzoek te doen."

Dit zorgt ervoor dat wanneer het tijd is om te filmen, jij de meest deskundige persoon op de set bent, dit is belangrijk wanneer je je visie moet uiten aan je cast en crew.

Klaar voor Da Five Bloods

Voor Da 5 Bloods las Lee tijdschriften, romans, bekeek hij documentaires over de oorlog in Vietnam en bekeek hij oude berichtgeving over de oorlog van legendarische verslaggevers als W alter Cronkite en David Brinkley. Ironisch genoeg zegt Lee ook dat het meest waardevolle onderzoek is praten met iedereen die erbij was of gebeurtenissen uit de eerste hand heeft meegemaakt, maar voor Da 5 Bloods sprak Lee pas met zwarte Vietnamveteranen nadat de film was afgelopen.

Hij baseerde zijn persoonlijke succes van de film op het feit of de Black Vietnam-veteranen wel of niet huilden, lachten en hun zegen over de film uitten, nadat hij was uitgenodigd voor vier vroege vertoningen.

Lee zegt dat de veteranen niet alleen dol waren op de film, ze lieten hem achter met de woorden: "Spike, we hebben op je gewacht om deze film te maken!"

Het laatste stuk

De recensies stapelen zich op, met lof voor de film voor zijn weergave van PTSS, de Amerikaanse en zwarte geschiedenis, en Delroy Lindo's optreden als PTSD Trump-supporter, Paul. Lee sprak zich uit op zijn Twitter en Instagram en bedankte iedereen voor het helpen om zijn film 1 op Netflix te maken, maar liet ook het laatste stukje kennis vallen over wat zijn films zo bijzonder maakt, "God Morning. Een van de belangrijkste ingrediënten van een Spike Lee Joint Iz DA MUSIC. Mijn oude partner MR. TERENCE BLANCHARD … Ik zeg het je, DA 5 BLOODS zou geen film zijn zonder Terence's Muziek…"

Eenvoudig en gemakkelijk te onthouden, als je een film wilt maken met het soort impact dat Lee's films vaak hebben, onthoud dan onderzoek en muziek.

Aanbevolen: