10 Feiten achter de schermen over 'Clickbait

Inhoudsopgave:

10 Feiten achter de schermen over 'Clickbait
10 Feiten achter de schermen over 'Clickbait
Anonim

Clickbait is de nieuwste Netflix-thriller waar iedereen en hun moeder aan het woord is. We zullen afzien van het delen van spoilers, maar je zult eerder vroeger dan later naar je tv willen klauteren als je niet wilt dat het hele seizoen voor je verpest wordt; het is zo populair en de buzz is overal. Het heeft wendingen en bochten, wat behoorlijk indrukwekkend is als je bedenkt hoe verdraaid de allereerste aflevering op zichzelf is. Nick Brewer lijkt een normale familieman, die in Oakland, Californië woont met zijn vrouw en kinderen, met zijn moeder en jongere zus Pia in de buurt.

Als er een bizarre video van hem online verschijnt en hij die dag niet op zijn werk verschijnt, staat zijn zus Pia in het middelpunt van het onderzoek en steeds meer verdraaide onthullingen. Met in de hoofdrollen ZoeKazan en Adrien Grenier raakt de show precies de juiste tonen van thriller-in-the-age-of-the-internet, en serveert als een waarschuwend verhaal over de implicaties en gevaren van het toegeven aan ongecontroleerde impulsen in de online ruimte.

8 De show werd gefilmd in Australië

Hoewel de show in Oakland plaatsvindt, is daar niet gefilmd. Het gebeurde in Melbourne, meestal in Broadmeadows, een gebied in de buurt van de luchthaven van Melbourne. De co-creator en producer Tony Ayres komt uit Australië en beschrijft hoe hij zich voelde alsof hij "thuiskwam" toen hij voor het eerst door Oakland reed. De steden leken op elkaar, zei hij. Een paar van de scènes zijn eigenlijk in Oakland opgenomen voor authenticiteit, maar Melbourne bood de aantrekkingskracht om er erg hetzelfde uit te zien, dus de locatiesprong was niet merkbaar. Tony Ayres was niet de enige Australiër op de set. In feite zit de cast vol met Australiërs, waaronder Mia Challis, de actrice die Jenny speelt, die uit Perth komt, en Tim Omaji, de in Sydney geboren singer-songwriter die beroemd werd op Dancing With the Stars en beter bekend is door zijn artiestennaam, Timomatic.

7 'Clickbait' was niet de enige productie die daar werd opgenomen

Het productieteam van Clickbait is niet de enige met het lumineuze idee om in Australië te gaan filmen. Recentelijk werd ook de film Nine Perfect Strangers van Amazon Prime, met in de hoofdrol de Australische koningin Nicole Kidman, gefilmd in hetzelfde gebied bij Byron Bay.

6 Het heeft veel regisseurs

De serie heeft meerdere regisseurs, waaronder Brad Anderson, Emma Freeman, Ben Young en Laura Besley. Elk van hen is op zichzelf een ervaren regisseur, dus het combineren van hun krachten zou het effect alleen maar kunnen verbeteren. Brad Anderson regisseerde Session 9 en de Fox-sci-fi-serie Fringe. Hij was waarschijnlijk altijd voorbestemd voor een leven in de showbusiness; hij is de neef van actrice Holland Taylor.

5 COVID productie stopgezet

Zoals veel tv- en filmproducties, kwam Clickbait in maart 2020 tot stilstand toen de pandemie de sluiting veroorzaakte. De cast en crew waren teleurgesteld, maar in november vorig jaar waren ze terug in Melbourne om de opnames af te ronden. De serie is op 25 augustus uitgebracht op Netflix (en heeft al voor veel ophef gezorgd).

4 De cast leest het script in fasen

Fans en interviewers, die keer op keer versteld stonden van de serie, wilden ook graag weten hoe de cast meer te weten kwam over de show. Het blijkt dat de cast het einde ook niet kende. Phoenix Raei, de acteur die Roshan Amiri speelt, de rechercheur van de politie van Oakland die de zaak probeert op te lossen, onthulde aan een interviewer dat de cast het script in fasen heeft gelezen. Lachend gaf hij toe dat hij het mysterie pas kon ontrafelen nadat hij het script voor de laatste aflevering had gelezen.

3 …En ze gebruikten dat in hun voordeel

Phoenix Raei beschrijft de interessante manier waarop hij het proces in zijn voordeel kon gebruiken. Door zich te concentreren op één persoon van wie hij dacht dat hij het had gedaan en het filmen te benaderen met die huidige theorie in gedachten, was hij in staat om de denkwijze van de detective te recreëren, die ook ingevingen en theorieën zou hebben gehad die verkeerd bleken te zijn, nergens toe leiden, of bracht hem naar een nieuwe aanwijzing.

2 Cast Members zijn geen vreemden van het genre

Als je een thriller- of horrorfan bent, herken je misschien een van de castleden. Betty Gabriel schitterde in Jordan Peele's horrordebuut Get Out, wat haar doorbraakrol werd. Phoenix Raei zal zijn werk in het genre voortzetten wanneer hij volgend jaar in de thriller Black Site verschijnt. Fans kijken ernaar uit om Zoe Kazan volgend jaar naast Carey Mulligan (Promising Young Woman) te zien in She Said, de film over het Harvey Weinstein-schandaal en de daaruit voortvloeiende MeToo-beweging.

1 Zoe was geweldig om mee te werken

Phoenix Raei gutste over actrice Zoe Kazan in een recent interview en bevestigde dat ze buiten het scherm net zo geweldig is als op het scherm. "Ze was heerlijk om bij te zijn en van te leren", zei hij. Hij sprak lovend over de hele cast en zei dat het filmen een leuk en opwindend proces was.

Aanbevolen: