Hoe Elvira 'Mistress Of The Dark' haar $ 3 miljoen netto waard maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Elvira 'Mistress Of The Dark' haar $ 3 miljoen netto waard maakte
Hoe Elvira 'Mistress Of The Dark' haar $ 3 miljoen netto waard maakte
Anonim

Cassandra Peterson, ook bekend als Elvira, Mistress of the Dark, heeft een lucratieve carrière voor zichzelf met in de hoofdrol de horror-gastvrouw. Sinds Elvira in 1981 debuteerde, is de koningin van de campy-films uitgegroeid tot een cultureel icoon. Haar flirterige optreden en constante dubbelzinnigheden prikkelen de kijkers net zo veel als haar laag uitgesneden jurken. Sinds Peterson het personage heeft gemaakt, is er nooit een tekort geweest aan Elvira-inhoud en -merchandise. Haar imago siert Halloween-kostuums, stripboeken, poppen en zelfs flipperkasten. Onder haar fans zijn vele andere horrorlegendes, zoals wijlen Vincent Price en de koning van horror, ook bekend als Stephen King

Nu, 40 jaar sinds haar debuut, Elvira, kan Mistress of the Dark een nettowaarde van minstens $ 3 miljoen claimen. Laten we eens kijken naar het verhaal van Elvira en zien hoe een showgirl uit Las Vegas een horroricoon van een miljoen dollar werd.

10 Ze begon met acteren in 1971

Terwijl ze nog steeds als danseres werkte, was ze kort te zien in de James Bond-film Diamonds are Forever. Haar volgende rol op het scherm zou komen dankzij een toevallige ontmoeting met de legendarische regisseur Fredrico Fellini, die haar onmiddellijk castte in zijn film Roma.

9 Ze werd Elvira in 1981

Na een handvol modellenwerk en andere kleine televisie- en filmrollen deed Peterson auditie voor de rol van een horrorgastvrouw in de B-film. KHJ-TV kondigde aan dat ze The Vampira Show nieuw leven wilden inblazen, maar kregen ruzie met hun oorspronkelijke presentator, Maila Nurmi. Ze deed auditie, trainde haar personage en de beroemde weelderige jurk, en zo werd Cassandra Peterson Elvira. Elvira's Movie Macabre ging in première op 26 september 1981.

8 Ze was een van de eersten die videoboxsets op de markt bracht

Peterson profiteerde van de toen nieuwe en groeiende VHS-markt van de jaren tachtig op het hoogtepunt van Elvira's populariteit. Samen met haar show begon Peterson een rechtstreekse videoserie genaamd ThrillerVideo, waarin Elvira kijkers kennis liet maken met b-films die niet in haar netwerkprogramma te zien waren. Peterson zou later meer straight-to-video-sets uitbrengen en in de vroege jaren 2000 vertakken op dvd's. Twee van haar bestsellers zijn Elvira's Midnight Madness en Elvira's Box of Horrors.

7 Ze maakte twee Elvira-films

In 1988 was Peterson eindelijk de ster van haar eigen film, Elvira, Mistress of the Dark, die ze ook mede schreef. De film bracht in eigen land slechts $ 5,5 miljoen op, maar geniet nu een cultstatus en Peterson blijft reststoffen verzamelen. Haar tweede Elvira-film, Elvira's Haunted Hills (wat GEEN vervolg was op de eerste Elvira-film) werd in 2000 opgenomen in Roemenië en ging in première op het filmfestival van Cannes in 2003.

6 Ze speelt niet alleen Elvira

Peterson acteert sinds 1971, zowel als Elvira als als personages die geen verband houden met haar horrorpersonage. Een van haar beroemdste optredens was als de Biker Mama in Pee-Wees Big Adventure. Ze werkt ook als stemactrice en verscheen in series als Scooby-Doo en Teenage Mutant Ninja Turtles.

5 Ze heeft met succes het merk Elvira verkocht

Samen met de indrukwekkende lijst met inhoud, heeft Elvira ons ook vereerd in drie computerspellen, drie verschillende flipperkasten, en is te vinden in de 2017-release van Call of Duty: Infinite Warfare. Sinds de jaren tachtig zijn er vijf Elvira-albums opgenomen en uitgebracht en Peterson is de enige eigenaar van de officiële Elvira-merchandisewinkel.

4 Ze heeft meerdere boekdeals gekregen

In de jaren 80 publiceerde DC Comics een kortstondige serie met de titel Elvira's House of Mystery. In 1996 schreef Peterson drie Elvira-romans, uitgegeven door Beverly Books, Transylvania 90210, Camp Vamp en The Boy Who Cried Werewolf. Ze werden begin jaren 2000 niet meer gedrukt, maar werden opnieuw uitgebracht als Ebooks 2018. Haar memoires, Yours Cruelly Elvira, werd dit jaar uitgebracht.

3 Ze keerde terug naar televisie in 2010

Elvira's Movie Macabre ging officieel uit de lucht in 1986, maar het merk Elvira was nog steeds sterk. Het succes van dvd-heruitgaven van haar show door Shout Factory en haar boxsets lanceerden de heropleving van haar originele show, Elvira's Movie Macabre in 2010. De show werd tot 2011 uitgezonden op ThisTV. Ze introduceerde een nieuwe generatie bij Elvira met 13 Nights of Elvira, een serie van 13 afleveringen uitgebracht op Hulu in 2014 die nog steeds wordt gesyndiceerd op streamingdiensten zoals Amazon Prime.

2 Ze werd een homo-icoon

Elvira heeft altijd een sterke aanhang gehad in de LGBTQA-gemeenschap. Peterson gebruikt regelmatig de opbrengst van merchandise om te doneren aan Pride en andere LGBT-doelen. Ze is meerdere keren een Pride parade honoree geweest. In haar nieuwe memoires kwam Peterson naar buiten als biseksueel.

1 Elvira is nu $3 miljoen waard

Sinds haar terugkeer naar horrorhosting in 2004, heeft Elvira de jurk aangehouden terwijl ze op talloze stripboek- en horrorconventies verscheen. Peterson beweert dat ze momenteel werkt aan een vervolg op Elvira's film uit 1988. Haar laatste bijdrage aan haar fans is haar memoires, die viraal zijn gegaan over het nieuws dat Peterson uitkwam, waarmee de basis werd gelegd om een bestseller te worden. Met de restanten van meerdere acteerbanen, slimme merchandising, een toegewijde fanbase en een altijd groeiende populariteit, zou het voor niemand een schok moeten zijn dat Elvira zo'n succes is.

Aanbevolen: